reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
A po co wracasz do pracy?[emoji23]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Bo w Irlandii płacą tylko socjalne na zwolnieniu i stwierdziłam że jak dobrze się czuję to wrócę jak będzie ok to popracuję do maja a jak będę się źle czuć to wracam na zwolnienie

f2w3qqmz4ijcgpvv.png

Cześć.
Ktoś o mnie pytam to się odzywam. serio nie wiem jak Wy macie czas tyle pisać, ja nie ogarniam. także wybaczcie jak czasem milcze ale z czytaniem jestem na bieżąco.

Mam holter, na wyniki kwasów watrobiwych czeka się od 4 do 10 dni więc jeszcze nie mam. z ciekawostek, wczoraj miałam ciśnienie 137/35 jakieś jaja.

Czuję się jak gowno, tak samo wyglądam. hormony mnie rozpierdalaja, np ostatnio stwierdziłam że w sumie to mi się już nie chce tego dziecka bo znowu będę uwiazana w domu, sprztanie, gotowanie itd.

Chrzestnych nie wybieram, pierwszego dziecka nie chrzcilam tego też nie zamierzam.

Na zajęcia w Wawie też bym poszła, proszę podajcie mi link gdzie to się można zapisać.

Trzymajcie się ciepło :*

Emkamat ja pytałam. Lezysz tam? Co Ci robią? Rozumiem że na kwasy żółciowego się tyle czeka!? U mnie zawsze były szybko więc pytaj.

Nie zostawili mnie :/ założyli tylko holter- na dwie doby, pobrali krew do badań-zadbych lekow na razie bo twierdza ze to raczej blad badan bo tak wczessnie holestaza to mega rzadkosc.. a zwykla morfologie mam idealna. zrobili usg, ze wszystko jest ok. jak to powiedzieli "niskie ciśnienie jest mniej szkodliwe niż za wysokie" i w sumie tyle

Dzis bylam na pobraniu krwi, pare tychmbadan mialam i wielka Pani (czyli ja) ochoczo wychodze z gabinetu i jak mi nagle swiat sie nie pokrecil, przed oczkami czarno, az sobie usiadlam.

Ja czuje, ze zlapalam jakas infekcje, na cale szczescie dzis ide do lekarza to pewnie da mi jakiej globulki jak w poprzedniej ciazy. Ja to normalnie z powietrza wszystko lapie [emoji35]

Dzis bylam na pobraniu krwi, pare tychmbadan mialam i wielka Pani (czyli ja) ochoczo wychodze z gabinetu i jak mi nagle swiat sie nie pokrecil, przed oczkami czarno, az sobie usiadlam.

Ja czuje, ze zlapalam jakas infekcje, na cale szczescie dzis ide do lekarza to pewnie da mi jakiej globulki jak w poprzedniej ciazy. Ja to normalnie z powietrza wszystko lapie [emoji35]

No ja też mam wrażenie ze infekcje to przyciągam jak magnes[emoji12]

No i poklikałam no i zniknęło [emoji24]
To tak w skrócie to co zapamiętałam
Chorym Ciężarówkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia [emoji8]
Arya nie mart się [emoji4] widzisz ja jestem panikara i pojechałam na IP bo nic nie czułam, a wcześniej już tak i lekarz mi powiedział że to za szybko na regularne rucho dopiero koło 20 tyg powinny być regularne, co też nie oznacza że zawsze wyczuwalne. Bo jak jesteśmy w ruchu to mało czuć Bobaski, dopiero jak się luzujemy to wtedy czuć bardziej [emoji4]
Majka brązowe uplawy mogą świadczyć o oczyszczaniu łożyska. Z tego co pamiętam to przy infekcjach są białe i takie jakby zwarzone białko kurze. Więc raczej nie powinnaś się martwić

16udskjopmtfyunf.png

reklama
A jak jest śluz podbarwiony na brązowo to to są upławy i zakażenie? Niby miałam w poprzedniej ciąży ale już nie pamiętam dokładnie jak to było....

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Przy infekcji raczej nie powinno byc brazowego śluzu. Ja z córką jak bylam w ciąży to czesto jakieś dziadostwo lapalam i nigdy moj śluz niebyl zabarwiony na brązowo. I tylko globulki mi przepisywał.
Teraz w ciąży mam czasami taki śluz podbrawiony ale to prawdopodobnie przez miesniaka ktorego mam. Podkrwawia czasami,

5djylbetecfse5n6.png

Do góry