reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Widzę że u Was przygotowania pełną parą:-)

My tylko ubraliśmy choinkę i nic nie robimy, bo wyjeżdżamy na święta w góry. Rodzinka wymyśliła eksperyment, aby zorganizować święta wyjazdowe w hotelu, więc wykupiony jest pakiet na tydzień all inclusiv w wariancie świątecznym. Średnio jestem przekonana do takiego rozwiązania, ale się uparli, więc jedziemy :p

Przynajmniej nie muszę myć okien :p

Ja ci zazdroszczę takich świat!
U nas niby tez bez spiny bo jedziemy do teściów, jedyne co to pierniczki zrobiliśmy z synem. Ale jakoś tak nie przepadam za świetami. Cała ta gonitwa, bieganie i wszystko kręci sie w okol żarcia. Np moja teściowa całe święta przygotowuje sama, nie chce żadnej pomocy, biega, wygania wszystkich z kuchni, spędza tam cały dzien, a potem pada, bo serce szwankuje :( jak odjeżdżamy to tylko mówi ze jak zwykle nie miała czasu zeby z nami posiedzieć, porozmawiać u pobawić sie z dziećmi. Dlatego uważam ze taki wyjazd to naprawdę super sprawa, spędzasz czas z rodzina, odpoczywasz, macie czas dla siebie!
Baw sie dobrze! I współczuje ze nie możesz do sauny, ja uwielbiam i tez by mnie korciło ;)

Ja trochę staram sie sprzątać, ale to bardziej takie codzienne porządki. Niestety siły brak, niespełna półtoraroczne dziecko nie pomaga, wieczorami padam. A marzy mi sie taki generalny porządek. Moze przed czerwcem sie uda ;)

Współczuje straty maleństwa u koleżanki. Cieżko w takiej sytuacji pomóc. Każdy jest inny, jedna osoba bedzie chciała unikać tematu i byc moze ciebie, bo Twoja rozwijająca sie ciąża bedzie u niej powodować wielki smutek, a inna byc moze wlasnie bedzie szukała kontaktu, a malutkie dziecko ktore za pół roku przyjdzie ba świat sa jej nadzieje ze tez niedługo zostanie mamą. Jeśli to dobra koleżanka zapytaj szczerze, czego teraz potrzebuje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja przeczytałam upiec kapustę i seks [emoji23]

oar8pg4njiayxtbm.png
Coś komuś po głowie chodzi hihi mi tam to drugie wcale, aż zaczynam się martwić jakoś tak mnie boli wszystko w środku :/

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie sprzatam jakoś specialnie w domu ba święta...sprzątam na codzień i to wystarczy. Zreszta nawet niewiem kiedy miala bym to ogarnąć. Mąż posprzata jak zawsze i tyle. Ja codziennie w pracy nawet w wigilie do 12. I tak musze znalesc czas ma salatki czy ciasto dla mamy na święta. Bo my w wigilie jedziemy do mojej mamy i teściów tak samo w święta pierw u mamy i teściów.

Ja nie sprzatam jakoś specialnie w domu ba święta...sprzątam na codzień i to wystarczy. Zreszta nawet niewiem kiedy miala bym to ogarnąć. Mąż posprzata jak zawsze i tyle. Ja codziennie w pracy nawet w wigilie do 12. I tak musze znalesc czas ma salatki czy ciasto dla mamy na święta. Bo my w wigilie jedziemy do mojej mamy i teściów tak samo w święta pierw u mamy i teściów.

Hej Dziewczyny
Obudziłam sie z bólem glowy i kaszlem. Moja Córka zakatarzona i marudna. Czekam na moja babcie i zbieram sie na zakupy sama bo nie chce mi sie Małej ciągnąc. Moj M przylatuje (o ile przez warunki pogodowe lot sie nie przesunie) w wigilię. Tak wiec wszystko na mojej głowie. Ale na szczęście my goscimy u innych a nie odwrornie wiec nie ma spiny.
Właśnie wczoraj na wieczór tak sobie myslalam, ze Wy z forum takie obrotne a ja ostatnio przyroslabym do łóżka. Kiepska matka ze mnie ostatnio- nawet z dzieckiem nie chce mi sie bawic kiedy mnie o to prosi. Brak weny totalnie.
Licze na to, ze to wkrótce sie zmieni. Moze jak M przyleci to dostane jakichś sił witalnych[emoji23]
Ostatnio rozmawiałam z nim o seksie a on do mnie, ze... Nie preferuje kobiet w ciąży [emoji46] Teraz wciąż mu docinam przez to...

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

No mi właśnie też nie wiem co się że mną dzieje :/ ciągle tylko mam nerwa i najchętniej leżałabym w łóżku, kocham moje dzieci a tu zero inwencji nawet nie wiecie jak bardzo chce wiosny! Wtedy plac zabaw matko jak ja za tym tęsknię, siadam z mamami a dzieci się bawią

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem tak zmęczona jakbym w ogóle nie brała hormonów, wyniki mam dobre więc to od ciąży pewnie, ale NIC mi się nie chce, nawet nie chcieć mi się nie chce [emoji6]

7u223e3kwboc3bjp.png

Odpoczywajcie [emoji1] później nie będzie czasu :)

A co do placu zabaw my chodzimy do Kulkolandii :) Mała szaleje ja plotkuje i poznaje nowe mamy(zawsze są same mamy lub babcie z dzieciakami), świetna sprawa. Polecam.

f2w3skjoapwrgv7j.png

aanjaa ja mysle,ze pomimo wszystko powinnas dac jej troche czasu dla siebie.A to jej pierwsza ciaza?Tutaj malo jakie slowa otuchy pomoga.Ja sama tez to przezylam i tu nic innego jak czas nie pomoze.

Hej Wy tak sprzątacie gotujecie a ja na nic nie mam sil... Najchetniej przelezalabym cale dnie... Ubralam tylko choinke i nic poza tym... Do tego moj kalafior nie daje mi juz zyc... Ktos cos do mnie mowi a ja za 2 minuty nie pamietam juz z tego ani slowa. Musze sie ogarnac i wziac do roboty bo okna juz az blagaja o mycie o ogolnym sprzataniu nie wspominajac [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
U nas porzadki tez srednio, ale powoli, powoli do przodu. Wigilia u nas, bedzie razem z 10 osob, ale kazdy cos ma przyniesc, a nasza czesc maz ogarnie, wiec jak dla mnie luz ;).

Bylam dzis na pobieraniu krwi, ledwo do domu doszlam i od razu do toalety na pawia. A juz myslalam, ze pod klatka strzele. Na szczescie teraz juz doszlam do siebie, bo obawialam sie, ze caly dzien z glowy bedzie, a ja dzis synkiem sama.

Wczesniej pisalyscie.o choinkach... ja wlasnie mam w domu 1,5 roczniaka i bombki tylko na czubku choinki mamy [emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry