reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Widzę że u Was przygotowania pełną parą:-)

My tylko ubraliśmy choinkę i nic nie robimy, bo wyjeżdżamy na święta w góry. Rodzinka wymyśliła eksperyment, aby zorganizować święta wyjazdowe w hotelu, więc wykupiony jest pakiet na tydzień all inclusiv w wariancie świątecznym. Średnio jestem przekonana do takiego rozwiązania, ale się uparli, więc jedziemy :p

Przynajmniej nie muszę myć okien :p

Ja ci zazdroszczę takich świat!
U nas niby tez bez spiny bo jedziemy do teściów, jedyne co to pierniczki zrobiliśmy z synem. Ale jakoś tak nie przepadam za świetami. Cała ta gonitwa, bieganie i wszystko kręci sie w okol żarcia. Np moja teściowa całe święta przygotowuje sama, nie chce żadnej pomocy, biega, wygania wszystkich z kuchni, spędza tam cały dzien, a potem pada, bo serce szwankuje :( jak odjeżdżamy to tylko mówi ze jak zwykle nie miała czasu zeby z nami posiedzieć, porozmawiać u pobawić sie z dziećmi. Dlatego uważam ze taki wyjazd to naprawdę super sprawa, spędzasz czas z rodzina, odpoczywasz, macie czas dla siebie!
Baw sie dobrze! I współczuje ze nie możesz do sauny, ja uwielbiam i tez by mnie korciło ;)

Ja trochę staram sie sprzątać, ale to bardziej takie codzienne porządki. Niestety siły brak, niespełna półtoraroczne dziecko nie pomaga, wieczorami padam. A marzy mi sie taki generalny porządek. Moze przed czerwcem sie uda ;)

Współczuje straty maleństwa u koleżanki. Cieżko w takiej sytuacji pomóc. Każdy jest inny, jedna osoba bedzie chciała unikać tematu i byc moze ciebie, bo Twoja rozwijająca sie ciąża bedzie u niej powodować wielki smutek, a inna byc moze wlasnie bedzie szukała kontaktu, a malutkie dziecko ktore za pół roku przyjdzie ba świat sa jej nadzieje ze tez niedługo zostanie mamą. Jeśli to dobra koleżanka zapytaj szczerze, czego teraz potrzebuje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja przeczytałam upiec kapustę i seks [emoji23]

oar8pg4njiayxtbm.png
Coś komuś po głowie chodzi hihi mi tam to drugie wcale, aż zaczynam się martwić jakoś tak mnie boli wszystko w środku :/

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie sprzatam jakoś specialnie w domu ba święta...sprzątam na codzień i to wystarczy. Zreszta nawet niewiem kiedy miala bym to ogarnąć. Mąż posprzata jak zawsze i tyle. Ja codziennie w pracy nawet w wigilie do 12. I tak musze znalesc czas ma salatki czy ciasto dla mamy na święta. Bo my w wigilie jedziemy do mojej mamy i teściów tak samo w święta pierw u mamy i teściów.

Ja nie sprzatam jakoś specialnie w domu ba święta...sprzątam na codzień i to wystarczy. Zreszta nawet niewiem kiedy miala bym to ogarnąć. Mąż posprzata jak zawsze i tyle. Ja codziennie w pracy nawet w wigilie do 12. I tak musze znalesc czas ma salatki czy ciasto dla mamy na święta. Bo my w wigilie jedziemy do mojej mamy i teściów tak samo w święta pierw u mamy i teściów.

Hej Dziewczyny
Obudziłam sie z bólem glowy i kaszlem. Moja Córka zakatarzona i marudna. Czekam na moja babcie i zbieram sie na zakupy sama bo nie chce mi sie Małej ciągnąc. Moj M przylatuje (o ile przez warunki pogodowe lot sie nie przesunie) w wigilię. Tak wiec wszystko na mojej głowie. Ale na szczęście my goscimy u innych a nie odwrornie wiec nie ma spiny.
Właśnie wczoraj na wieczór tak sobie myslalam, ze Wy z forum takie obrotne a ja ostatnio przyroslabym do łóżka. Kiepska matka ze mnie ostatnio- nawet z dzieckiem nie chce mi sie bawic kiedy mnie o to prosi. Brak weny totalnie.
Licze na to, ze to wkrótce sie zmieni. Moze jak M przyleci to dostane jakichś sił witalnych[emoji23]
Ostatnio rozmawiałam z nim o seksie a on do mnie, ze... Nie preferuje kobiet w ciąży [emoji46] Teraz wciąż mu docinam przez to...

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

No mi właśnie też nie wiem co się że mną dzieje :/ ciągle tylko mam nerwa i najchętniej leżałabym w łóżku, kocham moje dzieci a tu zero inwencji nawet nie wiecie jak bardzo chce wiosny! Wtedy plac zabaw matko jak ja za tym tęsknię, siadam z mamami a dzieci się bawią

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem tak zmęczona jakbym w ogóle nie brała hormonów, wyniki mam dobre więc to od ciąży pewnie, ale NIC mi się nie chce, nawet nie chcieć mi się nie chce [emoji6]

7u223e3kwboc3bjp.png

Odpoczywajcie [emoji1] później nie będzie czasu :)

A co do placu zabaw my chodzimy do Kulkolandii :) Mała szaleje ja plotkuje i poznaje nowe mamy(zawsze są same mamy lub babcie z dzieciakami), świetna sprawa. Polecam.

f2w3skjoapwrgv7j.png

aanjaa ja mysle,ze pomimo wszystko powinnas dac jej troche czasu dla siebie.A to jej pierwsza ciaza?Tutaj malo jakie slowa otuchy pomoga.Ja sama tez to przezylam i tu nic innego jak czas nie pomoze.

Hej Wy tak sprzątacie gotujecie a ja na nic nie mam sil... Najchetniej przelezalabym cale dnie... Ubralam tylko choinke i nic poza tym... Do tego moj kalafior nie daje mi juz zyc... Ktos cos do mnie mowi a ja za 2 minuty nie pamietam juz z tego ani slowa. Musze sie ogarnac i wziac do roboty bo okna juz az blagaja o mycie o ogolnym sprzataniu nie wspominajac [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
U nas porzadki tez srednio, ale powoli, powoli do przodu. Wigilia u nas, bedzie razem z 10 osob, ale kazdy cos ma przyniesc, a nasza czesc maz ogarnie, wiec jak dla mnie luz ;).

Bylam dzis na pobieraniu krwi, ledwo do domu doszlam i od razu do toalety na pawia. A juz myslalam, ze pod klatka strzele. Na szczescie teraz juz doszlam do siebie, bo obawialam sie, ze caly dzien z glowy bedzie, a ja dzis synkiem sama.

Wczesniej pisalyscie.o choinkach... ja wlasnie mam w domu 1,5 roczniaka i bombki tylko na czubku choinki mamy [emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry