reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

No właśnie pomysł jest, ale nie ma odniesień do konkretnej koszulki. Chyba zamówię właśnie druk na gładkiej.

Tak tez zrobiłam po pierwszym porodzie. Słyszałam , że starsze rodzeństwo powinno cos dostać od nowonarodzonego, a ja nie chciałam ich przekupywać gadżetami.
Każde dostało koszulkę "Kocham moją najstarszą/starszą siostrę/ starszego brat"
Z podpisem -imię nowego przybysza. Dzieciaki były zachwycone. Do tej pory mają te koszulki choć juz nich powyrastali.

oar8pg4njiayxtbm.png

reklama
Może chcesz się zamienić od czasu do czasu mężem [emoji23][emoji23][emoji23] mój jest cukiernikiem coś ci upichci . A twój by mi trochę ogarnął [emoji23][emoji23]
A coś jeszcze Twój potrafi ? [emoji23][emoji23] mój ma pare minusów nom ale sprzatanie jak juz sie weźmie to posprzata dokladnie. Ugotowac..on też u nas w domu gotuje.bo niestety to ja całe dnie w pracy jestem , a on ma wiecej wolnego wiec siła rzeczy musi ogarnac większość rzeczy w domu.

Dziewczyny, a te problemy z ciśnieniem to Wam się zrobiły w ciąży czy zawsze miałyście wysokie? :(
Trzymam kciuki żeby się obniżyło i nie było powodów do zmartwień!

Ja miiałam wysokie już przed ciążą.

No albo śmierć łóżeczkowa, masakra jakaś :(

Mąż miał po kardiologu jechać odebrać stroje dla dzieci na jasełka. Zamiast tego pojechał do szpitala na dokładniejsze badania. Zawału zaraz dostanę.

Majka mam nadzieję, że masz już dobre wieści!

Ja właśnie jestem po kolejnym badaniu moczu i mam wyniki krwi. Tsh mam równe 0 za to ft3 szaleje... Na 13 mam konsultacje w szpitalu... Oj dzieje się...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Heda to się porobiło. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Jakbyś czegoś potrzebowała daj znać!

Znowu ja i znowu żeby pomarudzic.
Byłam dziś u poloznej po zaświadczenie i zmierzyła mi ciśnienie, okazało się, ze mam 145/100. do tego schudłam 3kg i rzygam cały czas. od razu bez kolejki do lekarza. dostałam dopegyt i przez tydzień mam mierzyć ciśnienie i zapisywać plus zrobic badanie moczu i na kontrole do Niego za tydzień :/ oby leki to unornowaly.
Lekarz powiedział, że ma nadzieję, że to nie zatrucie ciążowe.
Jakby cokolwiek się działo to mam jechać do szpitala.

Oj oj... niedobre wieści:( Emi musi być dobrze i nie ma innej opcji!!!

Ja już po badaniach prenatalnych. Myślałam że nie dojadę (60 km) bo z nerwów wymiotowałam trzy razy po drodze.
Wyniki usg w normie, więc kamień z serca!
Czekam jeszcze na wyniki pappa - będą za dwa tygodnie.

Dziewczyny jakie miałyście ryzyko podstawowe i skorygowane?
U mnie :
Trisomia 21: podst: 1:164 skoryg: 1:656
Trisomia 18: podst: 1:1933 skoryg: 1: 5857
Trisomia 13: podst: 1: 4550 skoryg 1:4166 --> ryzyko skorygowane większe niż podstawowe.
Chyba któraś z Was też miała podobny wynik, dobrze kojarzę? Help!

Mam nadzieję, że test z krwi jeszcze zmniejszy ryzyka.

U nas ze sprzątaniem podobnie,zdecydowaniee mamy inne standardy czystości. Już rano zebrał opieprz brudas :p
Choinka miała być ubrana w niedzielę,ale nie mogłam wytrzymać :D
Madireiro cieszę się z udanej wizyty :)

Ja już po badaniach prenatalnych. Myślałam że nie dojadę (60 km) bo z nerwów wymiotowałam trzy razy po drodze.

U mnie :
Trisomia 13: podst: 1: 4550 skoryg 1:4166 --> ryzyko skorygowane większe niż podstawowe.

Nie przejmuj się ;) i tak masz małe prawdopodobieństwo. Ostatnio tak siebie myślałam że nawet 1:4 jak ktoś ma to tylko jedno na czworo dzieci. A my tu wyniki od kilkuset do kilkunastu tysięcy. Jest dobrze dziewczyny;)

w57vyx8dubspq12k.png

U mnie :

Gratuluję udanej wizyty :)
Ja nie miałam w ogóle podanego ryzyka i wyliczonego.

p19u9jcg81ehxczt.png

Gratuluje udanych wizyt :-)
A ja dzis mialam ciezki dzien w pracy, a pozniej robilismy pierniczki, wyszly pyszne ;-)
Na swojego męża nie mogę narzekać, nawet w kwestii sprzątania ;-) A odkąd jestem w ciąży ze zdwojoną siłą pomaga mi we wszystkim.
Przede mną 2 dni wolnego, nareszcie wyśpię się ;-)
Buziaki dla Was :-)

reklama
Tez zamówiła ta koszulkę na Allegro z własnym napisem mam nadzieje ze fajnie wyjdzie :)
Ja miałam wyliczone ryzyko ale na dobra sprawę co to zmieni bo u mnie nic .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry