reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja też mam w karcie ciazy wpisany termin z usg bo ciąża 12 dni młodsza, byłoby bez sensu jakbym miała wpisany termin z om

Był dziś Szef z "upominkami" świątecznymi i wiecie co... jestem w szoku, dostałam aneks do umowy z podwyżką prawie 500zl! :D az się poryczalam prawie!
Wiem, ze o tyle macierzyński mi nie wzrośnie bo jest licZony jako średnia z całego roku aleeee kurczę to i tak zajebiscie!

ppwiedzialam o tym problemie ze zwolnieniem no i od stycznia przechodzę na 8h dziennie. plus mogę sobie urlop za 2017 już brać tak żeby do konca kwietnia wykorzystac całe 26 dni. Po prostu szok.

Heda ...mam nadzieję, że to żadne zatrucie.

Tynka...a jak tam dajesz sobie radę w powiększonym składzie ?

oar8pg4njiayxtbm.png

Tak tu o tym nadciśnieniu piszcie że się trochę przestraszyłam. Przed ciąża 90/60, a teraz 130/88, 145/95... więc poszłam do babci na luziku mi zmierzyła i 88/59. No mi to pasuje;)

w57vyx8dubspq12k.png

Tak tu o tym nadciśnieniu piszcie że się trochę przestraszyłam. Przed ciąża 90/60, a teraz 130/88, 145/95... więc poszłam do babci na luziku mi zmierzyła i 88/59. No mi to pasuje;)

w57vyx8dubspq12k.png
Uuuuu jak ty funkcjonujesz z takim ciśnieniem?
Emkamat może dostaniesz to zwolnienie, szkoda urlopu ;)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie dzwoniła lekarka do mnie... Moje przypuszczenia że zaczyna się u mnie zatrucie ciążowe są zasadne. Jutro kolejna dawkę moczu do badań mam oddać i czekać na wezwanie że szpitala...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam za ciebie kciuki. Oby to jednak zatrucie nie było.
Dziekuje kazdej z osobna za odpowiedzi na moje pytania :-) ja wlasnie zrobilam racuszki mmmm
1481815559-1d1mld.jpeg

uwo9dqk323h73wzt.png
Oh mój Boże racuszki. Odkąd moja babcia podupadla na zdrowiu nie jadłam juz dobrych racuszków[emoji22]
Po lekach mam ok 135/90, jak mam za wysokie to mi tak w uszach pulsuje.

Dobra wzielam sie za pierniczki, baza midowa wlasnje stygnie.
Powiem wam, ze uwielbiam okres swiateczny, pierniczki, ich zdobienie, pakowanie prezentow :)

Jak dla mnie robienie i dekorowanie pierników to coś magicznego. Szkoda tylko że tak szybko znikają

Ja dzisiaj znowu się zawiodłam bo nadal nie wiem czy będę miała dziewczynkę czy chłopca. Na połówkowe umowilam się na 12 stycznia. Musze uzbroić się w cierpliwość.

reklama
Emkamat może dostaniesz to zwolnienie, szkoda urlopu ;)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ah no właśnie bardzo mnie prosił żebym w związku z tym postarala się pracować do kwietnia- oczywiście jak nic się nie będzie działo. pójdzie mi jakkolwiek chcę na rękę ale zebym nie dochodziła już. No i pewnie tak zrobię

A urlop to ja i tak miałam w planach wykorzystać przed- nigdy nie zbieram, wraz z końcem grudnia ja mam koniec puli urlopowej za dany rok ;D

Do góry