madireiro
Fanka BB :)
A ja dziś rozmawiałam z położna na temat zwolnienia- od stycznia chce iść. dojeżdżam codziennie godzinę rano i godzinę wieczorem, plus w pracy dostawy, wchodzenie na drabinę i praca po 10h a Ona do mnie, ze musze sie zapisac w tej sprawie do gin ale Ona mi nie obiecuje bo z historii ciazy nie wynika żeby zwolnienie było konieczne!
No paranoja! chyba tylko krwawienie to gwarantuje :O śmiech na sali. dodam, ze chodzi o Luxmed
To są jakieś jaja.... Emkamat Ty natychmiast zanieś zaświadczenie do pracy od gina i wtedy pracodawca nie moze Ci kazać pracować w godzinach nadliczbowych. W ciąży jest absolutny zakaz. Podobnie z pracą w warunkach niebezpiecznych a praca na wysokości czyli pow. 1 m jest taką pracą.
Jeśli lekarz będzie robił Ci problemy z wydaniem zwolnienia powiedz, że masz zawroty głowy, często Ci słabo a charakter Twojej pracy wymaga wchodzania na drabinę... ciekawe czy zaryzykuje odpowiedzialność za Ciebie w takiej sytuacji.
Ech łapy opadają czasem.. szlag mnie trafia jak widzę jak pracownicy w mojej firmie czasem bumelują na paluszek przez 5 miesięcy l-4 a kobiecie w ciązy odmawia się zwolnienia bo przecież "ciąża to nie choroba"...
Ostatnia edycja: