reklama
Emkaa
Fanka BB :)
Połówkowe jest najważniejsze , bo sprawdza wszystkie narządy dziecka - czy się poprawnie wykształciły. Genetyczne tylko niektóre plus przeziernosc. Bellax - może twój gin takie USG zrobi , bo każdy ginekolog musi przecież wiedzieć czy z dzieckiem jest wszystko ok.
Anusiek1508
Ufff, nadrobilam zaległości na forum z calego dnia Dzis byłam w pracy, a pozniej w domku robilismy z mezem ciasto na pierniki i obiad na jutro Czuje sie juz coraz lepiej, mdlosci powoli przechodza, w koncu to juz 13 tydzien. Genetyczne mam w srode 21 grudnia, juz nie moge sie doczekac, a z drugiej strony znow zaczynam sie denerwowac. Pozdrawiam Was cieplutko w ten zimny wieczor.
Arya88
Ja się specjalnie nie zapisuję, usg mam na wizycie także co wizyta wpisujemy kolejny termin itd.
Rozumiem, że w większych miastach te kolejki mogą być większe i stąd te wcześniejsze zapisy? Czy zapisujecie się do innych lekarzy niż normalnie chodzicie?
No i ja nie wyobrażam sobie nie robic usg połówkowego, dzięki takiemu badaniu można wykryć jakies wady, o których wiedza może uratować życie maluszka
Rozumiem, że w większych miastach te kolejki mogą być większe i stąd te wcześniejsze zapisy? Czy zapisujecie się do innych lekarzy niż normalnie chodzicie?
No i ja nie wyobrażam sobie nie robic usg połówkowego, dzięki takiemu badaniu można wykryć jakies wady, o których wiedza może uratować życie maluszka
Spokojnie temu Irlandzkiemu już nic nie powiem o badaniach w Polsce nie ma szansTylko nie mów temu drugiemu ze już byłaś [emoji28]
Bellax123!
Jak czytałam o genetycznych to teoretycznie tak. A ten lekarz Mówił np,.ta komora jest wyżej niż ta a na tym etapie to świadczy o tym i o tym później. Kurcze nie wiem, przecież ten lekarz sam sobie tak jakby kasy odmówił bo ja się chciałam do niego umówić a on do nas ze on nie widzi sensu, bo dziecko jest idealne jak na swój wiek i on nie znalazł żadnej nie prawidłowości. Moja napewno nie zrobi bo nie ma uprawnień- to jak z genetycznym tylko niektórzy mogą... Chyba jutro do niej zadzwonie
Bellax123!
Ja czytałam ostatnio że na tym genetycznym 1 trymestru, lekarz więcej widzi niż może wykryć na połówkowym... już nie wiem w co mam wierzyć. Ja sobie nie wyobrażalam jak ktoś może nie iść na prenatalne, a kilka z nas nie było więc co osoba to opiniaJa się specjalnie nie zapisuję, usg mam na wizycie także co wizyta wpisujemy kolejny termin itd.
Ja z małego miasta i u mnie żaden lekarz uprawnień nie ma do genetycznych itp. Też mam usg co wizyta ale to nie to samo...
tynka2506
Ja się specjalnie nie zapisuję, usg mam na wizycie także co wizyta wpisujemy kolejny termin itd.
Nie każdy ginekolog ma odpowiedni sprzęt i kwalifikacje (certyfikat FMF) do przeprowadzenia takiego badania . Sprzęt mojego ginekologa różni się od tego który zobaczyłam na badaniach prenatalnych
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama