reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Bellax ale na połówkowym są trochę inne rzeczy badane niż na genetycznym. Ja bym się zapisała na Twoim miejscu

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Połówkowe jest najważniejsze , bo sprawdza wszystkie narządy dziecka - czy się poprawnie wykształciły. Genetyczne tylko niektóre plus przeziernosc. Bellax - może twój gin takie USG zrobi , bo każdy ginekolog musi przecież wiedzieć czy z dzieckiem jest wszystko ok.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ufff, nadrobilam zaległości na forum z calego dnia :) Dzis byłam w pracy, a pozniej w domku robilismy z mezem ciasto na pierniki i obiad na jutro ;) Czuje sie juz coraz lepiej, mdlosci powoli przechodza, w koncu to juz 13 tydzien. Genetyczne mam w srode 21 grudnia, juz nie moge sie doczekac, a z drugiej strony znow zaczynam sie denerwowac. Pozdrawiam Was cieplutko w ten zimny wieczor.

Ja się specjalnie nie zapisuję, usg mam na wizycie także co wizyta wpisujemy kolejny termin itd.

Rozumiem, że w większych miastach te kolejki mogą być większe i stąd te wcześniejsze zapisy? Czy zapisujecie się do innych lekarzy niż normalnie chodzicie?

No i ja nie wyobrażam sobie nie robic usg połówkowego, dzięki takiemu badaniu można wykryć jakies wady, o których wiedza może uratować życie maluszka :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Jak czytałam o genetycznych to teoretycznie tak. A ten lekarz Mówił np,.ta komora jest wyżej niż ta a na tym etapie to świadczy o tym i o tym później. Kurcze nie wiem, przecież ten lekarz sam sobie tak jakby kasy odmówił bo ja się chciałam do niego umówić a on do nas ze on nie widzi sensu, bo dziecko jest idealne jak na swój wiek i on nie znalazł żadnej nie prawidłowości. Moja napewno nie zrobi bo nie ma uprawnień- to jak z genetycznym tylko niektórzy mogą... Chyba jutro do niej zadzwonie

w57vyx8dubspq12k.png

Ja się specjalnie nie zapisuję, usg mam na wizycie także co wizyta wpisujemy kolejny termin itd.

Rozumiem, że w większych miastach te kolejki mogą być większe i stąd te wcześniejsze zapisy? Czy zapisujecie się do innych lekarzy niż normalnie chodzicie?

No i ja nie wyobrażam sobie nie robic usg połówkowego, dzięki takiemu badaniu można wykryć jakies wady, o których wiedza może uratować życie maluszka :)

7u223e3kwboc3bjp.png
Ja czytałam ostatnio że na tym genetycznym 1 trymestru, lekarz więcej widzi niż może wykryć na połówkowym... już nie wiem w co mam wierzyć. Ja sobie nie wyobrażalam jak ktoś może nie iść na prenatalne, a kilka z nas nie było więc co osoba to opinia ;)
Ja z małego miasta i u mnie żaden lekarz uprawnień nie ma do genetycznych itp. Też mam usg co wizyta ale to nie to samo...

w57vyx8dubspq12k.png

7u223e3kwboc3bjp.png

Nie każdy ginekolog ma odpowiedni sprzęt i kwalifikacje (certyfikat FMF) do przeprowadzenia takiego badania . Sprzęt mojego ginekologa różni się od tego który zobaczyłam na badaniach prenatalnych

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry