reklama
emkamat10
Fanka BB :)
Powiem wam dziewczyny że mam dość tych wszystkich lekarzy, Zusu i tego wszystkiego.
W tamtym tyg. byłam na Sor z tatą bo bardzo się źle poczuł i w dodatku miał problem ze stłuczoną nogą. Zszedł z dyżury taki młody lekarz neuroortopeda i wyśmiał nas co mu tu w ogóle robimy że to przypadek na leczenie ambulatoryjne. Ręce opadają. Człowiek starszy ma drgawki, temperaturę i infekcję która może zagrażać jego życiu a on nas wyśmiewa i drwi.
To jest skandal!!! Tak jest niestety wszędzie. Ci co mają zdrowie mają dużo szczęścia.
Sama miałam 2 operacje na kręgosłup szyjny i jakby nie kasa to nie wiem czy by ktoś się mną zajął i czy w ogóle bym chodziła.
A zus potrafi tylko ściągać kasę a jak sam musi zapłacić to wymyśla kontrole i inne głupie komisje. Nigdzie na świecie tego nie ma.
Boje się tej ciąży porodu i w ogóle mam dużą niechęć do lekarzy. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby lekarz z NFZ podchodził ludzko do człowieka. Oni chcą nas wykończyć.
Człowiek płaci te składki a nawet nie może liczyć na usg bo trzeba czekać nie wiadomo ile.
Ehh chyba mam zły dzień
Oj znam to, mojego tatę dwa lata temu wypisali z sor- u z diagnozą zapalenia pęcherza... a dwa dni później trafił to zakaznego już we wstrzasie septycznym, skończyło się operacja serca, dwoma zastawkami i ponad miesięczna dosłownie walka o Jego życie. w tym roku skaleczyl się i znowu pojawiła się goraczka- a z jego "historia" od razu musi się zgłaszać do szpitala, pojechał, oczyscili.. wszustko super "prosze w domu psikac octebiseptem" po jakimś tyg rana zaczęła się jeszcze bardziej paprac, poszedł do internosty, ten stwierdził zamartwice i stan zagrażający życiu, okazało się, ze gronkowiec i nie obeszło się bez przeszczepu skóry.
Te dwie sytuacje też sprawiły że dosłownie nienawidzę NFZ, powinno się 80% pracujaych tam ludzi powyjmowac te kije z dupy bo zachowują się jakby wszystkie rozumy pozjadali a jak często się później okazuje Oni są winni wielu następstw przez swoje zaniedbania.
Emkaa
Dokładnie NFZ to jakąś masakara. Zabierają 1/3 pensji a traktują człowieka jak śmiecia. Wszedzie kolejki, specjalistów niewiele, a szpitale i SOR to dno. Nienawdzę mojego szpitala w mieście. Kiedyś na dziecięcym byłam z córka. Infekcja bakteryjna , wymiotowała non stop więc antybiotyk musiała dostawać dożyły. Całą noc wymiotowała- wpada 'pielęgniarka' i krzyczy na mnie , że zaraz obchód dziecko śpi a w łóżku bałagan. Każe mi ją budzić i przełożyć na fotel(niby do spania dla rodzica) i poprawiać łóżko. Powiedziałam jej , że dziecka nie obudzę a jak jej się nie podoba to juz jej problem. Oczywiescie jeszcze kilka razy podczas naszego pobytu miała do mnie wredne uwagi , ale miałam ją głęboko. I tak mnie to wkurza, bo nie dość że rodzice nie mają łóżka to muszą zostać z dzieckiem ( podpisuje się przecież dokumenty ) .Ja spalam z córka, ale też się małpy czepiały- niech same sobie 7 nocy przesypią na fotelu. Do tego przychodzi pielegniarka i zamiast wspierać w trudnej sytuacji to wydziera się i narzuca swoje standardy. O 6 rano już pobudkę robi dla rodziców i każą budzić dzieci , o 8 jest śniadanie a obchód- nawet o 12!!
tynka2506
Ja zawsze mam na obsługę szpitalna i lekarzy jeden patent nie zawsze się sprawdza ale bardzo często proszę poprosi delikwenta o imię i nazwisko zapisuje To przy nim żeby wiedział ze nie jest już taki anonimowy jeśli to jest Np pani w przychodni a miałam taka sytuacje ze nie chciała przyjść dziecka koleżanki bo już miała komplet poprosiłam o imię i nazwisko i krótka notatek ze w tym w w tym dniu dziecko nie zostało przyjęte oczywiście często tez jest tak Ze ona ci nie poda bo nie ma takiego obowiązku wtedy ja zawsze stanowczo ze się myli i ze ma taki obowiązek ( nie wiem czy ma ale myśle ze tak )
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zając Czerwcowy
No dobra... powiem wam hit. Maz się patrzy jak na jelopa... Poplakalam się bo stwierdziłam że mojemu dziecku jest tam smutno samemu i ze jest mu źle... bo tam ciemno i w ogóle...
Tragedia...
Tragedia...
Ja zawsze mam na obsługę szpitalna i lekarzy jeden patent nie zawsze się sprawdza ale bardzo często proszę poprosi delikwenta o imię i nazwisko zapisuje To przy nim żeby wiedział ze nie jest już taki anonimowy jeśli to jest Np pani w przychodni a miałam taka sytuacje ze nie chciała przyjść dziecka koleżanki bo już miała komplet poprosiłam o imię i nazwisko i krótka notatek ze w tym w w tym dniu dziecko nie zostało przyjęte oczywiście często tez jest tak Ze ona ci nie poda bo nie ma takiego obowiązku wtedy ja zawsze stanowczo ze się myli i ze ma taki obowiązek ( nie wiem czy ma ale myśle ze tak )
Dobrze że teraz są takie strony jak znanylekarz czy ranking lekarzy to w razie czego można wystawić negatywną opinię. Dużo lekarzy ma się teraz na baczności. Oby nam zdrowie dopisało bo nie ma co liczyć na tych lekarzy z NFZ.
Anulka.
Zając dobre[emoji28][emoji38][emoji28] oplulam telefon [emoji1] Ale pociesze Cię On jeszcze nie widzi, Ale już słyszy więc chyba nie jest Mu tak źle... Uważaj co o Nim mówisz [emoji16]No dobra... powiem wam hit. Maz się patrzy jak na jelopa... Poplakalam się bo stwierdziłam że mojemu dziecku jest tam smutno samemu i ze jest mu źle... bo tam ciemno i w ogóle...
Tragedia...
Heda
Faktycznie biedne to twoje Dzieciątko… może jakąś lampka na brzuchol poświcisz. Moje to przynajmniej we 2 się nie nudzą...No dobra... powiem wam hit. Maz się patrzy jak na jelopa... Poplakalam się bo stwierdziłam że mojemu dziecku jest tam smutno samemu i ze jest mu źle... bo tam ciemno i w ogóle...
Tragedia...
reklama
Heda
Dziewczyny czy wy też macie tak mokro w majtkach? Bo już zaczynam świrowac czy to nie wody płodowe... Niby za wcześnie na takie atrakcje na tym etapie ciąży ale.... Po 2 godzinach mam podpaske, nie wkładkę, cała mokrą już sama nie wiem co to może być...?