reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Emka...założę wieczorem wątek i tam bedziemy sobie linkować.
Póki co próbuję nie zemdleć ze szczęścia nad
ada495fee28089da25bde0001bb86364.jpg

A potem idziemy na proszony obiad.

oar8pg4njiayxtbm.png

reklama
Ja w momencie zajscia w ciążę chodziłam 5 razy w tyg na siłownię i jadłam typowo ułożoną dietę. Byłam pewna że zacznę chodzić na jakieś zajęcia z piłką, rozciąganie. Że poprostu powoli odłóże ciężary i mordercze cardio a przejdę w inną formę aktywności. Pierwsza wizyty 6 tydzień ciąży. ciąża za mała, zero seksu, ruchu, skoków, biegów, ciężarów nic. Teraz już jest ok i nie ma przeciwwskazań mimo to ja się poprostu boje. I póki co nie wyobrażam sobie żadnych ćwiczeń. Moje cudne mięśnie i duży pośladki odeszły w zapomnienie... dosłownie już wgl nie widać że byłam wysportowana [emoji23] może po połówkowym się zdecyduje;)
Któraś jeszcze nie tyle z barku motywacji, a przez strach nie ćwiczy ?

w57vyx8dubspq12k.png

Ale przecież nie musisz się forsować. 30 min taniec do dzikiej muzyki tez jest rodzajem ćwiczenia.
Ja w pierwszej ciąży miałam niewydolna szyjkę. Zakaz ćwiczeń od 26 tc. W tej moze byc to samo ale nie musi.
Poza tym w ciąży najlepiej ćwiczyć jedynie na obciążeniu swojego ciała.

oar8pg4njiayxtbm.png

Ja w momencie zajscia w ciążę chodziłam 5 razy w tyg na siłownię i jadłam typowo ułożoną dietę. Byłam pewna że zacznę chodzić na jakieś zajęcia z piłką, rozciąganie. Że poprostu powoli odłóże ciężary i mordercze cardio a przejdę w inną formę aktywności. Pierwsza wizyty 6 tydzień ciąży. ciąża za mała, zero seksu, ruchu, skoków, biegów, ciężarów nic. Teraz już jest ok i nie ma przeciwwskazań mimo to ja się poprostu boje. I póki co nie wyobrażam sobie żadnych ćwiczeń. Moje cudne mięśnie i duży pośladki odeszły w zapomnienie... dosłownie już wgl nie widać że byłam wysportowana [emoji23] może po połówkowym się zdecyduje;)
Któraś jeszcze nie tyle z barku motywacji, a przez strach nie ćwiczy ?

w57vyx8dubspq12k.png
Ja przed ciążą dieta, crossfit 3 x w tygodniu i bieganie. Od początku ciąży plamienia i leżenie 0 ruchu. Teraz też sporadycznie pojawiają mi się plamienia i boję się ćwiczyć. W tym czasie pomimo że jestem na diecie cukrzycowej uda zrobiły się jak galareta:(

Przykro mi czytać jak piszecie o tej otyłości. Ja jestem otyła i gwarantuję, że to nie z wyboru... jestem chora i przez ponad 2 lata diety (na prawdę katorżniczej) schudłam 12kg i tak, nadal jestem otyła... wystarczy stres i już waga mi leci w górę - ale co tam, kto nie ma takiego problemu nigdy nie zrozumie...

7u223e3kwboc3bjp.png

Przykro mi czytać jak piszecie o tej otyłości. Ja jestem otyła i gwarantuję, że to nie z wyboru... jestem chora i przez ponad 2 lata diety (na prawdę katorżniczej) schudłam 12kg i tak, nadal jestem otyła... wystarczy stres i już waga mi leci w górę - ale co tam, kto nie ma takiego problemu nigdy nie zrozumie...

7u223e3kwboc3bjp.png
Ale coś robisz, próbujesz, strasz się ;) nie siadasz i nie mówisz: no trudno tak musi być :) A nam chodzi o takie podejście;)

w57vyx8dubspq12k.png

No napisałyście, że nigdy nie zrozumiecie otyłych... nie każdy otyły jest żarłokiem... ja tak samo nie rozumiem jak ktoś gruby się obżera i to samo jak chudy - robienie z organizmu śmietnika dziwi mnie niezależnie od wagi.

Poza tym często taki otyły je bo jedzenie coś mu rekompensuje, to siedzi głęboko w psychice, to nie jest zero jedynkowe - chcesz byc chudszy to tyle nie jedz - wlasnie takie krytyczne oceny nakręcają takiego obżartucha :/

ale oczywiście jeśli samemu się nie zacznie dbać o siebie to nikt za nas tego nie zrobi.

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Dziewczyny ja odkryłam na swoim przykładzie ze żadne głodówki ani diety cud tylko i wyłącznie zdrowe odżywianie. Ale nie na zasadzie jedna więcej marchewkę do obiadu tylko tak na ile się da maksymalnie.
Mam ponad 25kg mniej, cwiczylam tylko troszkę na początku, jem ilościowo dokładnie tyle samo tylko co innego. Na samej zamianie soków i napoji na wodę mineralną (bo wprowadzalam zmiany powoli co by nie mieć szoku na raz) i sporadyczna herbatę zjechalam 5kg.

Arya może u Ciebie rzeczywiście tak jest i jesteś tym wyjątkiem ktorym inni psują opinie. Niestety nie spotkałam się z tym osobiście, zawsze te osoby jedzą niezdrowo. Więc nie dziwne że ludzie przestają w to wierzyć, jak się spotyka ludzi, którzy mówią że to przez hormony a w biurku zapas batoników.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Do góry