reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Przez pierwszych kilka tygodni a nawet miesięcy będziesz marzyła żeby wziąć prysznic , a kąpiel z bąbelkami to juz wygrana milion. Poza tym w połogu nie wolno.
Kawa o zakazane potrawy przy karmieniu tez moze być różnie.
Seks...troszkę czasu minie zanim zdecydujesz się tam wpuścić chłopa ;)
Spanie na brzuchu... Moje piersi były tak wielki i obolałe o nadmiaru mleka ze na brzuchu mogłam dopiero w okolicach 3 mcy po porodzie jak laktacja się unormowała.

Tak więc teoretycznie jeszcze tylko rok [emoji23]

oar8pg4ngmro558y.png
Dokładnie , zgadzam się w 100% [emoji23] Ja probowałam zasnąć na brzuchu miesiąc po porodzie to mleko tryskało. [emoji38].

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
taaaaa rozwala mnie jak ktoś mówi, ale ty to masz teraz fajnie, zwolnienie pełnopłatne a potem rok macierzyńskiego, wybyczysz się za wszystkie czasy... mi na razie te 3 mieś ciąży kojarzą się z wiecznymi mdłościami, kiblem i sennością ;) zaczyna się drugi trymestr a mi wcale nei jest lepiej, jak to koleżanki obiecywały :)

Ja okres "siedzenia" z dzieckiem w domu wposminam jako najfajniejsze wakacje :)

Dziewczyny jak się ruszyć z domu by dotrzeć na samolot... Umówiłam się na badania genetyczne we wtorek a teraz tak mi się lecieć nie chce... Nie wiem czy się zmobilizuje. Leżę jeszcze w łóżku i szukam dobrej wymówki by nie jechać.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Arya właśnie ja też uwielbiam gorące kąpiele ale naprawdę gorące, 38 stopni mnie nie urządza [emoji3] przerzuciłam się na prysznic.

Monya ee Wroniasta ma rację. Wiele cudownych zakazanych rzeczy wróci już niedługo. [emoji3]

Wroniasta nie jest tak źle. No karmienie piersią ogranicza wiele rzeczy ale to początkowo. Ja mię karmilam to właściwie nie mialam ograniczeń. Ja rodziłam SN i pierwszy seks był chyba po 6 tygodniach. Cc to zawsze operacja i uważam że powinna być wykonywana z zaleceń lekarza.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też się boję, że nie będę chciała wracać. Z Matim byłam w domu 3 lata, miałam czas na sprzątanie, gotowanie, kawy z dzieciatymi koleżankami, zakupy :D szał ;)
więc teraz rok wydaje mi się bardzo krótkim czasem.... zobaczymy, na szczęście jak bede chciałą zostać dłużej w domu to nie bedzie problemu

Wroniasta to jest kwestia indywidualna. Dla mnie cesarka jest najgorszym doświadczeniem jakie miałam w życiu (a łatwego życia nie mam), przez rok śniły mi się koszmary... nie rodziłam finalnie sn także nie wiem, ale teraz zrobię co w mojej mocy by móc próbować porodu naturalnego.
Moje koleżanki np. dobrze wspominają cesarki.

Z kolei moja siostra miała straszny poród sn i wg niej cesarka to super opcja (nie miała cięcia)

U mnie było tak, że ja rodziłam naturalnie w sumie od czwartku a cesarkę zrobili mi w niedziele wieczorem. Moje skurcze zatrzymywały się, mały nie schodził do kanału, ale ktg, usg wszystko było ok więc czekali. Na bank taki przebieg mojego porodu ma wpływ na mój odbiór (nie będe wdawać się w szczegóły bo jednak nie każdy poród tak wygląda i nie ma co straszyć)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Woroniasta ... Wszystko jest kwestią indywidualną.
Ja na przykład nie wyobrażam sobie cesarki na życzenie. Więc jeśli nic nie stanie na przeszkodzie znowu bedzie SN. Ze wszystkimi urokami.

Gdzie są tatusiowie...najcześciej w pracy. A wieczorem jak juz są w domu to mało zostaje do ogarnięcia. Przez pierwszy miesiąc szlam spać razem z dzieckiem - o 19 [emoji3]

Enkamat...jakbym miała tylko jedno tez bym była jak na wakacjach. Mam jednak jeszcze 3 pozostałych , których trzeba pilnować z lekcjami, nakarmić, zagonić do kąpieli i rozwiązywać wieczne życiowe konflikty o nic.

oar8pg4ngmro558y.png

reklama
Co do porodu do zdecydowanie wolałabym sn, cc nie miałam ale miałam mały zabieg chirurgiczny i blizną przeszkadzała mi przez minimum rok, a była dość mała ok 10cm szwu. Więc z taką rana na brzuchu chyba nie było by fajnie zajmować się maleństwem. Ale nie mi decydować jak ułożą się dzieciaki, bo przy 2 to ciężko o sn.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry