reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Miłego dnia Dziewczynki :)
Dziś odpoczywam, ostatnie chwile walki z katarem, bo jutro powrót do pracy po tygodniowej nieobecności. Jutro zaczynam 12 tydzień i też mam wrażenie, że dolegliwości momentami trochę odpuszczają, choć jeszcze mdłości i wymioty potrafią mnie dopaść, ale już od kilku dni rzadziej. Zaraz idę robić śniadanie - placuszek owsiany z bananem i jogurtem :)

Kum dzięki, też myślałam, zeby zbadać ten hormon lub powtórzyc badanie, ale poczekam do środy, mam wizytę, zobaczymy co powie pani doktor.

reklama
A ja sie witam z bólem głowy. Dzień jak co dzień, apap pomaga ale nie będę brać codziennie :( zaraz spróbuję się ogarnąć do kościoła. Mam wrazenie że moja forma spadła do zera. Muszę się zapytać lekarza czy mogę już zacząć trochę ćwiczyć a na razie wdrożę spacery.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja akurat lubię dramaty ( o ile nie umierają w nich dzieci ani nie są krzywdzone). Na szczęście nie siedzą mi w głowie. Chociaż ostatnio obiecałam sobie , że będę oglądała tylko komedie. Niestety żadna mnie nie prowała do tej pory.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Mam tak samo, ktoś mi poleca jakiś dramat a ja pytam od razu czy się dzieciom tam krzywda nie dzieje. Tak mi się zrobiło po porodzie, w pierwszej ciąży oglądałam namiętnie dokumenty o mordercach i nic. A po porodzie ryczalam na kreskowkach [emoji14]

Na suche ręce nie zapominajcie nosić rękawiczek, nawet jak nie ma strasznego mrozu ja już noszę od tygodnia grube rękawice.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

To moze lepiej zostan dzisiaj w lozku... Nie ma co sie forsowac...

Mnie bola wiezadla przy kichaniu ale wystarczy ze podkurcze nogi i nie jest zle :) nie martwie sie bo wczesniej mialam to samo

oar8s65gmlqg37sx.png
Przy kochaniu mam takie dziwne odczucie w brzuchu... nie wiem nawet jak to opisac :) ale nie jest ro nic bolacego czy nieprzyjemnego :) po prostu cos innego.

m3sx9jcg8o411yy9.png

A apropo alkoholu to uważajcie na piwa bezalkoholowe bo producenci mogą tak pisać już na piwach od 0,5%, jak są 0,0% to zazwyczaj mają to na froncie dużymi literami zaznaczone.
Pisze bo wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Dzień dobry.

Zaczęłam dzisiaj 13tydzień, jeszcze chwila i II trymestr!
Męczę się okropnie z zaparciami, przez to non stop mam parcie na pęcherz, a słabo z jego opróżnianiem, do tego skurcze podbrzusza - pogadam w pt z lekarzem o tym, ale ja słabo jem, nie ruszam się (3tyg. leżę) do tego hormony także zaparcia nie dziwią...
Jeszcze zaczęła mnie druga noga boleć - rwa kulszowa na dwóch nogach w ciąży - czy życie może być piękniejsze?...

Co do filmów to ja nie mogę takich oglądać, dla mnie jak matka umiera to jest ogromna krzywda dla dziecka, sama straciłam tatę jako dziecko i chyba dlatego nawet takich historii nie mogę.
Kojarzycie film Oszukana z Angeliną Jolie? Byłam na tym w kinie (po zwiastunie myślałam, że to thriller, że będą próbować kobiecie wmówić, że obce dziecko to jej własne i w koncu ona ich zdemaskuje czy cos takiego) - a historia była z goła inna. Ryczałam 3/4 filmu, mój mąż nie wiedział co robic, pierwszy raz mi się to zdarzyło - chciał wyjsc, ale ja liczyłam na happy end i zostałam do konca - jeden z trudniejszych filmów dla mnie.
Tańcząc w ciemnościach też był bardzo bardzo smutny, wstrząsający wręcz.
Teraz nie robię sobie takich rzeczy i nie oglądam nic o podobnej tematyce.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja sie witam z bólem głowy. Dzień jak co dzień, apap pomaga ale nie będę brać codziennie :( zaraz spróbuję się ogarnąć do kościoła. Mam wrazenie że moja forma spadła do zera. Muszę się zapytać lekarza czy mogę już zacząć trochę ćwiczyć a na razie wdrożę spacery.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Czytałam ze jak głowa boli codziennie to chłopak ;)
Tak na poprawę humory, żebyś nie widziała tylko czarnej strony.

oar8pg4ngmro558y.png

reklama
By poprawic wszystkim humor [emoji23] "tato narysuj dzidzie w brzuchu" [emoji23]
1480844165-1d1mld.jpeg

Zdolniacha ;D

Moja córka bardzo wcześnie zaczeła rysować postać człowieka juz od 1,5 roku rysowała głowonogi. Ostatnio mówi , mamo narysowałam ciebie - patrzę a tam głowa to koło ręce , brzuch i nogi to kreski. Mowie do niej przecież umiesz narysować mnie tak jak wyglądam naprawdę a ona no wiesz mamo umiem , ale w takim programi , który ogląda babcia pani rysuje tak inne kobiety [emoji44](Sablewskiej sposób na modę) [emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry