reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Miłego dnia Dziewczynki :)
Dziś odpoczywam, ostatnie chwile walki z katarem, bo jutro powrót do pracy po tygodniowej nieobecności. Jutro zaczynam 12 tydzień i też mam wrażenie, że dolegliwości momentami trochę odpuszczają, choć jeszcze mdłości i wymioty potrafią mnie dopaść, ale już od kilku dni rzadziej. Zaraz idę robić śniadanie - placuszek owsiany z bananem i jogurtem :)

Kum dzięki, też myślałam, zeby zbadać ten hormon lub powtórzyc badanie, ale poczekam do środy, mam wizytę, zobaczymy co powie pani doktor.

reklama
A ja sie witam z bólem głowy. Dzień jak co dzień, apap pomaga ale nie będę brać codziennie :( zaraz spróbuję się ogarnąć do kościoła. Mam wrazenie że moja forma spadła do zera. Muszę się zapytać lekarza czy mogę już zacząć trochę ćwiczyć a na razie wdrożę spacery.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja akurat lubię dramaty ( o ile nie umierają w nich dzieci ani nie są krzywdzone). Na szczęście nie siedzą mi w głowie. Chociaż ostatnio obiecałam sobie , że będę oglądała tylko komedie. Niestety żadna mnie nie prowała do tej pory.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Mam tak samo, ktoś mi poleca jakiś dramat a ja pytam od razu czy się dzieciom tam krzywda nie dzieje. Tak mi się zrobiło po porodzie, w pierwszej ciąży oglądałam namiętnie dokumenty o mordercach i nic. A po porodzie ryczalam na kreskowkach [emoji14]

Na suche ręce nie zapominajcie nosić rękawiczek, nawet jak nie ma strasznego mrozu ja już noszę od tygodnia grube rękawice.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

To moze lepiej zostan dzisiaj w lozku... Nie ma co sie forsowac...

Mnie bola wiezadla przy kichaniu ale wystarczy ze podkurcze nogi i nie jest zle :) nie martwie sie bo wczesniej mialam to samo

oar8s65gmlqg37sx.png
Przy kochaniu mam takie dziwne odczucie w brzuchu... nie wiem nawet jak to opisac :) ale nie jest ro nic bolacego czy nieprzyjemnego :) po prostu cos innego.

m3sx9jcg8o411yy9.png

A apropo alkoholu to uważajcie na piwa bezalkoholowe bo producenci mogą tak pisać już na piwach od 0,5%, jak są 0,0% to zazwyczaj mają to na froncie dużymi literami zaznaczone.
Pisze bo wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Dzień dobry.

Zaczęłam dzisiaj 13tydzień, jeszcze chwila i II trymestr!
Męczę się okropnie z zaparciami, przez to non stop mam parcie na pęcherz, a słabo z jego opróżnianiem, do tego skurcze podbrzusza - pogadam w pt z lekarzem o tym, ale ja słabo jem, nie ruszam się (3tyg. leżę) do tego hormony także zaparcia nie dziwią...
Jeszcze zaczęła mnie druga noga boleć - rwa kulszowa na dwóch nogach w ciąży - czy życie może być piękniejsze?...

Co do filmów to ja nie mogę takich oglądać, dla mnie jak matka umiera to jest ogromna krzywda dla dziecka, sama straciłam tatę jako dziecko i chyba dlatego nawet takich historii nie mogę.
Kojarzycie film Oszukana z Angeliną Jolie? Byłam na tym w kinie (po zwiastunie myślałam, że to thriller, że będą próbować kobiecie wmówić, że obce dziecko to jej własne i w koncu ona ich zdemaskuje czy cos takiego) - a historia była z goła inna. Ryczałam 3/4 filmu, mój mąż nie wiedział co robic, pierwszy raz mi się to zdarzyło - chciał wyjsc, ale ja liczyłam na happy end i zostałam do konca - jeden z trudniejszych filmów dla mnie.
Tańcząc w ciemnościach też był bardzo bardzo smutny, wstrząsający wręcz.
Teraz nie robię sobie takich rzeczy i nie oglądam nic o podobnej tematyce.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja sie witam z bólem głowy. Dzień jak co dzień, apap pomaga ale nie będę brać codziennie :( zaraz spróbuję się ogarnąć do kościoła. Mam wrazenie że moja forma spadła do zera. Muszę się zapytać lekarza czy mogę już zacząć trochę ćwiczyć a na razie wdrożę spacery.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Czytałam ze jak głowa boli codziennie to chłopak ;)
Tak na poprawę humory, żebyś nie widziała tylko czarnej strony.

oar8pg4ngmro558y.png

reklama
By poprawic wszystkim humor [emoji23] "tato narysuj dzidzie w brzuchu" [emoji23]
1480844165-1d1mld.jpeg

Zdolniacha ;D

Moja córka bardzo wcześnie zaczeła rysować postać człowieka juz od 1,5 roku rysowała głowonogi. Ostatnio mówi , mamo narysowałam ciebie - patrzę a tam głowa to koło ręce , brzuch i nogi to kreski. Mowie do niej przecież umiesz narysować mnie tak jak wyglądam naprawdę a ona no wiesz mamo umiem , ale w takim programi , który ogląda babcia pani rysuje tak inne kobiety [emoji44](Sablewskiej sposób na modę) [emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry