reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Witam się z Wami wieczorną porą :) Nadal chora, ale teraz mam tylko katar. Bez energii, bez siły, cały czas bym leżała i spała. Odebrałam wyniki i troché się matrtwię, bo TSH mam poniżej normy, czyli 0,24 :( I w ogóle im bliżej wizyty tym bardziej się denerwuję :(

Nie de nerwuj sie. Lepiej moec lekka nadczynnosc niz niedoczynnosc. Zbadaj hormony tarczycy.

Panie, a jak sobie radzicie ze zgagami? Jestem w szoku, że przyszły do mnie tak szybko, tym bardziej, że ledwo odzyskałam apetyt-jem bardzo mało ale nieco częściej.

Druga sprawa to WIECZNIE suche dłonie, najchętniej wsadziłabym je do miski z kremem na cały dzień :D piję dużo płynów, ale nie nadążam z kremowaniem... jakieś złote środki?

p19uyx8dakwwcbe2.png

Na zgage odkrylam ostatnio super sposob. Mialam czesto zgagi, pilam mleko, pilam syropki ale pomagalo na krotko... Teraz gotuje sobie siemie lniane i pije ten taki kisielowaty wywar. Przechodzi po kilku lykach od razu!! Po calej szklance spokoj na caly wieczor!

Gotuje 300ml z 1lyzka siemienia-ziaren, nie mielone. Gotuje ok 5-10min do koloru slomkowego. Odcedzam od ziaren poki cieple. Pija jak wystygnie. konsystencja powinna byc lejaca ale sluzowata. Moj maz gotuja za dlugo i robi sie za geste.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Dzien dobry :) milej niedzieli :) dzis u mnie na sniadanie pierogi z truskawkami, slodka smietana i cynamonem :) ot taka zachcianka :)

m3sx9jcg8o411yy9.png
Pyyycha
Bardzo nie lubię takich filmów bo potem siedzę, rycze i myślę przez następne 3 dni. Na tak film muszę mieć nastrój a teraz moje hormony na to nie pozwalają [emoji6]
Zgadzam się na reklamie też dzisiaj beczalam

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie oglądam ostatnio nic poza bajkami i komediami nie mam siły psychicznej na taki smutek i tak moje hormony dają popalić

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny! Milej niedzieli życzę :)
ja się zbieram zaraz, bo niedziela to jedyny dzień w tygodniu w którym pracuje; ) Jadę do dzieci bo mamy dzisiaj Mikolaja, ciekawe jak mój synek na niego zareaguje:)
Film o Agacie Mróz oglądałam w pierwszej ciąży i juz w tygodniu zapowiedzialam mężowi, że ma unikać tego programu bo drugi raz sobie tego w ciąży nie zaserwuje. Nie na moje nerwy i hormony;)
wpadnę znowu popoludniu, odpoczywajcie duzo!

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja muszę powiedzieć ta ciąża, że pod względem fizycznym jest dla mnie o wiele łaskawsza niż ta pierwsza. Na przykład w tej nie czuję praktycznie żadnego rozciągania wiązadeł ani macicy. Wcześniej wyłam przy każdym wstawaniu i co chwila miałam ochotę na konsultacje z lekarzem. Chyba ciało zapamiętało i radzi sobie łatwiej.
Za to psychicznie to istny rollercoaster.
Witam się juz z drugim trymestrem. Apetyt wrócił. Mdłości minęły, oprócz częstego sikania dolegliwości brak. Liczę na to, że psychika też się uspokoi niedługo.
Miłej niedzieli i pozytywnego myślenia!

oar8pg4ngmro558y.png

Witam jeszcze z łóżka [emoji5] prawie 10 a ja jeszcze leniuchuje.
Niewiem czy sie mam martwić, od wczorajszego wieczora bolą mnie hyyy kości biodrowe. (Te wystające na brzuchu) nawet niewiem jak to opisac :/ jak chodze lub dotykam to boli ;( niewiem czy wczoraj w pracy nie przefarsowalam sie. Ale to tak dziwne miejsce boli :/ to tak troche jakbym miala zakwasy na brzuchu.

Szczerze to mnie ostatnio nie boli brzuch prawie wcale. Nie wiem czy przez to , że więcej odpoczywam. Czasem tylko czuje takie jakby kłucie w podbrzuszu. Ja bym takie regularne bóle skonsultowała z lekarzem.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Witam jeszcze z łóżka [emoji5] prawie 10 a ja jeszcze leniuchuje.
Niewiem czy sie mam martwić, od wczorajszego wieczora bolą mnie hyyy kości biodrowe. (Te wystające na brzuchu) nawet niewiem jak to opisac :/ jak chodze lub dotykam to boli ;( niewiem czy wczoraj w pracy nie przefarsowalam sie. Ale to tak dziwne miejsce boli :/ to tak troche jakbym miala zakwasy na brzuchu.

To moze lepiej zostan dzisiaj w lozku... Nie ma co sie forsowac...

Mnie bola wiezadla przy kichaniu ale wystarczy ze podkurcze nogi i nie jest zle :) nie martwie sie bo wczesniej mialam to samo

oar8s65gmlqg37sx.png

Do góry