reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Witam się z Wami wieczorną porą :) Nadal chora, ale teraz mam tylko katar. Bez energii, bez siły, cały czas bym leżała i spała. Odebrałam wyniki i troché się matrtwię, bo TSH mam poniżej normy, czyli 0,24 :( I w ogóle im bliżej wizyty tym bardziej się denerwuję :(

Nie de nerwuj sie. Lepiej moec lekka nadczynnosc niz niedoczynnosc. Zbadaj hormony tarczycy.

Panie, a jak sobie radzicie ze zgagami? Jestem w szoku, że przyszły do mnie tak szybko, tym bardziej, że ledwo odzyskałam apetyt-jem bardzo mało ale nieco częściej.

Druga sprawa to WIECZNIE suche dłonie, najchętniej wsadziłabym je do miski z kremem na cały dzień :D piję dużo płynów, ale nie nadążam z kremowaniem... jakieś złote środki?

p19uyx8dakwwcbe2.png

Na zgage odkrylam ostatnio super sposob. Mialam czesto zgagi, pilam mleko, pilam syropki ale pomagalo na krotko... Teraz gotuje sobie siemie lniane i pije ten taki kisielowaty wywar. Przechodzi po kilku lykach od razu!! Po calej szklance spokoj na caly wieczor!

Gotuje 300ml z 1lyzka siemienia-ziaren, nie mielone. Gotuje ok 5-10min do koloru slomkowego. Odcedzam od ziaren poki cieple. Pija jak wystygnie. konsystencja powinna byc lejaca ale sluzowata. Moj maz gotuja za dlugo i robi sie za geste.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Dzien dobry :) milej niedzieli :) dzis u mnie na sniadanie pierogi z truskawkami, slodka smietana i cynamonem :) ot taka zachcianka :)

m3sx9jcg8o411yy9.png
Pyyycha
Bardzo nie lubię takich filmów bo potem siedzę, rycze i myślę przez następne 3 dni. Na tak film muszę mieć nastrój a teraz moje hormony na to nie pozwalają [emoji6]
Zgadzam się na reklamie też dzisiaj beczalam

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie oglądam ostatnio nic poza bajkami i komediami nie mam siły psychicznej na taki smutek i tak moje hormony dają popalić

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny! Milej niedzieli życzę :)
ja się zbieram zaraz, bo niedziela to jedyny dzień w tygodniu w którym pracuje; ) Jadę do dzieci bo mamy dzisiaj Mikolaja, ciekawe jak mój synek na niego zareaguje:)
Film o Agacie Mróz oglądałam w pierwszej ciąży i juz w tygodniu zapowiedzialam mężowi, że ma unikać tego programu bo drugi raz sobie tego w ciąży nie zaserwuje. Nie na moje nerwy i hormony;)
wpadnę znowu popoludniu, odpoczywajcie duzo!

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja muszę powiedzieć ta ciąża, że pod względem fizycznym jest dla mnie o wiele łaskawsza niż ta pierwsza. Na przykład w tej nie czuję praktycznie żadnego rozciągania wiązadeł ani macicy. Wcześniej wyłam przy każdym wstawaniu i co chwila miałam ochotę na konsultacje z lekarzem. Chyba ciało zapamiętało i radzi sobie łatwiej.
Za to psychicznie to istny rollercoaster.
Witam się juz z drugim trymestrem. Apetyt wrócił. Mdłości minęły, oprócz częstego sikania dolegliwości brak. Liczę na to, że psychika też się uspokoi niedługo.
Miłej niedzieli i pozytywnego myślenia!

oar8pg4ngmro558y.png

Witam jeszcze z łóżka [emoji5] prawie 10 a ja jeszcze leniuchuje.
Niewiem czy sie mam martwić, od wczorajszego wieczora bolą mnie hyyy kości biodrowe. (Te wystające na brzuchu) nawet niewiem jak to opisac :/ jak chodze lub dotykam to boli ;( niewiem czy wczoraj w pracy nie przefarsowalam sie. Ale to tak dziwne miejsce boli :/ to tak troche jakbym miala zakwasy na brzuchu.

Szczerze to mnie ostatnio nie boli brzuch prawie wcale. Nie wiem czy przez to , że więcej odpoczywam. Czasem tylko czuje takie jakby kłucie w podbrzuszu. Ja bym takie regularne bóle skonsultowała z lekarzem.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Witam jeszcze z łóżka [emoji5] prawie 10 a ja jeszcze leniuchuje.
Niewiem czy sie mam martwić, od wczorajszego wieczora bolą mnie hyyy kości biodrowe. (Te wystające na brzuchu) nawet niewiem jak to opisac :/ jak chodze lub dotykam to boli ;( niewiem czy wczoraj w pracy nie przefarsowalam sie. Ale to tak dziwne miejsce boli :/ to tak troche jakbym miala zakwasy na brzuchu.

To moze lepiej zostan dzisiaj w lozku... Nie ma co sie forsowac...

Mnie bola wiezadla przy kichaniu ale wystarczy ze podkurcze nogi i nie jest zle :) nie martwie sie bo wczesniej mialam to samo

oar8s65gmlqg37sx.png

Do góry