Ice41
Fanka BB :)
Stymulacja do in vitro odbywa się na dwa sposoby - albo najpierw bierze się antykoncepcję i od razu stymulacja gonadotropinami albo od razu stymuluje się gonadotropinami. Więc zawsze jest stymulacja z zewnątrz - nie robi się tego bez zwiększenia liczby jajeczek, bo punkcja nie miałaby sensu, nie każda komórka się zapłodni i nie każda będzie nadawała się do zapłodnienia, nie każda przetrwa zapłodniona do 3 lub 5 doby.Czytałam ze właśnie czasami wprowadza się antykoncepcję przed procedura in vitro aby „wyciszyć” ogranizm i żeby dokładnie dopasować sobie dniowio start procedury. Tylko czy w takim przypadku nie robi się wtedy tez całej prodcedury potem na sztucznym cyklu ?
A i witam w sobotni poranek. Ja zaczęłam znowu mierzyć temperaturę. Plan na ten cykl - tempka, owulaki i pełny monitoring, oraz mierzenie 3xprogesteronu. Stary tak się zaangażował ze codziennie rano pyta jaka mam temperaturę i aż poprosil żebym mu udostępniła wykres we flo, ale chyba się nie da, nie?
Transfer może być na cyklu sztucznym bądź naturalnym. Z reguły lekarze wybierają sztuczny bo łatwiej nad nim zapanować czasowo. Mi np. po estrofemie nie rosło endometrium, a naturalnie miałam 13 mm.