reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Moja ostatnia rozkmina, o której chcę z Wami podyskutować dotyczy tego jak się preparuje nasienie do inseminacji/IVF. Bo w sumie nie zgłębiałam jeszcze tematu na tyle by znać odpowiedź. Czyli tak - zaczynamy ze słabym nasieniem - jest go mało i ma kiepską morfologię. I jak oni to nasienie podkręcają mogą oczywiście je „zagęścić”, wybrać zdatne z niezdarnych i wtedy mamy więcej i lepszą koncentrację. Ale czy podkręcają też morfologię i jak to robią? Zastanawia mnie czy może być taka sytuacja, że z morfologii 0% wyciągną na te 4%? I wtedy jak to się technicznie odbywa. Jak można np zrekonstruować zdeformowaną/uszkodzoną główkę w takim plemniku?🤔
@Motylkowa! Fajnie opisała- w ogóle mega ciekawe rzeczy, aż szaleje ze sie tam nie wybrałam.
Cos na pewno podkręcają, natomiast nie wiem czy sama morfo. Na pewno w jakimś stopniu tak, bo wybrane są tylko najlepsze pływaki.
W ramach ciekawostki to są wyniki mojego męża przed i po preparatyce do iui. Morfo nie była badana przy niej.
20230310_125825.jpg

ja generalnie nigdy nie miałam problemów z cerą ale skusiłam się właśnie kiedyś na masaż kobido i było wspaniale, jednak okazało się, co już tu kiedyś pisałam, że moja skóra nie toleruje olejów, a masaż był wykonywany na jakimś olejku i w efekcie miałam 3 miesiące syfy i okropny problem z cerą. Poszłam właśnie wtedy na to oczyszczanie i dało spoko efekt, skóra się uspokoiła i od tamtej pory znów jest elegancko, ale od olejków trzymam się z dala😅 ja mam niestety straszne zmarchy na czole i nienawidzę ich ale to genetyka w moim przypadku🥲 mam je od daaaaawna bo na zdjęciach sprzed 9 lat też je widać 😆 ale dopiero w ubiegłym roku przyjaciółka powiedziała do mnie „ale masz straszne zmarszczki, zrób sobie botoks”…. I od tamtej pory mam na ich punkcie obsesję. Doszło do tego, ze zrobiłam sobie grzywkę aby ukryć czoło ale wkurwia mnie więc jej nie używam na codzień tylko na wyjścia 🤣 w każdym razie ja teraz stawiam na krem z peptydami i mam zamiar zacząć robić masaż twarzy i się „tejpować” ale wciąż nie mogę się zebrać 😑
u mnie też na czole właśnie jedna na całe czoło, ale do grzywki już nie chcę wracać 🫣

dla mnie dobrze ale nie sądzę że z niej coś będzie poprostu 😏 teraz do końca tygodnia raczej męża nie wykorzystam bo się szykujemy do sporej imprezy w sobotę więc nie ma kiedy 🤣 ja mam PCOS i poprostu moje jajniki wyglądają jak ser szwajcarski i tak jest teraz i niby ten jeden pęcherzyk jest między tymi wszystkimi innymi malutkimi dlatego myślę że nic z tego nie będzie ale czekamy 😉
Mam jednak nadzieje, że twoje przeczucie jest błędne i jednak czerwiec będzie szczęśliwy ❤️ taki piękny miesiąc, musi obfitować w ciąże 😁

Możesz na drugi dzień nałożyć makijaż, majonez albo nic :D :D Nawet tego samego dnia można nałożyć makijaż (przez to wodorówka nazywana jest zabiegiem 'bankietowym' bo ładnie nawilża i rozświetla skórę), ale po co zapychać ją niepotrzebnie po zabiegu :D

Ja też nie lubię dotykania przez kobiety :D Byłam u mojego fizjoterapeuty - masował mi łokciem pośladki i nie czułam skrępowania, a jak facetka dotykała mnie przy obojczyku to myślałam, że zaraz stamtąd wyjdę xD

Dziewczyny, a chodzicie do mężczyzn czy kobiet ginekolog jak nie lubicie damskiego dotyku? Ja tylko faceci, ale ostatnio znalazłam polecaną gin-endo i próbuję się przełamać :D
Aktualnie chodzę do mężczyzny, ale kiedyś chodziłam do kobiety i nie było jakoś źle. :)

A pozwolę sobie tak podpytać - ma może któraś z was zdjęcie jak wyglądają owulaki z DL w premom? W sensie jak premom ocenia pozytyw? 🙈

Możesz na drugi dzień nałożyć makijaż, majonez albo nic :D :D Nawet tego samego dnia można nałożyć makijaż (przez to wodorówka nazywana jest zabiegiem 'bankietowym' bo ładnie nawilża i rozświetla skórę), ale po co zapychać ją niepotrzebnie po zabiegu :D

Ja też nie lubię dotykania przez kobiety :D Byłam u mojego fizjoterapeuty - masował mi łokciem pośladki i nie czułam skrępowania, a jak facetka dotykała mnie przy obojczyku to myślałam, że zaraz stamtąd wyjdę xD

Dziewczyny, a chodzicie do mężczyzn czy kobiet ginekolog jak nie lubicie damskiego dotyku? Ja tylko faceci, ale ostatnio znalazłam polecaną gin-endo i próbuję się przełamać :D
Ja nie lubię jak ktoś narusza moja strefę osobista - tzn pcha się na mnie, nachyla nad moim ramieniem, zaczyna mnie dotykać- ale to w wypadkach kiedy są to obce osoby i nke wyrażam zgody na taką bliskość. Jeśli chodzi o masaże- nie mam żadnego problemu ;) Wręcz je uwielbiam.

Ginekolog - przewanie chodzę do kobiet i nie miałam nigdy jalochs złych doświadczeń. Ale jak misze pójdę tez do faceta I jest ok 😜

reklama
Hejo :) Też nigdy nie byłam u kosmetyczki i nawet nie wiem od czego mogłabym zacząć...? Jakieś porady? Cerę mam ok, ale zaczęłabym chodzić, by "zachować młodość", ale co mam pójść do jakieś randomowej kosmetyczki i powiedzieć: "Cześć, za dwa miesiące kończę 32 lata chciałabym zacząć przeznaczać część hajsu na twarz, od czego zaczynamy?"

A staraczkowo, to nie wiem ile jestem dpo, ale jestem 10 dni i 13 po seksie jak był śluz, lekko plamiłam dziś na bladoróżowo zamiast brązowo, za dwa dni planowo okres. Jutro testuję dla rozrywki, ale tylko jeden test. ;D

Do góry