reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Moja ostatnia rozkmina, o której chcę z Wami podyskutować dotyczy tego jak się preparuje nasienie do inseminacji/IVF. Bo w sumie nie zgłębiałam jeszcze tematu na tyle by znać odpowiedź. Czyli tak - zaczynamy ze słabym nasieniem - jest go mało i ma kiepską morfologię. I jak oni to nasienie podkręcają mogą oczywiście je „zagęścić”, wybrać zdatne z niezdarnych i wtedy mamy więcej i lepszą koncentrację. Ale czy podkręcają też morfologię i jak to robią? Zastanawia mnie czy może być taka sytuacja, że z morfologii 0% wyciągną na te 4%? I wtedy jak to się technicznie odbywa. Jak można np zrekonstruować zdeformowaną/uszkodzoną główkę w takim plemniku?🤔
@Motylkowa! Fajnie opisała- w ogóle mega ciekawe rzeczy, aż szaleje ze sie tam nie wybrałam.
Cos na pewno podkręcają, natomiast nie wiem czy sama morfo. Na pewno w jakimś stopniu tak, bo wybrane są tylko najlepsze pływaki.
W ramach ciekawostki to są wyniki mojego męża przed i po preparatyce do iui. Morfo nie była badana przy niej.
20230310_125825.jpg

ja generalnie nigdy nie miałam problemów z cerą ale skusiłam się właśnie kiedyś na masaż kobido i było wspaniale, jednak okazało się, co już tu kiedyś pisałam, że moja skóra nie toleruje olejów, a masaż był wykonywany na jakimś olejku i w efekcie miałam 3 miesiące syfy i okropny problem z cerą. Poszłam właśnie wtedy na to oczyszczanie i dało spoko efekt, skóra się uspokoiła i od tamtej pory znów jest elegancko, ale od olejków trzymam się z dala😅 ja mam niestety straszne zmarchy na czole i nienawidzę ich ale to genetyka w moim przypadku🥲 mam je od daaaaawna bo na zdjęciach sprzed 9 lat też je widać 😆 ale dopiero w ubiegłym roku przyjaciółka powiedziała do mnie „ale masz straszne zmarszczki, zrób sobie botoks”…. I od tamtej pory mam na ich punkcie obsesję. Doszło do tego, ze zrobiłam sobie grzywkę aby ukryć czoło ale wkurwia mnie więc jej nie używam na codzień tylko na wyjścia 🤣 w każdym razie ja teraz stawiam na krem z peptydami i mam zamiar zacząć robić masaż twarzy i się „tejpować” ale wciąż nie mogę się zebrać 😑
u mnie też na czole właśnie jedna na całe czoło, ale do grzywki już nie chcę wracać 🫣

dla mnie dobrze ale nie sądzę że z niej coś będzie poprostu 😏 teraz do końca tygodnia raczej męża nie wykorzystam bo się szykujemy do sporej imprezy w sobotę więc nie ma kiedy 🤣 ja mam PCOS i poprostu moje jajniki wyglądają jak ser szwajcarski i tak jest teraz i niby ten jeden pęcherzyk jest między tymi wszystkimi innymi malutkimi dlatego myślę że nic z tego nie będzie ale czekamy 😉
Mam jednak nadzieje, że twoje przeczucie jest błędne i jednak czerwiec będzie szczęśliwy ❤️ taki piękny miesiąc, musi obfitować w ciąże 😁

Możesz na drugi dzień nałożyć makijaż, majonez albo nic :D :D Nawet tego samego dnia można nałożyć makijaż (przez to wodorówka nazywana jest zabiegiem 'bankietowym' bo ładnie nawilża i rozświetla skórę), ale po co zapychać ją niepotrzebnie po zabiegu :D

Ja też nie lubię dotykania przez kobiety :D Byłam u mojego fizjoterapeuty - masował mi łokciem pośladki i nie czułam skrępowania, a jak facetka dotykała mnie przy obojczyku to myślałam, że zaraz stamtąd wyjdę xD

Dziewczyny, a chodzicie do mężczyzn czy kobiet ginekolog jak nie lubicie damskiego dotyku? Ja tylko faceci, ale ostatnio znalazłam polecaną gin-endo i próbuję się przełamać :D
Aktualnie chodzę do mężczyzny, ale kiedyś chodziłam do kobiety i nie było jakoś źle. :)

A pozwolę sobie tak podpytać - ma może któraś z was zdjęcie jak wyglądają owulaki z DL w premom? W sensie jak premom ocenia pozytyw? 🙈

Możesz na drugi dzień nałożyć makijaż, majonez albo nic :D :D Nawet tego samego dnia można nałożyć makijaż (przez to wodorówka nazywana jest zabiegiem 'bankietowym' bo ładnie nawilża i rozświetla skórę), ale po co zapychać ją niepotrzebnie po zabiegu :D

Ja też nie lubię dotykania przez kobiety :D Byłam u mojego fizjoterapeuty - masował mi łokciem pośladki i nie czułam skrępowania, a jak facetka dotykała mnie przy obojczyku to myślałam, że zaraz stamtąd wyjdę xD

Dziewczyny, a chodzicie do mężczyzn czy kobiet ginekolog jak nie lubicie damskiego dotyku? Ja tylko faceci, ale ostatnio znalazłam polecaną gin-endo i próbuję się przełamać :D
Ja nie lubię jak ktoś narusza moja strefę osobista - tzn pcha się na mnie, nachyla nad moim ramieniem, zaczyna mnie dotykać- ale to w wypadkach kiedy są to obce osoby i nke wyrażam zgody na taką bliskość. Jeśli chodzi o masaże- nie mam żadnego problemu ;) Wręcz je uwielbiam.

Ginekolog - przewanie chodzę do kobiet i nie miałam nigdy jalochs złych doświadczeń. Ale jak misze pójdę tez do faceta I jest ok 😜

reklama
Hejo :) Też nigdy nie byłam u kosmetyczki i nawet nie wiem od czego mogłabym zacząć...? Jakieś porady? Cerę mam ok, ale zaczęłabym chodzić, by "zachować młodość", ale co mam pójść do jakieś randomowej kosmetyczki i powiedzieć: "Cześć, za dwa miesiące kończę 32 lata chciałabym zacząć przeznaczać część hajsu na twarz, od czego zaczynamy?"

A staraczkowo, to nie wiem ile jestem dpo, ale jestem 10 dni i 13 po seksie jak był śluz, lekko plamiłam dziś na bladoróżowo zamiast brązowo, za dwa dni planowo okres. Jutro testuję dla rozrywki, ale tylko jeden test. ;D

Do góry