reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Zestresowałam się że zgubiłam dowód osobisty a jak znalazłam stwierdziłam że pewnie jakbym była w ciąży w tym cyklu to już poroniłam :D

Jak można w grupie kobiet, w której wiele ma za sobą traumę poronienia napisać taką bzdurę. Szczególnie jak się nawet w ciąży nie jest.
I żeby nikt tych głupot nie powielał - poronienia nie wynikają ze stresu bo już dawno byśmy przestali istnieć w tych czasach. Kobiety w tym moja prababcia zachodziły w ciążę w czasie II wojny światowej, rodziły dzieci w Auschwitz - a Ty tylko na 5 minut zgubiłaś w dowód osobisty w domu. Serio następnym razem zastanów się co piszesz

teoretycznie zrozumiała ale w praktyce jakby każda kobieta miała ronić od stresu związanego że zgubieniem dowodu to by ludzkość wyginęła. Ciąża jak jest zdrowa to się utrzyma. Roni się jak coś jest nie tak z ciąża lub organizmem kobiety a nie od lekkiego stresu :)
Potwierdzam ja miałam sytuację, że córka od gorączki dostała drgawek, a byłam w 7 m-cu ciąży, mąż z nią z szybkoscią blyskawicy (mielismy szpital przez pasy) a ja zaraz za nim ciężarnym tempem. Poziom stresu nie muszę mowić hardcorowo wysoki, jeszcze lekarz mnie uspokajał, że już wszystko jest w porządku, żebym usiadła, oddychała i się uspokoiła tak byłam poruszona. Na drugi dzień całe ciało mnie bolało ze stresu no i w nocy malo spałam, bo zostałam z nią w szpitalu, na szczęście nie urodziłam wcześniej

A ja zadam takie pytanie - czy któraś z was ma może kamice nerkową? Jeśli tak, to nie boicie się kolki w ciąży? A może ktoś konsultował to z lekarzem, czy w ogóle duże jest prawdopodobieństwo kolki?

reklama
Potwierdzam ja miałam sytuację, że córka od gorączki dostała drgawek, a byłam w 7 m-cu ciąży, mąż z nią z szybkoscią blyskawicy (mielismy szpital przez pasy) a ja zaraz za nim ciężarnym tempem. Poziom stresu nie muszę mowić hardcorowo wysoki, jeszcze lekarz mnie uspokajał, że już wszystko jest w porządku, żebym usiadła, oddychała i się uspokoiła tak byłam poruszona. Na drugi dzień całe ciało mnie bolało ze stresu no i w nocy malo spałam, bo zostałam z nią w szpitalu, na szczęście nie urodziłam wcześniej
wiesz ja nawet rozumiem, że silny stres szkodzi ciąży. Ale ten żart był mocno nie na miejscu tym bardziej, że laska nawet w ciąży nie jest. No i nie porównujmy stresu zgubieniem dowód do jakieś mocno stresującej sytuacji typu śmierć, ciążka choroba itp.

Do góry