Purchawka
Mama Lolka :-)
A to spryciula, hehehe, widać czerwone i różowe Jej nie pasują i tyle DDMy po wczorajszej wizycie u pediatry mamy już wprowadzać pomalutku wszystko co po 4 miesiącu (jadłyśmy tylko marchewkę ,jabłko i kaszkę bezsmakową)
co do alegrii kontaktowej to powiem wam ,że Gabrysia tak miała w 3 miesiącu ,że tarła oczka i okazało się,że to od tulipanów ..ale uwaga ! reagowała tak tylko na czerwone i różowe robiłam eksperymenty i jak tylko wniosłam do domu tulipki w tym kolorze to było tarcie oczu ...na żółte nie reagowała..na róże też nie...Lekarka powiedziała nam ,że to jeszcze za wcześnie na stwierdzenie czy Gabrysia ma na nie uczulenie ,bo jest po prostu za mała i dlatego może tak jeszcze reagować na wszelkie zapachy czy pyłki ..
U nas po czytaniu składników został hipp, do nestle mam powazna awersje, wiec gerbera unikamy. Wydaje sie, ze to hipp ma najwiecej sloiczkow "BIO", a ja tylko takie jeszcze podajeDziewczyny, a jakie dania kupujecie najchetniej? i jakich firm?
u nas przewaza bobovita i hipp na razie marchew, jablko i mixy tychze, a z gerbera czasem tylko i glownie deserki.
a ze sciaganiem mleka idzie mi coraz slabiej :-( niedlugo powrot do pracy, a wyglada na to, ze nie bede miala co niani zostawic
Ja podawalam na poczatek jablka to najpierw pol lyzeczki, potem lyzeczka itd itp. Ale teraz to juz podaje 4-5 lyzek nowosci, a nastepnego dnia 7-8, potem pol sloiczka i po 5-6 dniach juz calyZaczynamy dokarmianie ,właśnie wróciłyśmy od lekarza i niestety zatrzymała jej się waga od 3 tygodni nie przytyła nic.Kupiłam marchewkę gerbera,marchwekę z ziemniakami hippa i zupkę jarzynową gerbera.W tej jarzynowej jest marchewka ,ziemniaki i pietruszka.Zaczniemy od samej marchewki.Wydaje mi się ,że tak będzie najlepiej.Tylko zastanawiam się ile jej łyżeczek dac na początek.Może ze 3 czy więcej?Kupiłam też kleik ryżowy ale u mnie ze ściąganiem masakra ale popróbuję.