Purchawka
Mama Lolka :-)
Haha, to tak jak u nas wszyscy się dziwią jak to można mieć alergię na marchewkę
kora, nam alergolog też zalecił ten schemat jedzenia: dynia, ziemniaki, marchew, jabłko dzisiaj wprowadzam dynię z ziemniakami z Hippa bo Maćkowi prawie całkowicie zniknęła już wysypka po marchewce ;-) tzn. zostały tylko taki ciemniejsze ślady na klacie i nóżce w miejscu gdzie miał wysypkę, ale są już bladziutkie i krosteczek nie ma :-) zdam relację za kilka dni jak zareagował :-)
A ja zaczynam mieć obawy, że Macol ma jakąś wziewną alergię na spacerze dość często kicha i trze oczka :-( no i znowu musimy uderzyć do alergologa
Eh, to bardzo wcześnie byłoby jeśli o chodzi o wziewną, zazwyczaj pojawiają się na końcu. No i wciąż wierzę, że z tą marchewką to zwykła nietolerancja była
Ja właśnie się dziś zastanawiam czy dać marchewkę z ziemniaczkami, czy dynię z ziemniaczkami, hehe, wczoraj miał już bardzo marchewkową kupę od tego żarcia codziennie marchewki więc może dynia zrobiłaby przyjemną odmianę )
No i powiem Wam dziewczyny, że tak wszyscy straszyli tą kupą przy wprowadzeniu normalnych pokarmów, a u nas się nareszcie super zrobiła kupa!! Codziennie, czasem 2-3 razy, raz jeden porządny warkoczyk , a potem dodatkowe "królicze bobki". Robi tylko raz "yeyeyeeeyeyye" i po paru sekundach w pampku wyczuwa się wielką gulę, hehe Nareszcie nie trzeba rozbierac , zeby sprawdzic czy jest kupa Wczoraj wrócilismy do kaszki, rozsmarowałam mu specjalnie po twarzy , żeby sprawdzić, czy bedzie się czerwieniła jak ostatnio, ale nie było żadnej reakcji