reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowe mamy :)

reklama
Ja dalej na cycusiu inaczej..ufff już prawie 5 miesiecy ściągania i 1 miesiąc naturalnego karmienia..prosto z piersi..postanowiłam do roku dotrwać;-)Wszystkie kryzysy zaliczyłam i kłania sie szóstego miesiąca..znów 2 dni wiszenia na laktatorze;-)

Heh :) No u mnie ostatnio z mlekiem jest tak chwiejnie , ze juz w ogole nie rozumiem swoich piersi!
Wczoraj miałam rzekę mleka. Zero dokarmiania ani niczego oprócz odrobiny dyni (dynia mu średnio pasuje). A dziś wręcz przeciwnie, samo wiszenie przy cycu, poddalam sie w koncu dalam mod. - zjadł 120 ml, do tego ok 100ml szpinaku z ziemniakami i marchewką. Wrrrrrrr, i jak jak mam moim cyckom do rozsądku przemówić ?:) No i w ogóle powiem Wam, że odkąd raz na parę dni dokarmiam mod. czuję wielką ulgę, mały przybiera super na wadze (ok 200 gram tygodniowo), jest ciągle najedzony i wesoły. Nie ma już całodziennych wiszeń, ani karmień co 40 minut. Do tego moge spokojnie wyjść na zakupy bez uprzedniego wiszenia na laktatorze przez cały dzien.... :-) Uważam, że pomimo wszystkiego to była dobra decyzja. Teraz wiem, że karmienie tylko i wyłącznie piersią za wszelką cenę nie jest dla mnie.

Ja dalej na cycusiu inaczej..ufff już prawie 5 miesiecy ściągania i 1 miesiąc naturalnego karmienia..prosto z piersi..postanowiłam do roku dotrwać;-)Wszystkie kryzysy zaliczyłam i kłania sie szóstego miesiąca..znów 2 dni wiszenia na laktatorze;-)
Podziwiam cię ;-) choć wydaje mi się, że musisz mieć dużo pokarmu skoro ściągasz na wszystkie posiłki mleczko :szok: ja na kolację 180ml ściągam praktycznie przez cały dzień:-(

No u mnie ostatnio z mlekiem jest tak chwiejnie , ze juz w ogole nie rozumiem swoich piersi!
Wczoraj miałam rzekę mleka. Zero dokarmiania ani niczego oprócz odrobiny dyni (dynia mu średnio pasuje). A dziś wręcz przeciwnie, samo wiszenie przy cycu, poddalam sie w koncu dalam mod. - zjadł 120 ml, do tego ok 100ml szpinaku z ziemniakami i marchewką. Wrrrrrrr, i jak jak mam moim cyckom do rozsądku przemówić ?:) No i w ogóle powiem Wam, że odkąd raz na parę dni dokarmiam mod. czuję wielką ulgę, mały przybiera super na wadze (ok 200 gram tygodniowo), jest ciągle najedzony i wesoły. Nie ma już całodziennych wiszeń, ani karmień co 40 minut. Do tego moge spokojnie wyjść na zakupy bez uprzedniego wiszenia na laktatorze przez cały dzien.... Uważam, że pomimo wszystkiego to była dobra decyzja. Teraz wiem, że karmienie tylko i wyłącznie piersią za wszelką cenę nie jest dla mnie.
U mnie też jest raz lepiej raz gorzej :wściekła/y: ale cały czas jeszcze walczę :-D
Maciek w dzień je co 3-4h więc raczej jest najedzony bo częściej nie chce jeść... co prawda nie tyje tak jak Lolek, ale ja sobie tłumaczę, że taka jego uroda :-D Dynia też mu średnio smakuje ale go przynajmniej nie uczula więc musi ją jeść haha :-p jutro będzie próba z brokułami ;-)

BTW, uważam, że twoja decyzja jest bardzo dobra ;-) skoro i ty i Loluś jesteście zadowoleni ;-)

Podziwiam cię ;-) choć wydaje mi się, że musisz mieć dużo pokarmu skoro ściągasz na wszystkie posiłki mleczko :szok: ja na kolację 180ml ściągam praktycznie przez cały dzień:-(

U mnie też jest raz lepiej raz gorzej :wściekła/y: ale cały czas jeszcze walczę :-D
Maciek w dzień je co 3-4h więc raczej jest najedzony bo częściej nie chce jeść... co prawda nie tyje tak jak Lolek, ale ja sobie tłumaczę, że taka jego uroda :-D Dynia też mu średnio smakuje ale go przynajmniej nie uczula więc musi ją jeść haha :-p jutro będzie próba z brokułami ;-)

BTW, uważam, że twoja decyzja jest bardzo dobra ;-) skoro i ty i Loluś jesteście zadowoleni ;-)
u mnie ze sciaganiem tez tak se mogę maksymalnie ok 150-180ml i nic wiecej a juz tak bym mu chciała dac czasami modyfikowane ale mały cwaniak niechce pluje mi nim jak go daje w butlece a moje wypije z butelki, nieiwem czy mu mleko nie smakuje juz pił Bebilon, Nan i pluje w nocy tym a w dzień mogę mu to dac ale łyzeczka...
a co do picie u nas tez jedzonko co 3-4 godziny i nawet niezje wczesniej chyba ze deserek czy jakis obiadek to tak ale mleka nie wypije częściej...

Witam
Mojej Karoli dziś cos odbiło i nie chce cyca-nie wiem dlaczego?nie jadłam nic nowego?hmm
Musiałam jej zrobić mleczko mod i zjadła 180-teraz smacznie sobie spi.
W nocy nie było problemów,2 razy ją karmiłam.
Wpadam tak na momencik,bo musze się zabrać za gotowanie,póki jeden szkrab śpi-troszke spokoju:-)

Ja SCIAGALAM KIEDYS 8 RAZY DZIENNIE-teraz ściągam 4 razy po 1 h i jest na styk, rano po nocy 300ml a potem ledwo po 150ml..ale muszę ściągać długo do ostatniej kropli i na przemian, czasem lece na dwa laktatory jeden ręczny jeden elekt. jakbym bliźniaki karmiła-to super laktacje pobudza. Po cc bardzo walczyłam o pokarm i udalo sie, nie dokarmialam synka ani razu:-)tylko w 5 dobie raz bebilon dostał to sie z bolu zwijał....i stwierdziłam nigdy wiecej.. Przyjęło się używać określenia pin dla wyprowadzeń elementów elektronicznych, będę więc również z tego korzystał, czyli pin oznacza wyprowadzenie, nóżkę, końcówkę elementu. Jeszcze jedno wyjaśnienie, mianowicie co to jest mil - to określenie oznacza jedną tysiączną cala (1 cal = 2,54 cm), czyli 100 mil = 2,54 mm. Przy projektowaniu obwodów drukowanych pod układy scalone umieszczone w obudowach typu
DIP-300 przygotowuje się rozmieszczenie rzędów otworów w rozstawie 300 mil czyli 3 · 2,54 = 7,62 mm, dla DIP-600 będzie to 15,24 mm. Na rysunku obudowy DIP pokazany jest znacznik identyfikujący pin 1 układu, czasami jest to kropka usytuowana bezpośrednio przy pinie 1. W tabelach kolorem czerwonym zaznaczyłem najważniejsze wymiary.
Posiadamy największy wybór pilotów, gwarantujemy wysoką jakość naszych produktów oraz atrakcyjne ceny. Naszym celem jest systematyczne rozszerzanie oferty pilotów oraz trafopowielaczy. Na bieżąco dodajemy do niej piloty do nowego, produkowanego na świecie sprzętu. W najbliższym czasie wprowadzimy do oferty tranzystory (np. BU508) i podstawowe układy scalone. Nawet najlepsze symulatory programowe nie zastąpią rzeczywistego układu, w którym będzie można sprawdzić doświadczalnie wyniki swojej pracy. Dlatego jestem zdania, że niezbędnym dla każdego chcącego dobrze poznać mikrokontrolery jest wyposażenie swojego warsztatu w odpowiednie narzędzia, takie jak zestawy uruchomieniowe i programatory. Jak je zdobyć? Dla elektroników mających pewne doświadczenie i czas rozwiązaniem jest zaprojektowanie samemu takiego zestawu. Uważam jednak, że lepiej zaopatrzyć się w gotowe układy (najbardziej kosztowna opcja) lub kupić same obwody drukowane pozostawiając sobie montaż i uruchomienie. Ja skorzystałem z ostatniej możliwości czyli kupiłem obwody opracowane pod konkretne zestawy uruchomieniowe, następnie zaopatrzyłem się w potrzebne elementy i wykonałem montaż we własnym zakresie. Zestawy przy poprawnym montażu nie wymagały żadnych zabiegów przy uruchamianiu. Dokładniejszy opis tych zestawów uruchomieniowych

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Mojej Karoli dziś cos odbiło i nie chce cyca-nie wiem dlaczego?nie jadłam nic nowego?hmm
Musiałam jej zrobić mleczko mod i zjadła 180-teraz smacznie sobie spi.
W nocy nie było problemów,2 razy ją karmiłam.
Wpadam tak na momencik,bo musze się zabrać za gotowanie,póki jeden szkrab śpi-troszke spokoju:-)

Hehe, miałam właśnie napisac to samo! Mój Karol też dziś cycem gardzi oficjalnie ;) o 10 zjadł i od tego czasu już dwa razy krzyczał o jeść a cycem pluł, dostał jabluszko zjadl ze smakiem, potem troche herbatki rzucil sie na nią potwornie :) hehe moze taki dzien ?:))

Lilijka masz szczęście, że z Twoich piersi leci z laktatorem, bo u mnie od czasu stabilizacji laktacja (gdzies w 2 miesiącu) to ledwo co sie daje ściągać i tylko z dzieckiem podpiętym pod drugą pierś :( Tak to jest jak piersi "przyzwyczajają się" do trybu ssania dziecka pewnie :)

Ostatnia edycja:
Do góry