reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

Mój Bartek ma 67 cm wzrostu i waży 7,800 kg :)
ale odkad wprowadzilam jeden posiłek słoikowy to chudnie - ale to chyba przez to że teraz wszystko jest ciekawsze od cyca i najlepiej na pół spiocha ssie.
Kleik zrobilam wczoraj - 100ml NAN i 2 łyżeczki kleiku - butelka Browna z powiekszona dziurka :) Ale nie wypił - 20ml pociagnal i podziekowal.
Jak powinnam ten kleik zrobic ? a moze łyzeczka podac ? - to wtedy ile kleiku na ile mleka ?

reklama
A moja jeszcze po tym kleiku nie zrobiła kupy. W sumie to już od jakiegoś czasu robi co drugi albo trzeci dzień kupę, więc jeszcze się nie martwię, ale już mi to trochę podejrzane. CZekam na tą kupę, jak na zbawienie ;-).

Witajcie dziewczyny:-)
Mam do was pytanko, ktora z was uzywa butelek Lovi i czy sa specjalne do nich smoczki do kaszki?? Bo ja mam smoczek trojprzeplywowy i czy moge go do niej uzyc czy raczej podawac ja lyzeczka??Kurde moja corka 16 maja skonczy 5 m-cy a ja dopiero niedawno wprowadzilam jabluszko i teraz jemy od 2 dni marchewke, ale po niej kupka byla troche twardsza i taka jakas pomaranczowa:-D zauwazylam tez troszke jakis kropeczek na twazyczce i kolo uszka i nie jestem pewna czy to juz uczulenie czy nie i czy mam przestaj ja dawac?? Jak myslicie??

A moja jeszcze po tym kleiku nie zrobiła kupy. W sumie to już od jakiegoś czasu robi co drugi albo trzeci dzień kupę, więc jeszcze się nie martwię, ale już mi to trochę podejrzane. CZekam na tą kupę, jak na zbawienie ;-).

Czasem wystarczy zjedzenie przez ciebie jablka, zeby mala zrobila szybciej kupke:tak:U mnie podzialalo:-)

Czasem wystarczy zjedzenie przez ciebie jablka, zeby mala zrobila szybciej kupke:tak:U mnie podzialalo:-)

Dzięki za radę- spróbuję. Już wczoraj napiłam się herbatki koperkowej, bo mała sama nie za bardzo ją chciała- tzn wypiła tylko 20 ml. Ale spróbuję z jabłkiem.
Co do butelki- to nie wiem, my mamy Avent. Ale skoro masz smoczek trójprzepływowy, to powinien być do kaszek odpowiedni. Albo mo że spróbuj najpierw łyżeczkę- może zaakceptuje. Z uczuleniem też nie pomogę, bo my jeszcze nie miałyśmy.

A ja twierdze ze nam kleik g.o.w.n.o daje:-(maly budzi sie nawet czesciej jak zwykle.No i do tego drugi dzien pod rzad pos.rał sie po same pachy:wściekła/y:no i kupa jak zwykle ze sluzem...juz sama nie wiem czy tak ma byc...

U mnie takie kupy sa od prawie urodzenia,pediarta twierdzi ze niektore dzici tak maja...ale ja sama juz nie wiem,myslalam ze po kleiku sie troche zmienia...

U nas kupształ po kleiku ma taką samą konsystencję jak przed :-D Z tym, że Macol zawsze walił po 3-4 dziennie a teraz robi jedną dziennie a nawet raz mu się zdarzyło jedną na dwa dni :szok:

Mam do was pytanko, ktora z was uzywa butelek Lovi i czy sa specjalne do nich smoczki do kaszki?? Bo ja mam smoczek trojprzeplywowy i czy moge go do niej uzyc czy raczej podawac ja lyzeczka??Kurde moja corka 16 maja skonczy 5 m-cy a ja dopiero niedawno wprowadzilam jabluszko i teraz jemy od 2 dni marchewke, ale po niej kupka byla troche twardsza i taka jakas pomaranczowa:-D zauwazylam tez troszke jakis kropeczek na twazyczce i kolo uszka i nie jestem pewna czy to juz uczulenie czy nie i czy mam przestaj ja dawac?? Jak myslicie??
Po marchewce pomarańczowa kupka bardzo pradopodobna i normalna :) A co do wysypki to musisz obserwować, jak bardzo Cie to martwi to odstaw stale pokarmy jeszcze na tydzien i zobacz czy zniknie :)

Mój Bartek ma 67 cm wzrostu i waży 7,800 kg :)
ale odkad wprowadzilam jeden posiłek słoikowy to chudnie - ale to chyba przez to że teraz wszystko jest ciekawsze od cyca i najlepiej na pół spiocha ssie.
Kleik zrobilam wczoraj - 100ml NAN i 2 łyżeczki kleiku - butelka Browna z powiekszona dziurka :) Ale nie wypił - 20ml pociagnal i podziekowal.
Jak powinnam ten kleik zrobic ? a moze łyzeczka podac ? - to wtedy ile kleiku na ile mleka ?

Jak chcesz gesty kleik to ja na 100 ml wody+ mleko dodaje 2,5-3 miarki kleiku:tak:po chwili jest juz gesty:tak:podaje wtedy blyzeczka bo maly nie chce z butli pic:no:

Pewnie ze mozna :tak:i kupka po rozszerzonej diecie moze byc inna:tak:ma nie byc zielona,z krwia i raczej nie powinna byc ze sluzem.Co do wysypki to raczej bylaby na wiekszej powierzchni ciala:tak:

Dzięki za radę- spróbuję. Już wczoraj napiłam się herbatki koperkowej, bo mała sama nie za bardzo ją chciała- tzn wypiła tylko 20 ml. Ale spróbuję z jabłkiem....

Zapomnialam dodac, ze dziecko moze nie robic kupki przez nawet 7 do 10 dni i jest to normalnym zjawiskiem o ile nie wymiotuje i nie goraczkuje:tak:Wiem, ze brzmi to strasznie, ale kiedys moja Kasia nie robila kupki 4 dni, wiec zadzwonilismy do szpitala i pediatra nam o tym powiedzial:tak:Najsmiesniejsze wtedy bylo to, ze po tym telefonie mala zrobila do 5min kupke, ale bylismy szczesliwi:-)

reklama
....Pewnie ze mozna :tak:i kupka po rozszerzonej diecie moze byc inna:tak:ma nie byc zielona,z krwia i raczej nie powinna byc ze sluzem.Co do wysypki to raczej bylaby na wiekszej powierzchni ciala:tak:

Dzieki Kopciuszku. Co do wysypki to sie tez zastanawiam, czy przypadkiem ostatnio sie nie przegrzala, bo takie kropeczki widzialam jak miala potoweczki:tak:Oki mala sie obudzila i musze zmykac cholerka....

Do góry