reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

Dzięki dziewczyny... a o jakiej porze dnia, i czy przed czy po posiłku podawać te nowe produkty? No i jaka przerwa między posiłkiem i produktem? :sorry2:

reklama
hej karmie cycem i co???Moja myszka ma 65cm wzrostu i waży 5560g:( oprocz cyca mam jej dawac 2 razy dziennie mleko mody.
jutro ma badania mocz i krew
załamałam się trochę
klatka 39
glowa 42
napiszcie mi jak u was klatka i glowa bo chyga dostane fioła z nerwów dodam ze mała jest bardzo ruchliwa zadwolona i niewidac zeby cos jej dolegalo

Aż sięgnęłam po książeczkę Hani..więc jak miala 5 miesięcy
6100 g
65 cm
główka 41
klata 42
wg mnie twoja Wikusia jest szczupła..a jak jest zdrowa spokojna to dziwne że ją masz dokarmiać mlekiem mod a nie np wprowadzić stałe pokarmy
chyba że lekarz coś zauważył czego ja nie wyczytam z samych wymiarów

hej karmie cycem i co???Moja myszka ma 65cm wzrostu i waży 5560g:( oprocz cyca mam jej dawac 2 razy dziennie mleko mody.
jutro ma badania mocz i krew
załamałam się trochę
klatka 39
glowa 42
napiszcie mi jak u was klatka i glowa bo chyga dostane fioła z nerwów dodam ze mała jest bardzo ruchliwa zadwolona i niewidac zeby cos jej dolegalo

Ola, Maciek jest starszy od twojej córeczki o 2tygodnie i ma obecnie 6220g i 67cm ;-) Klaty i główki teraz nie sprawdzę bo ma książeczkę w swoim pokoju a teraz śpi :-D
Nam pediatra powiedziała, żeby nie panikować... nie mówiła nawet nic o rozszerzeniu diety :no: Ja osobiście na noc daję 3 łyżki kleiku do mojego mleka;-) Maciek głodny na pewno nie jest, noce ładnie przesypia, w dzień je co około 3-4h i z głodu jeszcze nigdy nie płakał :no:
Nasze dzieci są po prostu drobne, taka ich uroda :-)

A ja twierdze ze nam kleik g.o.w.n.o daje:-(maly budzi sie nawet czesciej jak zwykle.No i do tego drugi dzien pod rzad pos.rał sie po same pachy:wściekła/y:no i kupa jak zwykle ze sluzem...juz sama nie wiem czy tak ma byc...

Gabrysia równiez robi od czasu do czasu kupy ze śluzem ale ogólnie nic jej nie dolega z brzuszkiem ,nie widać żeby ją coś bolało.Przesypia większość nocy spokojnie.

Gabrysia równiez robi od czasu do czasu kupy ze śluzem ale ogólnie nic jej nie dolega z brzuszkiem ,nie widać żeby ją coś bolało.Przesypia większość nocy spokojnie.

U mnie takie kupy sa od prawie urodzenia,pediarta twierdzi ze niektore dzici tak maja...ale ja sama juz nie wiem,myslalam ze po kleiku sie troche zmienia...

Ja nawet nie mówiłam pediatrze ,bo nie chciałam niepotrzebnego szukania przyczyny.Dobrze się czuje i przybiera na wadze to najważniejsze.

U mnie takie kupy sa od prawie urodzenia,pediarta twierdzi ze niektore dzici tak maja...ale ja sama juz nie wiem,myslalam ze po kleiku sie troche zmienia...

Nam po kaszce się zmieniły, stały się "stałe" i w kształcie kiełbasek, haha, ale opis :))) Zaletą tego jest to ,ze nie trzeba 10 chusteczkami mu pupy podcierać, bo ma wszystko zafajdane, tylko wchodzi klocuszek, jedna chusteczka na przetarcie śladu po nim i po sprawie :)
Kopciuszku, więc może kleik to za mało, żeby się zmieniły ? Albo jeszcze za krótki czas minął ?

reklama
Kopciuszku a może spróbuj kaszki do mleka dosypać..niby jest treściwsza!
U nas coś tam daje kleik..choc bez rewelacji..śpi od 20 do 1.30 od kilku dni potem jak zwykle cycuś co 2-3h
A kupki mamy na szczęście normalne..czyli potrzebujemy 10 chusteczek :)

Ale co do kupek..dziś zrobił ze sluzem..wczesniej nie było a juz drugi dzień podałam ze 2 łyżeczki glutenu..czyżby to od tego?
Ale brzuszek go na pewno nie boli..wysypki nie ma..normalny jest oprócz tego sluzu

Ostatnia edycja:
Do góry