reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowe mamy :)

Kopciuszku zapomniałam Ci napisać, że u mnie mała jak na razie też się tak samo budzi po kleiku jak przed nim, więc chyba nie ma działania nasennego ;-).

P.s. ja dzisiaj kleiku nie zapodałam, bo czekamy na kupę. I też słyszałam, że nawet do 14 dni może nie być- looooo matkooooooooo!!!!!!!!!!!

Wiesz moja corka robila kupki raz w tygodniu:tak:i to czy byla kaszka czy nie:tak:od samego urodzenia:tak:i mnie to wogole nie martwilo:no:pediatra powiedziala ze ma dobra przemiane materii:tak:syn robi minimum jedna na dzien:tak:ale od kiedy je kleik to kupkuje az pod same pachy:-D:-D:-D

reklama
Mnie się wydaje, że masz nieodpowiedni smoczek i mu nie leci/ słabo leci. To nie ma być ani +3 ani +6 tylko specjalny smoczek trójprzepływowy do gęstszych płynów. Pewnie przez takie małe dziureczki nie umie wyciągnąć tego kleiku i się denerwuje. Aczkolwiek opcja po szczepieniu też może wchodzić w grę. :happy2:
możliwe ale wcześniej przez 3 dni jadł kleik z tego 6+ i było ok
3+ kupiłam do mleczka bo pomyślałam że moze mu za szubko z tamtego leci i dlatego sie tak denerwuje
tych trójprzepływowych tu nie bo oni wogóle nie mają kaszek ani kleików tylko owsianka albo płatki na śniadanie ale to dla starszych dzieci
ile ja się natłumaczyłam pielęgniarce co ja mu daję do jedzenia nigdzie nie mogłam znależc jak na kleik się mówi po angielsku
i tak mnie nie zrozumiała oni tu dają baby rice ale to nie to samo

w szoku jestem bo Alanek wczoraj po moim cycku spał nawet lepiej niz po kleiku pobudka o 12 i o 4.30

Dziewczyny, któraś pisała, że "ustawiła" w smoczku trójprzepływowym najwolniejszy przepływ. Mogę poznać tajemnicę jak się to robi?

U nas dzis nocka lepsza:-)maly dostal wczoraj kaszke,potem cyca,poszedl spac o 20:30,obudzil sie o 23:00 i potem dopiero o 3:15:tak:wiec juz jest roznica,tylko zobzcaymy czy to nie bylo jednodniowe;-)

No ja też już podziurawiłam chyba wszystkie smoczki poszerzając im dziurki ;)

Podobnno nie powinno się tego robić (w sumie ciekawe czemu- żeby kupić następne smoczki? hehe), ale ja też mam w jednym dorobioną dodatkową dziurkę ;-).

Dziewczyny, któraś pisała, że "ustawiła" w smoczku trójprzepływowym najwolniejszy przepływ. Mogę poznać tajemnicę jak się to robi?

To ja pisałam. Na tym smoczku (Avent) masz wytłoczoną jedną, dwie i trzy kreski, przy czym jedna jest najwolniejsza itd. Musisz tą jedną ustawić przy buzi dziecka, to poleci najwolniej z tego co pamiętam te ustawienie jest takie "-", przy dwóch kreskach jest takie "/"- szybsze, przy trzech kreskach "I" i to jest najszybsze.

Tak bardzo się cieszył, że nie dostał kleiku, że grrzecznie spał, byleby tylko znów dostać wieczorem cycusia ;)
:-D:-D:-Dchyba tak

a ja tak sobie myślę że tak łatwo było do tej pory jak nasze maluszki tylko na piersi były że aż żal
teraz to tylko stres i zmartwienia: zje nie zje, zrobi kupkę czy nie, załapie butlę?
naprawde oszalec można

Podobnno nie powinno się tego robić (w sumie ciekawe czemu- żeby kupić następne smoczki? hehe), ale ja też mam w jednym dorobioną dodatkową dziurkę ;-).
No a co miał producent napisać ? Jak będzie lecieć za wolno to poszerzcie mamy dziurkę, wtedy nie będziecie musiały od nas kupować następnego... ;) Już to widzę !

a ja tak sobie myślę że tak łatwo było do tej pory jak nasze maluszki tylko na piersi były że aż żal
teraz to tylko stres i zmartwienia: zje nie zje, zrobi kupkę czy nie, załapie butlę?
naprawde oszalec można

Ja to tak miałam karmiąc cycem, teraz im więcej nie mojego tym lepiej.... lepsze kupy, nie śmierdzące bąki itd itp:)

reklama
Do góry