reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

No ja dziś zaczynam dokarmianie raz dziennie, zobaczymy czy waga się poprawi... no i mam nadzieje, że zje bebilon, wczorajszy dzien dał mi nadzieję, że jak jest głodny to jednak zje :)

reklama
ale mówicie, żeby zacząć od kleiku, bo jest najdelikatniejszy. i jest podobno kleik od razu z modyfikowanym, że się tylko woda zalewa. ja narazie odciagam mleko na mój panieński i na wesele, więc nie wiem czy dam rade odciągnąć jneszcze na kleik.

Ja kaszkę używam Bebilonu, a kleiku żadnego. Można nie dawać kleiku ? Czy powinnam go jednak dawać na zmianę z kaszką? Bo pediatra powiedziała, żeby dawać kaszkę,ale może nie miała racji ?

Ja kaszkę używam Bebilonu, a kleiku żadnego. Można nie dawać kleiku ? Czy powinnam go jednak dawać na zmianę z kaszką? Bo pediatra powiedziała, żeby dawać kaszkę,ale może nie miała racji ?
Można nie podawać kleiku... chodzi o to, że niektóre dzieci mają bardziej wrażliwe brzuszki i w związku z tym, że kleik ma prostszy skład niż kaszka to zaleca się wprowadzanie nowych pokarmów od kleika ;-)
Dziewczyny, przypomnijcie mi zasady podawania warzyw/owoców plizzz
Kiedy, w jakiej ilości i po ilu dniach można podawać nowy produkt :-)

Ostatnia edycja:
Hot chocolate, hmm no jak dziecko ma skłonności do alergii to jeden nowy składnik na tydzień. Mój ma na coś alergię wciąż, ale i tak mu podaje nowe składniki, gorzej się nie robi po niczym. Cały czas uważam,że to kontaktówka, albo czekolada ;). W każdym razie (bo znów dygresje zrobiłam) ja robię tak :
napiszę schematycznie
poniedziałek było jabłuszko , po tygodniu marchewka z jabłkiem, po 3 dniach sama marchewka (i jabłko o innej porze), po kolejnych 3 dniach dałam troche bananka (i marchewka o innej porze), a dziś bananka z jabłuszkiem (i marchewka o innej porze) , za pare dni dam jabłuszko i marchewkę z ziemniaczkiem itd itp :) Nie wiem czy robię dobrze, ale nic się złego nie dzieje, kupy są super.

reklama
Dziewczyny, przypomnijcie mi zasady podawania warzywów/owoców plizzz
Kiedy, w jakiej ilości i po ilu dniach można podawać nowy produkt :-)

Na poczatek jabłuszko bo najrzadziej uczula:tak:
później marcheweczkę a później już wg upodobań i słoiczków jakie kupisz, ja dałam jabłuszko, marchewke później połaczyłam te dwa składniki i zamierzam za kilka dni podac np jabłuszko z gruszką;-)

Pierwszy raz podajemy małe porcje, kilka łyżeczek, a nowości wprowadzamy w odstepie kilkudniowym około 5-7 dni:tak:

Do góry