reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowe mamy :)

reklama
Purchawko a spróbuj dać kleik albo kaszkę łyżeczką tak jak ja podaję, tak godzinkę przed kąpielą:tak: a później jeszcze cyca:tak:
Kurcze... szkoda że pokarm tracisz, próbuj dużo wody pić albo jakieś herbatki pobudzające laktację.
Kleik rozrabiamy z mleczkiem, kaszki też, chyba, że są już z dodatkiem mleka modyfikowanego, wtedy rozrabiamy z wodą, trzeba zawsze sprawdzić na opakowaniu;-)
I u nas kolejna super nocka!!;-)

Ja też miałam chwilowy spadek pokarmu, ale nie poddawaj się i przystawiaj do cyca jak najwięcej. Mi pomogło i wrócił pokarm.
Na noc podaję kaszkę Hipp na mleku modyfikowanym wystarczy dodac wodę potem jeszcze chwile cyc mała się najada i śpi do 3 potem cyc i do rana.
pozdrawiam

No już od wielu dni dużo piję, kupiłam wszystko co tylko może pomóc na laktację, ale nic to już nie pomaga. Dziewczyny ja od początku walczyłam o to, żeby karmić, i zawsze jak były 3 dni lepsze to potem był tydzień gorszy. I tak długo pociągnęłam na samym cycu. Sprobuje po kleik podjechac.

A można mieszać mleko mod. z cycowym ?

Ostatnia edycja:
No ja mam z dnia na dzień mniej pokarmu :(((( Nie wiem co się dzieje, ale już nic nie pomaga, ech, dziś wieczorem po odciągniętym musiałam mu dać bebilon, ale nie wypił ani kropelki, spojrzał na mnie z pretensją i poszedł spać. No co za dziecko! A kaszki nie chcę mu dawać na noc, bo jedzenie jej łyżeczką jest taką frajdą, że on się od razu wybudza i potem dłużej zasypia... Więc pozostaje mi trochę kaszki w ciągu dnia jak wisi przy cycu w kółko i do tego trochę kleiku na noc na dojadkę po tym co udało mi się uzbierać (moge kleik z moim mlekiem zrobic ? czy lepiej taki gotowy ?).
tak jak pisze Marta sprobuj przed kąpielą kaszkę dać...a później po kąpieli cyca :tak:my też tylko 'łyżeczkowi' jesteśmy ,więc takie rozwiązanie jest najlepsze na razie :tak:

u u nas po wczorajszym kleiku Mała obudziła się tylko lub az raz o 3 ...pisze aż ,bo tęskno mi za tym jak spała cała noc ...no ,ale to już lepiej jak było ,bo 4 razy wstawać to już masakra jakaś :szok: dziś chyba znów jej dam kaszkę...ten kleik wydaje mi się mniej sycący...i jakiś taki okropny w smaku jest ;-)...lecimy na spacer,bo lato zawitało :tak:

a powiedz Eliza jak tam mała spała cała noc po kleiku?
bo u nas nie do konca jeszcze spi tak jak bym chciała: kleik ok 60 ml przed 19 poznje kąpiel i jakos o 19:30 cycek i sen.... ale niestye pobudka o 24 dostał melko specjalnie sciagnełam zeby zobaczyc ile wypije i wypił 70 ml potem na 1 minutkę obudził sie po godzinie i pozniej juz 5 rano...
a powiedzcie dziewczyny ile wasze maluchy spią w ciagu dnia? bo zastanawiam sie czy to ma moze wpływ na spanie w nocy? a moze ile godzin przed pojsciem spać nie spią?

Dzisiaj 11:48
eliza80
Odp: Cycowe mamy :)
u u nas po wczorajszym kleiku Mała obudziła się tylko lub az raz o 3 ...pisze aż ,bo tęskno mi za tym jak spała cała noc ...no ,ale to już lepiej jak było ,bo 4 razy wstawać to już masakra jakaś :szok: dziś chyba znów jej dam kaszkę...ten kleik wydaje mi się mniej sycący...i jakiś taki okropny w smaku jest ;-)...lecimy na spacer,bo lato zawitało :tak:
to ładnie spała:-)

reklama
No już od wielu dni dużo piję, kupiłam wszystko co tylko może pomóc na laktację, ale nic to już nie pomaga. Dziewczyny ja od początku walczyłam o to, żeby karmić, i zawsze jak były 3 dni lepsze to potem był tydzień gorszy. I tak długo pociągnęłam na samym cycu. Sprobuje po kleik podjechac.

A można mieszać mleko mod. z cycowym ?

Nerwy cię zjadają.
Pij dużo i 10 razy dziennie stawaj przed lustrem i powtarzaj sobie "mam dużo mleka kurcze aż za dużo :-D" naprawdę pomaga.

Laseczki potrzebuję pomocy.
Muszę kupić jakąś zupkę kurczak marchewka.
Widziałyście coś takiego??

Do góry