reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

reklama
Purchawko a spróbuj dać kleik albo kaszkę łyżeczką tak jak ja podaję, tak godzinkę przed kąpielą:tak: a później jeszcze cyca:tak:
Kurcze... szkoda że pokarm tracisz, próbuj dużo wody pić albo jakieś herbatki pobudzające laktację.
Kleik rozrabiamy z mleczkiem, kaszki też, chyba, że są już z dodatkiem mleka modyfikowanego, wtedy rozrabiamy z wodą, trzeba zawsze sprawdzić na opakowaniu;-)
I u nas kolejna super nocka!!;-)

Ja też miałam chwilowy spadek pokarmu, ale nie poddawaj się i przystawiaj do cyca jak najwięcej. Mi pomogło i wrócił pokarm.
Na noc podaję kaszkę Hipp na mleku modyfikowanym wystarczy dodac wodę potem jeszcze chwile cyc mała się najada i śpi do 3 potem cyc i do rana.
pozdrawiam

No już od wielu dni dużo piję, kupiłam wszystko co tylko może pomóc na laktację, ale nic to już nie pomaga. Dziewczyny ja od początku walczyłam o to, żeby karmić, i zawsze jak były 3 dni lepsze to potem był tydzień gorszy. I tak długo pociągnęłam na samym cycu. Sprobuje po kleik podjechac.

A można mieszać mleko mod. z cycowym ?

Ostatnia edycja:
No ja mam z dnia na dzień mniej pokarmu :(((( Nie wiem co się dzieje, ale już nic nie pomaga, ech, dziś wieczorem po odciągniętym musiałam mu dać bebilon, ale nie wypił ani kropelki, spojrzał na mnie z pretensją i poszedł spać. No co za dziecko! A kaszki nie chcę mu dawać na noc, bo jedzenie jej łyżeczką jest taką frajdą, że on się od razu wybudza i potem dłużej zasypia... Więc pozostaje mi trochę kaszki w ciągu dnia jak wisi przy cycu w kółko i do tego trochę kleiku na noc na dojadkę po tym co udało mi się uzbierać (moge kleik z moim mlekiem zrobic ? czy lepiej taki gotowy ?).
tak jak pisze Marta sprobuj przed kąpielą kaszkę dać...a później po kąpieli cyca :tak:my też tylko 'łyżeczkowi' jesteśmy ,więc takie rozwiązanie jest najlepsze na razie :tak:

u u nas po wczorajszym kleiku Mała obudziła się tylko lub az raz o 3 ...pisze aż ,bo tęskno mi za tym jak spała cała noc ...no ,ale to już lepiej jak było ,bo 4 razy wstawać to już masakra jakaś :szok: dziś chyba znów jej dam kaszkę...ten kleik wydaje mi się mniej sycący...i jakiś taki okropny w smaku jest ;-)...lecimy na spacer,bo lato zawitało :tak:

a powiedz Eliza jak tam mała spała cała noc po kleiku?
bo u nas nie do konca jeszcze spi tak jak bym chciała: kleik ok 60 ml przed 19 poznje kąpiel i jakos o 19:30 cycek i sen.... ale niestye pobudka o 24 dostał melko specjalnie sciagnełam zeby zobaczyc ile wypije i wypił 70 ml potem na 1 minutkę obudził sie po godzinie i pozniej juz 5 rano...
a powiedzcie dziewczyny ile wasze maluchy spią w ciagu dnia? bo zastanawiam sie czy to ma moze wpływ na spanie w nocy? a moze ile godzin przed pojsciem spać nie spią?

Dzisiaj 11:48
eliza80
Odp: Cycowe mamy :)
u u nas po wczorajszym kleiku Mała obudziła się tylko lub az raz o 3 ...pisze aż ,bo tęskno mi za tym jak spała cała noc ...no ,ale to już lepiej jak było ,bo 4 razy wstawać to już masakra jakaś :szok: dziś chyba znów jej dam kaszkę...ten kleik wydaje mi się mniej sycący...i jakiś taki okropny w smaku jest ;-)...lecimy na spacer,bo lato zawitało :tak:
to ładnie spała:-)

reklama
No już od wielu dni dużo piję, kupiłam wszystko co tylko może pomóc na laktację, ale nic to już nie pomaga. Dziewczyny ja od początku walczyłam o to, żeby karmić, i zawsze jak były 3 dni lepsze to potem był tydzień gorszy. I tak długo pociągnęłam na samym cycu. Sprobuje po kleik podjechac.

A można mieszać mleko mod. z cycowym ?

Nerwy cię zjadają.
Pij dużo i 10 razy dziennie stawaj przed lustrem i powtarzaj sobie "mam dużo mleka kurcze aż za dużo :-D" naprawdę pomaga.

Laseczki potrzebuję pomocy.
Muszę kupić jakąś zupkę kurczak marchewka.
Widziałyście coś takiego??

Do góry