oj ja nieiweem bo u nas pediatra radził wprowadzic miesko dopiero w 6 miesiącu; ale Gerber wiem ze ma zupkę jarzynową z kurczakiemNerwy cię zjadają.
Pij dużo i 10 razy dziennie stawaj przed lustrem i powtarzaj sobie "mam dużo mleka kurcze aż za dużo " naprawdę pomaga.
Laseczki potrzebuję pomocy.
Muszę kupić jakąś zupkę kurczak marchewka.
Widziałyście coś takiego??
reklama
Purchawka
Mama Lolka :-)
U nas w ciągu dnia ostatnio mało, bo ciągle wisi przy cycu. Ale jak nie wisiał to robił sobie 3-4 godzinne kimki dziennie. Plus w nocy 10-12 godzin ciągłego snu.a powiedz Eliza jak tam mała spała cała noc po kleiku?
bo u nas nie do konca jeszcze spi tak jak bym chciała: kleik ok 60 ml przed 19 poznje kąpiel i jakos o 19:30 cycek i sen.... ale niestye pobudka o 24 dostał melko specjalnie sciagnełam zeby zobaczyc ile wypije i wypił 70 ml potem na 1 minutkę obudził sie po godzinie i pozniej juz 5 rano...
a powiedzcie dziewczyny ile wasze maluchy spią w ciagu dnia? bo zastanawiam sie czy to ma moze wpływ na spanie w nocy? a moze ile godzin przed pojsciem spać nie spią?
Nerwy cię zjadają.
Pij dużo i 10 razy dziennie stawaj przed lustrem i powtarzaj sobie "mam dużo mleka kurcze aż za dużo " naprawdę pomaga.
Laseczki potrzebuję pomocy.
Muszę kupić jakąś zupkę kurczak marchewka.
Widziałyście coś takiego??
Oj z tym lustrem to ja od poczatku tak robie Do tej pory pomagało, teraz już niz zupełnie nie pomaga. Albo zwyczajnie pokarmu mam wystarczająco, tylko jemu już nie wystarcza. Jeszcze poczekam z tydzień, niech mu sie stan skóry polepszy i dam mu marchewki, musze jak najszybciej wprowadzić zupki, wtedy będzie miał w dzień sytną dojadkę, a wieczorem kaszka. A teraz to w dzień nie mam mu co dać i wisi mi cały dzień przy cycu. Wczoraj dałam mu kaszkę w ciągu dnia i było ekstra, jadł potem co 2,5 godziny tylko aż do wieczora. Ale wieczorem nie miałam mu co dać, bo nie chciał mod. i duppaa blada. Same rozumiecie, ze wiszenie przy cycku cały dzien jest masakrą przy takiej pogodzie, nawet na spacer wyjść nie możemy, bo on się drze, że głodny ;/
Purchawka
A mięsko faktycznie dopiero PO 5. miesiącu.
Hot chocolate
Mama Macola ;)
U nas znowu po kleiku super nocka Tzn była jedna pobudka o 4.40 i później o 8, ale i tak jest juz ok w porównaniu do wcześniejszego wstawania
Dzisiaj dam Maćkowi kleik przed kąpielą a nie o 18 i zobaczymy co się stanie Tylko nie wiem jak bardzo mam zagęścić mleczko Ile mniej więcej łyżeczek kleiku dajecie na 50-60ml mleka?
No i też się zastanawiam czy jest jakaś różnica albo reguła z wprowadzaniem owoców/warzyw Ja chciałabym zacząć od marchewki, ale widzę że większość osób zaczyna od jabłuszka Czy powinno się zacząć od owoca czy to tylko decyzja rodzica?
Dzisiaj dam Maćkowi kleik przed kąpielą a nie o 18 i zobaczymy co się stanie Tylko nie wiem jak bardzo mam zagęścić mleczko Ile mniej więcej łyżeczek kleiku dajecie na 50-60ml mleka?
No i też się zastanawiam czy jest jakaś różnica albo reguła z wprowadzaniem owoców/warzyw Ja chciałabym zacząć od marchewki, ale widzę że większość osób zaczyna od jabłuszka Czy powinno się zacząć od owoca czy to tylko decyzja rodzica?
kopciuszek2107
Fanka BB :)
a powiedz Eliza jak tam mała spała cała noc po kleiku?
bo u nas nie do konca jeszcze spi tak jak bym chciała: kleik ok 60 ml przed 19 poznje kąpiel i jakos o 19:30 cycek i sen.... ale niestye pobudka o 24 dostał melko specjalnie sciagnełam zeby zobaczyc ile wypije i wypił 70 ml potem na 1 minutkę obudził sie po godzinie i pozniej juz 5 rano...
a powiedzcie dziewczyny ile wasze maluchy spią w ciagu dnia? bo zastanawiam sie czy to ma moze wpływ na spanie w nocy? a moze ile godzin przed pojsciem spać nie spią?
W takim razie i ja dzis sprobujekupilam kleik i butelke inna ze smoczkiem miekkim,moze to cos pomoze a jak nie to łyzeczka pojdzie w ruch;-)
U nas znowu po kleiku super nocka Tzn była jedna pobudka o 4.40 i później o 8, ale i tak jest juz ok w porównaniu do wcześniejszego wstawania
Zazwyczaj zalecaja podawac najpiew jablko ale nie wiem czy to jest jakas roznica-chyba nie...
Różnica jest taka, że jabłuszko jest owocem, które najrzadziej wywołuje alergie;-) no i jest lekkostrawne dlatego na poczatek najlepiej jest rozszerzać dietę od tego owocu.Zazwyczaj zalecaja podawac najpiew jablko ale nie wiem czy to jest jakas roznica-chyba nie...
Miesko podajemy po 5 m-cu pod warunkiem, ze dziecku rozszerzylismy diete wczesniej:-) nie mozna tak kurczowo trzymac sie napisów na słoiczkach bo to wszystko indywidualnie od dziecka zależy;-)
Purchawka
Od czego rozszerzacie dietę zależy tylko i wyłącznie od Was, najlepiej zaczynać od marchewki albo jabłka. My zaczeliśmy od jabłka, bo dzięki niemu zniknęły problemy z zaparciami momentalnie ) Z marchewką łamiemy się trochę ile jeszcze poczekać, bo z jednej strony wysypka z twarzy mu jeszcze do końca nie zeszła i w razie problemów moze mu sie bardzo pogorszyc, a z drugiej strony ona moze rownie dobrze schodzic jeszcze miesiąc ))
dagmar
Fanka BB :)
oj ja nieiweem bo u nas pediatra radził wprowadzic miesko dopiero w 6 miesiącu; ale Gerber wiem ze ma zupkę jarzynową z kurczakiem
U nas w ciągu dnia ostatnio mało, bo ciągle wisi przy cycu. Ale jak nie wisiał to robił sobie 3-4 godzinne kimki dziennie. Plus w nocy 10-12 godzin ciągłego snu.
Oj z tym lustrem to ja od poczatku tak robie Do tej pory pomagało, teraz już niz zupełnie nie pomaga. Albo zwyczajnie pokarmu mam wystarczająco, tylko jemu już nie wystarcza. Jeszcze poczekam z tydzień, niech mu sie stan skóry polepszy i dam mu marchewki, musze jak najszybciej wprowadzić zupki, wtedy będzie miał w dzień sytną dojadkę, a wieczorem kaszka. A teraz to w dzień nie mam mu co dać i wisi mi cały dzień przy cycu. Wczoraj dałam mu kaszkę w ciągu dnia i było ekstra, jadł potem co 2,5 godziny tylko aż do wieczora. Ale wieczorem nie miałam mu co dać, bo nie chciał mod. i duppaa blada. Same rozumiecie, ze wiszenie przy cycku cały dzien jest masakrą przy takiej pogodzie, nawet na spacer wyjść nie możemy, bo on się drze, że głodny ;/
Różnica jest taka, że jabłuszko jest owocem, które najrzadziej wywołuje alergie;-) no i jest lekkostrawne dlatego na poczatek najlepiej jest rozszerzać dietę od tego owocu.
Miesko podajemy po 5 m-cu pod warunkiem, ze dziecku rozszerzylismy diete wczesniej:-) nie mozna tak kurczowo trzymac sie napisów na słoiczkach bo to wszystko indywidualnie od dziecka zależy;-)
Oj laseczki ja nie chciałam mu tego dawać.
Kaj ma wzrost 10 miesięcznego dziecka i waży tylko 7 kg.
Po prostu jemu moje mlesio już nie wystarczy mimo, że mam go dużo i dostaje na żądanie.
Nie przybiera bo jest za długi i lekarka kazała 1raz dziennie kurczaka z marchewką z gerbera. Deserków i "samoróbek" jeszcze nie pozwoliła mu dawać.
Dlatego pytam.
Nie może być jarzynowa ani z glutenem właśnie
Ostatnia edycja:
reklama
no tak średnio jestem zadowolona ,bo takie pobodke ,raz o 3 to ja mialam przez pierwsze 1,5 miesiaca ...pozniej spała już cała nocke do 7-7.30 wiec już do tego się przyzwyczaiłam mam nadziej ,ze niebawem wróci całonocne spanie, bo dla mnie jest to mega wykańczające ,nawet jak ma być to tylko raz w nocy...to ładnie spała:-)