Purchawka
Mama Lolka :-)
Purchawko..najlepiej dać kaszkę manną jako pierwszy posiłak glutenowy..kleik ryżowy nie ma glutenu
No wiem, wiem o tym Tylko gdzieś strone, dwie wcześniej było, że przed kaszką kleik wprowadzić...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Purchawko..najlepiej dać kaszkę manną jako pierwszy posiłak glutenowy..kleik ryżowy nie ma glutenu
dziewczyny gdzieś czytałam, nie wiem czy to nie pisała któras z nas? że w czasie ciazy włosy nie wypadaja prawie wcale przez hormony a po ciaży gospodarka sie normuje i wypadaja tez te, ktore miały wypaść w ciązy..
ja witamin nie biore.
i redsa pije wczesniej tez juz piłam piwko, od razu po karmieniu na sen.
Spoko, spoko. Mnie po Stasiu też włosy leciały i nie wyłysiałam. Teraz też mi lecą, ale już zauważam tendencję spadkową, znaczy się coraz mniej mi wylatują.tak ja to napisałam bo wyczytałam w necie... ale u mnie ten stan z wypadaniem juz trwa i trwa i jestem przerazona ze łysa zostanę....
moja przyjaciółka prawie wyłysiała..słowo daje miała już 3 włosy na krzyz i przeswity ,był to 6 miesiąc karmienia i lekarz kazał jej juz odstawić Mała...wyssała z niej wszytsko...Ja nie mogę narzekać...troszkę zaczeły wypadać,ale nie jakoś strasznie...tak ja to napisałam bo wyczytałam w necie... ale u mnie ten stan z wypadaniem juz trwa i trwa i jestem przerazona ze łysa zostanę....
mi lekarka a nawet dwie powiedzialy zebym nic oprocz cyca nie dawal jesli Mała sie najada do 6mc wiec ja juz nic nie wiem :/No tak, ale jest napisane w tych zaleceniach schematowych, ze u dzieci karmionych tylko cycem gluten po 4. miesiącu czyli w 5. rozpoczętym, a u dzieci na mieszanym/butelkowym od 5. skończonego. Czyli wychodzi,ze ja powinnam juz kupic jakas kaszke. Czy jak napisalyscie najpierw kleik (przylaczam sie do pytania czy zwykly czy mozna jakis smakowy) przez pare dni ? Czy tylko jednorazowo kleik i potem juz kaszke ? Jestem zielona :-) Pomocy!