reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowe mamy :)

reklama
Ale kleik to teraz dodajemy niektóre chyba tylko po to żeby nasze dzieciątka dłużej pospały w nocy:tak: No i tego można podać do woli..ile jest w stanie zjeść! A gluten wprowadzamy w niewielkich ilościach..o ile się nie mylę pół lub łyzeczke dziennie..

dziewczyny gdzieś czytałam, nie wiem czy to nie pisała któras z nas? że w czasie ciazy włosy nie wypadaja prawie wcale przez hormony a po ciaży gospodarka sie normuje i wypadaja tez te, ktore miały wypaść w ciązy..
ja witamin nie biore.
i redsa pije:) wczesniej tez juz piłam piwko, od razu po karmieniu na sen.

Mozliwe, tylko że po Antku wcale mi nie wypadały.

A wiecie, wczoraj zaryzykowałam i do kawki odrobinke mleka dodałam, efekt był natychmiastowy, jeszcze tego samego dnia Piotrus jak ruska lala wygladał, miał takie czerwone policzki;-) dzisiaj jest juz oki.

Martwie się o ten gluten, bo schematy nowe są, Antek był alergikiem, i jest nadal, na gluten tez był uczulony i boje sie że Piotr może mieć tak samo:-( sama nie wiem czy wprowadzać wczesniej czy nie.

Moja pediatra mówi, zeby poczekac, ja jej słucham, bo ma wnuki w tym samym wieku co moje dzieci, tak się złozyło;-) więc ona jest "na czasie" i zawsze mi sensownie doradza i doradzała.

Ja się początkowo nie mogłam doczekać kiedy mi zaczną wypadać, miałam masę włosów nie do ogarnięcia ... jak przyszedł ten moment to się przeraziłam .... jakbym łysiała! młody jak mnie złapał za włosy to zostały mu w garści o_O teraz już jest lepiej ale jeszcze wylatują :) nakładam maseczki i wosk po umyciu :)

Kolejny eksperyment na Macolu :laugh2: 180ml, nie chciał się już doładować, zasnął szybciutko, ale miał niespokojny sen i do 22 uspakajał go mąż 3 razy... pobudka o 0.30, 4 i 7 :tak:
Co prawda trochę stękał o 2 i 5, ale nie chciało mi się od razu wstawać i lecieć do jego pokoju i zasnął ;-)
Dzisiaj znowu dam mu 180ml i zobaczymy czy to był przypadek :-p
Co do włosów to mi nie wypadają, tzn. wypadają ale w ilościach 'przedciążowych' ;-) a witamin dodatkowych nie biorę :no:

ja tez eksperymentowałam dzisiejszej nocy Stas poszedł spac ok 19:30 i jak szłam spac ok 23 dałam mu jeszcze jedzenie moje mleko z łyzeczka kleiku ale niestety nie wypił duzo bo ok 70 ml wiec pobudka ok 2 i potem juz o 6 na chwilke na karmienie i spalismy do 8:-)
moze dojdziemy do tego ze bedzie mleczko o 23 i poznije ok 5-6 dopiero....;-)

tak ja to napisałam bo wyczytałam w necie... ale u mnie ten stan z wypadaniem juz trwa i trwa i jestem przerazona ze łysa zostanę....
moja przyjaciółka prawie wyłysiała..słowo daje miała już 3 włosy na krzyz i przeswity ,był to 6 miesiąc karmienia i lekarz kazał jej juz odstawić Mała...wyssała z niej wszytsko...Ja nie mogę narzekać...troszkę zaczeły wypadać,ale nie jakoś strasznie...

Ostatnia edycja:
reklama
No tak, ale jest napisane w tych zaleceniach schematowych, ze u dzieci karmionych tylko cycem gluten po 4. miesiącu czyli w 5. rozpoczętym, a u dzieci na mieszanym/butelkowym od 5. skończonego. Czyli wychodzi,ze ja powinnam juz kupic jakas kaszke. Czy jak napisalyscie najpierw kleik (przylaczam sie do pytania czy zwykly czy mozna jakis smakowy) przez pare dni ? Czy tylko jednorazowo kleik i potem juz kaszke ? Jestem zielona :-) Pomocy!
mi lekarka a nawet dwie powiedzialy zebym nic oprocz cyca nie dawal jesli Mała sie najada do 6mc :tak: wiec ja juz nic nie wiem :/

Do góry