A czy to możliwe żeby wysypało dziecko po kaszce bananowej?
wydaje mi się,że tak...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A czy to możliwe żeby wysypało dziecko po kaszce bananowej?
ja tez bym sie wykonczyla jakbym miala co 3godz wstawac! jak na poczatku raz w nocy o 3 wstawalam to myslalam,ze padne a co dopiero pare razy ...
To jak to w końcu jest ? W schemacie żywienia sporządzonym przez jakąś tam radę żywieniową ustalone jest żeby wprowadzać gluten po 4 miesiącu. To dlaczego lekarze mówią, żeby wprowadzać po 6. ? Przecież ktoś kto ustala te schematy to chyba musi wiedzieć co robi. Ja rozumiem,ze lekarz ma doswiadczenie itd, ale czy faktycznie wie wiecej od tych co ustalaja te schematy ? Juz sama nie wiem. Ja bylam w sumie u 3ech pediatrow roznych i kazdy w roznych kwestiach twierdzi cos innego. I jak tu nie zgłupiec ? Ustaliliby wspolna wersje i byloby lepiej ))
ty
Resztę innych posiłków zamierzam dać po ukończeniu 6 miesiecy. Po skończonym 5 miesiącu łyżeczka kaszki mannej dziennie. No i oczywiście trzeba pamiętać żeby zanim podamy gluten jakiś tydzień wczesniej zacząć dawać kleik ryzowy żeby dziecko się przyzwyczaiło
Ajć, jak ja ci zazdroszczę tych nocek ;-) U nas ten skok trwa coś za długo, więc to raczej w naszym przypadku kiepskie mleko :-(ale nastapił przełom i 2 dzień ŚPI ZNOW CAŁĄ NOC-od 21.30 do 6 zje i spi do 9 )) i przy takim systemie cyce są pełne mleka je może i rzadziej ,ale konkretnie ...może to był ten skok rozwojowy cały u niej...
Kilka postów wczesniej napisałam dlaczego zaczynamy od kleiku ryżowego;-) Na poczatek dajemy sam bez dodatków.Dzi ęki za informację. W takim razie muszę zaopatrzyć się w kleik ryżowy. A właściwie dlaczego od niego zacząć? Przecież tak na chłopski rozum to i kleik ryżowy i kaszka manna są z glutenem no nie?????? I czy ten kleik ryżowy ma być czysty czy z jakimiś dodatkami może być typu np. banan?
Ja nie biorę staram się zdrowo odżywiać Piję tylko herbatkę laktacyjną Hippa i tam są podobno jakieś witaminy ;-)dziewczyny powiedzcie mi tak z innej beczki czy bierzecie jakies witaminki jak karmicie
Koniecznie daj znać bo moje eksperymenty póki co kończą się pobudką co 2-3hja wpadłam na pomysł bo juz sama nieiwem co z tym spaniem ze po kapieli dam cycka jak zawsze a na nastepne karmienie ok 24 sciagnę melko i dodam kleiku moze poskutkuje :-)
opowiem jutro co i jak