reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowe mamy :)

Dziewczyny , czy któraś daje już coś dodatkowego czy wszytskie tylko cyca ?...ja tak sobie postanowiłam,ze od 6 miesiaca zaczne tak jak zalecaja lekarze,ale już mam tak dosyć,że z chęcią bym jeden posiłek zaczeła już zastępować ...albo przynjamniej może na noc coś bardziej sycącego dawać , bo tak jak pisałam już na głównym Mała mi się zaczeła nagle budzić w nocy po 2,3 razy...czytałam jakiś czas temu,że sposobem jest dać na noc ściagniete swoje z 2/3 łyżeczkami kaszki ?

Eliza mamy to samo. Mała budzi się 3 nawet 4 razy a wcześniej spała już nawet do 8 godzin. Nie wiem, skąd jej się to wzięło. Dziś zamierzam podać na noc mleko modyfikowane, może trochę dłużej po nim pośpi. A tak poza tym to jeszcze nic nie dajemy innego.

reklama
Eliza i Mexi z całego serca życzę wam żeby dzieciaczki znów zaczęły dłużej spać:tak:
Niestety ja już dawno po kąpaniu daję modyfikowane mleko..a od kilku dni kleik dosypuję i nic:no: Wcale dłużej nie śpi:no:
A przy Hani też tak miałam że spała jakiś czas pięknie w nocy..a potem przestała..i budziła się co 2-3 h:no:
No i my dajemy jeszcze po troszku jabłuszka bo boje się że po kleiku może mieć zaparcia:tak:
A tak to sam cyc:tak:

Napisał eliza80
Dziewczyny , czy któraś daje już coś dodatkowego czy wszytskie tylko cyca ?...ja tak sobie postanowiłam,ze od 6 miesiaca zaczne tak jak zalecaja lekarze,ale już mam tak dosyć,że z chęcią bym jeden posiłek zaczeła już zastępować ...albo przynjamniej może na noc coś bardziej sycącego dawać , bo tak jak pisałam już na głównym Mała mi się zaczeła nagle budzić w nocy po 2,3 razy...czytałam jakiś czas temu,że sposobem jest dać na noc ściagniete swoje z 2/3 łyżeczkami kaszki ?
ja tez po kąpieli daje do mojego mleka troszkę kaszki i niestety nic nie dało; czasy z ładnym spaniem odeszły w zapomnienie, mamy teraz nowy rozkład nocy: ok 19:30 idzie spac i śpi ok 4,5 godzinki i potem co 3 godzinki sie budzi i spimy do 9:-)
my mamy za sobą narazie kaszkę do mleczka mojego i trochę jabłuszka:-)
ja sie tylko zastanawiam jak to bedzie jak wroce do pracy i bede musiała wstawac ok 6 rano po nieprzespanej nocce w pracy bedzie ciezko- moze zaczne mleko modyfikowane dawac i cos sie polepszy....

a wiec wczoraj zrobilam eksperyment i sciagnelam mleko zeby Gabrysia zjadla raz a pozadnie....a tu klops- z obydwu piersi (co prawda z jednej bylo jedzone troszke pol godz wczesniej) sciagnelam ledwo 80ml :szok:!!! to by wskazywalo na to,moze bylo za malo mleka i ona jadla na raty czesciej :/ a więc mowie mojemu jedz po mleko-damy sztuczne....a tu Gabrsyka taki cyrk odstawila ,bo za nic nie chiala z butli ani sztucznego ,ani mojego:szok:...walczylismy z 1,5godziy ! i nic ! wszystko wyplowala i plakala w nieboglosy:szok:....a jeszcze miesiac temu nie bylo zadnych problemow z butla :/ i wychodzi na to,ze wszelka guma jej sie odwidziala, bo do 3mc smoka tez ssala a teraz za chiny ludowe nie chce :/ w koncu dalam jej cyca...prawie pustego, bo odciagnelam wszystko i po chwili zasnela ...no i spala taka nienajedzona wogole do 6 :szok:
Zwarzyłam ja jeszcze wczoraji i wg mojej wagi przybrala tylko 400g przez miesiac !
Karmie ja i lecimy zaraz do pediatry po porade, co robic ?!

Małe dziecko mały problem , duze dziecko duży problem-ZACZYNA SIE ;)))

icon1.gif
Odp: Cycowe mamy :)

a wiec wczoraj zrobilam eksperyment i sciagnelam mleko zeby Gabrysia zjadla raz a pozadnie....a tu klops- z obydwu piersi (co prawda z jednej bylo jedzone troszke pol godz wczesniej) sciagnelam ledwo 80ml :szok:!!! to by wskazywalo na to,moze bylo za malo mleka i ona jadla na raty czesciej :/ a więc mowie mojemu jedz po mleko-damy sztuczne....a tu Gabrsyka taki cyrk odstawila ,bo za nic nie chiala z butli ani sztucznego ,ani mojego:szok:...walczylismy z 1,5godziy ! i nic ! wszystko wyplowala i plakala w nieboglosy:szok:....a jeszcze miesiac temu nie bylo zadnych problemow z butla :/ i wychodzi na to,ze wszelka guma jej sie odwidziala, bo do 3mc smoka tez ssala a teraz za chiny ludowe nie chce :/ w koncu dalam jej cyca...prawie pustego, bo odciagnelam wszystko i po chwili zasnela ...no i spala taka nienajedzona wogole do 6 :szok:
Zwarzyłam ja jeszcze wczoraji i wg mojej wagi przybrala tylko 400g przez miesiac !
Karmie ja i lecimy zaraz do pediatry po porade, co robic ?!

Małe dziecko mały problem , duze dziecko duży problem-ZACZYNA SIE ;)))​

nasze maleństwa szybko zapominają o butli jesli piją z cycka u nas to samo- kiedys jak dawałam systematycznie moje mleko z butli aby umiał pic to było dobrze teraz niestetety tez pluje butla ale zawsze mogę mu dac mleko łyzeczką ehheeh bo tak wypije:-)

ja tez po kąpieli daje do mojego mleka troszkę kaszki i niestety nic nie dało; czasy z ładnym spaniem odeszły w zapomnienie, mamy teraz nowy rozkład nocy: ok 19:30 idzie spac i śpi ok 4,5 godzinki i potem co 3 godzinki sie budzi i spimy do 9:-)
my mamy za sobą narazie kaszkę do mleczka mojego i trochę jabłuszka:-)
ja sie tylko zastanawiam jak to bedzie jak wroce do pracy i bede musiała wstawac ok 6 rano po nieprzespanej nocce w pracy bedzie ciezko- moze zaczne mleko modyfikowane dawac i cos sie polepszy....
ja tez podalam na noc mleko modyfikowane z nadzieja ze cos sie polepszy.. i dooopa taka duza.. psinco.. spi tak jak na cycu.. do 24 pozniej jak sie jej uzna..
a spała tak pięknie.. :(

A ja nie mam problemów, pije i z cycka i z butelki i z łyżeczki. A jak podaję starte jabłuszko to się buzia otwiera, nic nie wypluwa i krzyczy o więcej. W kwestii jedzenia bezproblemowe te moje dzieci :-)

Mama Stacha
Odp: Cycowe mamy :)
A ja nie mam problemów, pije i z cycka i z butelki i z łyżeczki. A jak podaję starte jabłuszko to się buzia otwiera, nic nie wypluwa i krzyczy o więcej. W kwestii jedzenia bezproblemowe te moje dzieci :biggrin2:
to dobrze masz;-) chociaz ja tez nie powinnam narzekac bo jabłuszko juz pare razy probował i widac po minie ze to nie to samo co mleko ale moze byc:-D
ale tak sobie teraz przypominam jak był mały i podawałam mu glukoze w butelce to pił i czekał na jeszcze a teraz butla to nie koniecznie jego przyjaciel- chyba ze w nocy bym chciała dac jak budzi sie tylko na jedzenie to jest mu bez roznicy z czego leci mleko byle by leciało:-D:-D

reklama
A ja nie mam problemów, pije i z cycka i z butelki i z łyżeczki. A jak podaję starte jabłuszko to się buzia otwiera, nic nie wypluwa i krzyczy o więcej. W kwestii jedzenia bezproblemowe te moje dzieci :-)
moja też tak pieknie jadła, aż do teraz :(
.....a zapomniałam jeszcze napisać,że daliśmy wczoraj jabłuszko...ale się zajadała :-)

Do góry