reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

Ania nie poddawaj się, ja też miałam i dalej miewam kryzysy laktacyjne, od czasu do czasu podaję butelkę, ale dalej karmię, walczę o pokarm cały czas, Franka przystawiam i efekty są. Tobie też się uda!

reklama
Ania, wytrwałości, ja walczę od samego początku. teraz to są tylko 2 karmienia piersią a reszta to modyfikowane, ale w dalszym ciągu je to co dla dziecka najlepsze :-)

ja po kapieli podałam dzisiaj mod.. przez caly dzien jakos sie udalo ale juz wieczorem nie..
no ale za to szybciej zasnela :p

U nas Maciek też przesypiał całe nocki ale mu się odmieniło i teraz wstaje 2-3 razy w nocy ;-)

Dziewczyny, jaki wy macie 'plan' dnia? Jak wasze maluszki wstają po dziennej drzemce to je karmicie, czy raczej przed drzemką?
Bo ja karmię po przebudzeniu i mam troszkę problem z usypianiem Maćka w dzień (lulanie)... a właśnie przed chwilą nakarmiłam go przed drzemką, on się wyciszył, odłożyłam go do łóżeczka, żeby zamknąć okno a Maciek w tym czasie troszkę się pokręcił i zasnął bez wyciągania z łóżka :szok: Może to jest jakaś metoda na niego haha :-D

Ja karmie troszke po przebudzeniu..i przed spaniem zeby przy cycusiu sie wyciszył:tak: nie zasypia przy nim ale zaczynaja mu sie oczka kleic:tak:
a ja trace mleko :(
wszystko przez ostatnie nerwy..
dzisiaj w nocy jak mala sie obudzila sciagnela obie piersi o 2.. a o 5 ja nie mialam mleka..i musialam jej mod podac..
dzisiaj bede jeszcze walczyc ale od paru di conajmniej jedno karmienie musze zastapic mlekiem mod.. :(
A skad wiesz ze nie masz pokarmu w nocy? Bo ja np ile razy bym się nie budziła w nocy..czy tylko raz czy 3-4 to zawsze mam miękkie piersi a mleko i tak leci:tak:
A może Majka potrzebuje więcej że zaczęła pić z dwóch na raz

Ja karmie troszke po przebudzeniu..i przed spaniem zeby przy cycusiu sie wyciszył:tak: nie zasypia przy nim ale zaczynaja mu sie oczka kleic:tak:

A skad wiesz ze nie masz pokarmu w nocy? Bo ja np ile razy bym się nie budziła w nocy..czy tylko raz czy 3-4 to zawsze mam miękkie piersi a mleko i tak leci:tak:
A może Majka potrzebuje więcej że zaczęła pić z dwóch na raz
bo jak ja przystawiłam to nie leciało a ona sie tylko denerwowala to pedem poleciala butelke przygotowac zeby za bardzo nie plakala..

jesli jestem spokojna i duzo pije to ona najada sie z jednej piersi .. znam juz troche swoj organizm i to jak moje piersi funkcjonuja i wiem ze jak byly pelneee to maja pila z jednej piersi a teraz juz nei sa tak pelne..;/

Aniu, jestem w trakcie czytania Języka niemowląt, działy o karmieniu. Wyczytałam wczoraj, że aby pobudzić laktację należy przez 2 dni odciągać pokarm 10 minut po nakarmieniu dziecka. Podczas takiego ściągania odciąga się max 30-45g. Tak napisała Tracy Hogg.
Możesz to też robić ręcznie jak nie masz laktatora. Kwestia poprawnego uciskania brodawki. Powodzenia.

Dziewczyny doradzcie mi coś bo chodzę padnięta ;-)
Maciek często wstaje w nocy... jestem przekonana, że nie jest głodny bo possie 5-10 min i wypluwa cyca :wściekła/y: Próbowałam go nie karmić tylko wyciszyć, ale włącza mu się syrena... właściwie to nie płacze tylko krzyczy :tak:
Dzisiaj dam mu na noc z butli bo chce być pewna, że rzeczywiście nie jest głodny... tylko no właśnie ile powinnam mu podać tak żeby się najadł? 180-200ml?

Aha, dodam jeszcze, że w dzień nie śpi dużo, więc to raczej nie jest związane z tym, że mu się nie chce spać bo po zjedzeniu/possaniu zasypia od razu... Smoka nie używa ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny doradzcie mi coś bo chodzę padnięta ;-)
Maciek często wstaje w nocy... jestem przekonana, że nie jest głodny bo possie 5-10 min i wypluwa cyca :wściekła/y: Próbowałam go nie karmić tylko wyciszyć, ale włącza mu się syrena... właściwie to nie płacze tylko krzyczy :tak:
Dzisiaj dam mu na noc z butli bo chce być pewna, że rzeczywiście nie jest głdny... tylko no właśnie ile powinnam mu podać tak żeby się najadł? 180-200ml?
Mojemu na noc wystarcza 150 ml ale każde dziecko jest inne, za pierwszym razem lepiej zrób 180 ml i bedziesz wiedziała ile zje;-)

reklama
I Piotruś przesypia na takiej ilości mleczka całą noc?
I czy to martuś jest twoje mleczko czy sztuczne? Bo ja chciałabym Macolowi podać swoje...

No całej nocki nie przesypia bo śpi tak od 19-30 do 4 rano, czyli jakieś 7 godzin. Na noc podaję mu mleczko modyfikowane i jeszcze z cyca dojada.A później już nad ranem z utęsknieniem czekam aż zje cyca bo przez te godziny sporo mleczka się zbiera;-)

Do góry