reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowe mamy :)

Ania nie poddawaj się, ja też miałam i dalej miewam kryzysy laktacyjne, od czasu do czasu podaję butelkę, ale dalej karmię, walczę o pokarm cały czas, Franka przystawiam i efekty są. Tobie też się uda!

reklama
Ania, wytrwałości, ja walczę od samego początku. teraz to są tylko 2 karmienia piersią a reszta to modyfikowane, ale w dalszym ciągu je to co dla dziecka najlepsze :-)

ja po kapieli podałam dzisiaj mod.. przez caly dzien jakos sie udalo ale juz wieczorem nie..
no ale za to szybciej zasnela :p

U nas Maciek też przesypiał całe nocki ale mu się odmieniło i teraz wstaje 2-3 razy w nocy ;-)

Dziewczyny, jaki wy macie 'plan' dnia? Jak wasze maluszki wstają po dziennej drzemce to je karmicie, czy raczej przed drzemką?
Bo ja karmię po przebudzeniu i mam troszkę problem z usypianiem Maćka w dzień (lulanie)... a właśnie przed chwilą nakarmiłam go przed drzemką, on się wyciszył, odłożyłam go do łóżeczka, żeby zamknąć okno a Maciek w tym czasie troszkę się pokręcił i zasnął bez wyciągania z łóżka :szok: Może to jest jakaś metoda na niego haha :-D

Ja karmie troszke po przebudzeniu..i przed spaniem zeby przy cycusiu sie wyciszył:tak: nie zasypia przy nim ale zaczynaja mu sie oczka kleic:tak:
a ja trace mleko :(
wszystko przez ostatnie nerwy..
dzisiaj w nocy jak mala sie obudzila sciagnela obie piersi o 2.. a o 5 ja nie mialam mleka..i musialam jej mod podac..
dzisiaj bede jeszcze walczyc ale od paru di conajmniej jedno karmienie musze zastapic mlekiem mod.. :(
A skad wiesz ze nie masz pokarmu w nocy? Bo ja np ile razy bym się nie budziła w nocy..czy tylko raz czy 3-4 to zawsze mam miękkie piersi a mleko i tak leci:tak:
A może Majka potrzebuje więcej że zaczęła pić z dwóch na raz

Ja karmie troszke po przebudzeniu..i przed spaniem zeby przy cycusiu sie wyciszył:tak: nie zasypia przy nim ale zaczynaja mu sie oczka kleic:tak:

A skad wiesz ze nie masz pokarmu w nocy? Bo ja np ile razy bym się nie budziła w nocy..czy tylko raz czy 3-4 to zawsze mam miękkie piersi a mleko i tak leci:tak:
A może Majka potrzebuje więcej że zaczęła pić z dwóch na raz
bo jak ja przystawiłam to nie leciało a ona sie tylko denerwowala to pedem poleciala butelke przygotowac zeby za bardzo nie plakala..

jesli jestem spokojna i duzo pije to ona najada sie z jednej piersi .. znam juz troche swoj organizm i to jak moje piersi funkcjonuja i wiem ze jak byly pelneee to maja pila z jednej piersi a teraz juz nei sa tak pelne..;/

Aniu, jestem w trakcie czytania Języka niemowląt, działy o karmieniu. Wyczytałam wczoraj, że aby pobudzić laktację należy przez 2 dni odciągać pokarm 10 minut po nakarmieniu dziecka. Podczas takiego ściągania odciąga się max 30-45g. Tak napisała Tracy Hogg.
Możesz to też robić ręcznie jak nie masz laktatora. Kwestia poprawnego uciskania brodawki. Powodzenia.

Dziewczyny doradzcie mi coś bo chodzę padnięta ;-)
Maciek często wstaje w nocy... jestem przekonana, że nie jest głodny bo possie 5-10 min i wypluwa cyca :wściekła/y: Próbowałam go nie karmić tylko wyciszyć, ale włącza mu się syrena... właściwie to nie płacze tylko krzyczy :tak:
Dzisiaj dam mu na noc z butli bo chce być pewna, że rzeczywiście nie jest głodny... tylko no właśnie ile powinnam mu podać tak żeby się najadł? 180-200ml?

Aha, dodam jeszcze, że w dzień nie śpi dużo, więc to raczej nie jest związane z tym, że mu się nie chce spać bo po zjedzeniu/possaniu zasypia od razu... Smoka nie używa ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny doradzcie mi coś bo chodzę padnięta ;-)
Maciek często wstaje w nocy... jestem przekonana, że nie jest głodny bo possie 5-10 min i wypluwa cyca :wściekła/y: Próbowałam go nie karmić tylko wyciszyć, ale włącza mu się syrena... właściwie to nie płacze tylko krzyczy :tak:
Dzisiaj dam mu na noc z butli bo chce być pewna, że rzeczywiście nie jest głdny... tylko no właśnie ile powinnam mu podać tak żeby się najadł? 180-200ml?
Mojemu na noc wystarcza 150 ml ale każde dziecko jest inne, za pierwszym razem lepiej zrób 180 ml i bedziesz wiedziała ile zje;-)

reklama
I Piotruś przesypia na takiej ilości mleczka całą noc?
I czy to martuś jest twoje mleczko czy sztuczne? Bo ja chciałabym Macolowi podać swoje...

No całej nocki nie przesypia bo śpi tak od 19-30 do 4 rano, czyli jakieś 7 godzin. Na noc podaję mu mleczko modyfikowane i jeszcze z cyca dojada.A później już nad ranem z utęsknieniem czekam aż zje cyca bo przez te godziny sporo mleczka się zbiera;-)

Do góry