Faktycznie ciągle coś zmieniają w tym schemacie żywienia niemowląt.Wszystko zależy od pediatry jeden powie ,że wprowadzać a drugi ,że zaczekać nawet do 10 miesiąca z tym glutenem.Napewno trzeba być ostrożnym i obserwować dzieciaczka.Moja jak na razie na samym cycu i na nowości poczekamy pewnie do 7 miesiąca.
reklama
tak, urodzeni w Mikołaja:-)maarta100
Odp: Cycowe mamy
Marta poobserwuj Stasia przez najbliższy co najmniej tydzień i na razie niczego innego mu nie podawaj. Każde dziecko jest inne, wiadomo, inaczej reagują dzieci na nowe pokarmy i alergeny.
OO i widzę, że nasze chłopaki tego samego dnia się urodzili;-)
bede obserwowac Stasia i planuje dopiero za pótora tygodnia wprowadziac jabłuszko z tego wzgledu ze planowałam ze jak wroce do pracy i jak mnie nie bedzie dostawał bedzie przed moim wyjsciem cycuszka potem na sniadanie kaszke potem owoc nastepnie zupke i ja wracam.... zobzczymy jak wyjdzie
beda zawsze zostawiac mleko tez moje....
a Ty Marta bedziesz karmic tylko twoim mlekiem pod Twoja nieobecnosc?
Ja już zaczęłam stopniowe zastepowanie karmienia piersią. Na noc i po spacerze czyli okolo 14 dostaje butlę- mleko mod. Niestety nie udaje mi sie tyle ściągnąć mleka żeby go nakarmić dodatkowo ale może to i lepiej bo jednocześnie będą redukowane karmienia i łatwiej później bedzie odstawić. Rano około 7 będe go karmić piersią, później około 9-10 planuję wprowadzić albo deserek albo jakąs zupkę, w pracy bede miała godz na karmienie więc mniej wiecej o tej godzinie planuję wpadać do domku na karmienie PIotrusia;-) o 11 zasypia na spacerze i spi do 14, więc o 14 mleczko mod a o 16 ja juz będę w domku;-)
W razie draki zawsze niania bedzie mogła mu podac mleko mod;-) albo kaszkę
Mexi
Fanka BB :)
Przeczytałam sobie aktualny schemat żywienia niemowląt i rzeczywiście zalecają teraz wprowadzać gluten już wcześniej. Pediatra też tak nam powiedział, ale wtedy sądziłam, że coś mu się pomyliło.
A dziewczyny czym wy podajecie ten kleik na mleku? W butelce czy łyżeczką jakoś?
A dziewczyny czym wy podajecie ten kleik na mleku? W butelce czy łyżeczką jakoś?
to tez masz dobry sposób- ja własnie tez z jednej strony chciałabym wprowadzic mleko modyfikowane na noc bo jak zacznę chodzic do pracy a Stas sie bedzie budził co 3 godziny to ciezko bedzie wytrzymac w pracy....Ja już zaczęłam stopniowe zastepowanie karmienia piersią. Na noc i po spacerze czyli okolo 14 dostaje butlę- mleko mod. Niestety nie udaje mi sie tyle ściągnąć mleka żeby go nakarmić dodatkowo ale może to i lepiej bo jednocześnie będą redukowane karmienia i łatwiej później bedzie odstawić. Rano około 7 będe go karmić piersią, później około 9-10 planuję wprowadzić albo deserek albo jakąs zupkę, w pracy bede miała godz na karmienie więc mniej wiecej o tej godzinie planuję wpadać do domku na karmienie PIotrusia;-) o 11 zasypia na spacerze i spi do 14, więc o 14 mleczko mod a o 16 ja juz będę w domku;-)
ja bede godzinę wczesniej wychodzic bo niestety mam 30 min do pracy wiec nie opłaca mi sie korzystac z przerwy w pracy;
ja podawałam kaszke łyzeczką na moim mlekuPrzeczytałam sobie aktualny schemat żywienia niemowląt i rzeczywiście zalecają teraz wprowadzać gluten już wcześniej. Pediatra też tak nam powiedział, ale wtedy sądziłam, że coś mu się pomyliło.
Ostatnia edycja:
To Staś budzi Ci sie co 3 godz. w nocy na cyca ? Moja je ok 24-1 a potem 5 rano.Ale wszystko się może zmienić.Za to w dzień potrafi co godzinę wisieć.Maarta 100 dobrze ,że niedaleko masz pracę i zdążysz nakarmić w przerwie.
powiem Ci ze od dwóch tygodni cos mu sie zmieniło- wczesnije jadł podobnie jak u Ciebie jedna pobudka w nocy a teraz nieiwem czy sie nie najada czy co...nieiwem
ale dzis niechciało mi sie wstawac i zabrałam go do łóżka i obudził sie tylko raz wiec nieiwem czy niechce wymuszac spania z nami...:-) ale wczesnije nie spał i budził sie raz w nocy
ale dzis niechciało mi sie wstawac i zabrałam go do łóżka i obudził sie tylko raz wiec nieiwem czy niechce wymuszac spania z nami...:-) ale wczesnije nie spał i budził sie raz w nocy
Hot chocolate
Mama Macola ;)
U nas Maciek też przesypiał całe nocki ale mu się odmieniło i teraz wstaje 2-3 razy w nocy ;-)
Dziewczyny, jaki wy macie 'plan' dnia? Jak wasze maluszki wstają po dziennej drzemce to je karmicie, czy raczej przed drzemką?
Bo ja karmię po przebudzeniu i mam troszkę problem z usypianiem Maćka w dzień (lulanie)... a właśnie przed chwilą nakarmiłam go przed drzemką, on się wyciszył, odłożyłam go do łóżeczka, żeby zamknąć okno a Maciek w tym czasie troszkę się pokręcił i zasnął bez wyciągania z łóżka Może to jest jakaś metoda na niego haha
Dziewczyny, jaki wy macie 'plan' dnia? Jak wasze maluszki wstają po dziennej drzemce to je karmicie, czy raczej przed drzemką?
Bo ja karmię po przebudzeniu i mam troszkę problem z usypianiem Maćka w dzień (lulanie)... a właśnie przed chwilą nakarmiłam go przed drzemką, on się wyciszył, odłożyłam go do łóżeczka, żeby zamknąć okno a Maciek w tym czasie troszkę się pokręcił i zasnął bez wyciągania z łóżka Może to jest jakaś metoda na niego haha
A
AnOoLa88
Gość
a ja trace mleko
wszystko przez ostatnie nerwy..
dzisiaj w nocy jak mala sie obudzila sciagnela obie piersi o 2.. a o 5 ja nie mialam mleka..i musialam jej mod podac..
dzisiaj bede jeszcze walczyc ale od paru di conajmniej jedno karmienie musze zastapic mlekiem mod..
wszystko przez ostatnie nerwy..
dzisiaj w nocy jak mala sie obudzila sciagnela obie piersi o 2.. a o 5 ja nie mialam mleka..i musialam jej mod podac..
dzisiaj bede jeszcze walczyc ale od paru di conajmniej jedno karmienie musze zastapic mlekiem mod..
reklama
mezatka
Moja coreczka Kasia :)
Dziewczyny nie wiem czy mnie pamietacie, ale bedac w ciazy mialam wiecej czasu zeby z wami popisac. Teraz troche mi go brakuje, ale staram sie was podczytywac.
AnOoLa88 - nie martw sie, co prawda ja karmilam od samego poczatku piersia, ale corka malo jadla, slabo przybierala na wadze, tylko spala przy piersi, wiec po m-cu(po konsultacji z pediatra) zaczelo sie dokarmianie mod. Zaczelo sie od 1 butelki na dzien reszte piers a teraz karmie tylko 2 razy piersia (rano i ok 19) a 3 razy butelka. Co prawda tez zauwazam, ze mam mleczka coraz mniej i moze sie skonczyc na jednym karmieniu piersia lub jego zaprzestanie, no ale coz tak czasem bywa. Powiem szczerze, ze i tak wole karmic butelka, bo wiem ile Kasia zjadla i trwa to 3min A potem wiecej mam czasu dla niej. Ona po po prostu od samego poczatku wisiala na piersi :-(i czasem trwalo to ponad godz i nigdy nie bylam do konca pewna czy jest najedzona.
Dziewczyny jesli dokarmiacie swoje dzieci to ile wam jedza z butelki??
AnOoLa88 - nie martw sie, co prawda ja karmilam od samego poczatku piersia, ale corka malo jadla, slabo przybierala na wadze, tylko spala przy piersi, wiec po m-cu(po konsultacji z pediatra) zaczelo sie dokarmianie mod. Zaczelo sie od 1 butelki na dzien reszte piers a teraz karmie tylko 2 razy piersia (rano i ok 19) a 3 razy butelka. Co prawda tez zauwazam, ze mam mleczka coraz mniej i moze sie skonczyc na jednym karmieniu piersia lub jego zaprzestanie, no ale coz tak czasem bywa. Powiem szczerze, ze i tak wole karmic butelka, bo wiem ile Kasia zjadla i trwa to 3min A potem wiecej mam czasu dla niej. Ona po po prostu od samego poczatku wisiala na piersi :-(i czasem trwalo to ponad godz i nigdy nie bylam do konca pewna czy jest najedzona.
Dziewczyny jesli dokarmiacie swoje dzieci to ile wam jedza z butelki??