Mama Stacha
&Franka&Janka
Ania nie poddawaj się, ja też miałam i dalej miewam kryzysy laktacyjne, od czasu do czasu podaję butelkę, ale dalej karmię, walczę o pokarm cały czas, Franka przystawiam i efekty są. Tobie też się uda!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas Maciek też przesypiał całe nocki ale mu się odmieniło i teraz wstaje 2-3 razy w nocy ;-)
Dziewczyny, jaki wy macie 'plan' dnia? Jak wasze maluszki wstają po dziennej drzemce to je karmicie, czy raczej przed drzemką?
Bo ja karmię po przebudzeniu i mam troszkę problem z usypianiem Maćka w dzień (lulanie)... a właśnie przed chwilą nakarmiłam go przed drzemką, on się wyciszył, odłożyłam go do łóżeczka, żeby zamknąć okno a Maciek w tym czasie troszkę się pokręcił i zasnął bez wyciągania z łóżka Może to jest jakaś metoda na niego haha
A skad wiesz ze nie masz pokarmu w nocy? Bo ja np ile razy bym się nie budziła w nocy..czy tylko raz czy 3-4 to zawsze mam miękkie piersi a mleko i tak lecia ja trace mleko
wszystko przez ostatnie nerwy..
dzisiaj w nocy jak mala sie obudzila sciagnela obie piersi o 2.. a o 5 ja nie mialam mleka..i musialam jej mod podac..
dzisiaj bede jeszcze walczyc ale od paru di conajmniej jedno karmienie musze zastapic mlekiem mod..
bo jak ja przystawiłam to nie leciało a ona sie tylko denerwowala to pedem poleciala butelke przygotowac zeby za bardzo nie plakala..Ja karmie troszke po przebudzeniu..i przed spaniem zeby przy cycusiu sie wyciszył nie zasypia przy nim ale zaczynaja mu sie oczka kleic
A skad wiesz ze nie masz pokarmu w nocy? Bo ja np ile razy bym się nie budziła w nocy..czy tylko raz czy 3-4 to zawsze mam miękkie piersi a mleko i tak leci
A może Majka potrzebuje więcej że zaczęła pić z dwóch na raz
Mojemu na noc wystarcza 150 ml ale każde dziecko jest inne, za pierwszym razem lepiej zrób 180 ml i bedziesz wiedziała ile zje;-)Dziewczyny doradzcie mi coś bo chodzę padnięta ;-)
Maciek często wstaje w nocy... jestem przekonana, że nie jest głodny bo possie 5-10 min i wypluwa cyca Próbowałam go nie karmić tylko wyciszyć, ale włącza mu się syrena... właściwie to nie płacze tylko krzyczy
Dzisiaj dam mu na noc z butli bo chce być pewna, że rzeczywiście nie jest głdny... tylko no właśnie ile powinnam mu podać tak żeby się najadł? 180-200ml?
I Piotruś przesypia na takiej ilości mleczka całą noc?
I czy to martuś jest twoje mleczko czy sztuczne? Bo ja chciałabym Macolowi podać swoje...