reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

reklama
A czy karmicie jeszcze na żądanie czy macie już jakieś w miarę stałe pory? Bo u nas to raczej jest pełen spontan. Jedynie w nocy je zwykle ok. 2-3 i potem o 6. A w dzień to jak jej się spodoba.
Ja tak średnio już na żądanie, bo gdyby tak było to by mi wisiał przy cycu cały dzień czysto rekreacyjnie. Minimalnie co 2 godziny, chyba, że jadł bardzo krótko i nie dojadł to oczywiście daje dokładkę paręnaście minut po karmieniu :) Potem zabawiam go ile wlezie, ew. dam troche wody/herbatki - wicej niz 20ml i tak nie pije, aż minie co najmniej 2h. Bo efekt tego, ze jadł kiedy chcial byl taki, ze ciagle jadl mleko drugiej fazy (trzeba w koncu chociaz z 30 minut dac cycom odpoczynku,zeby znow bylo wodniste) i mial ciagle zaparcia. Od przedwczoraj zaczelam go przetrzymywac i dzis od razu poszła super wielka kupa :-)

Dziewczyny ja karmię piersią i dopajam na noc butlą i jeszcze okresu nie dostałam :/ czy jest tu jakaś dziewczyna co ma podobnie ?
Ja dostałam jeden jak byłam 8 tyg po porodzie, od tamtego czasu nic. Zbiera mi się juz od paru dni (czuje to, bo zaczynam ekscesy odwalać humorzaste) , ale nie chce jakoś przyjść, wczoraj tylko jakies plamienie dostałam i przeszlo po paru godzinach... Madziarena jak Cie to bardzo martwi to zawsze mozesz podskoczyc do dżinka :-) Ja się wybieram niedługo właśnie na cytologię, bo na wizycie popołogowej było jeszcze za wcześnie.

Nie Kopciuszku :) nie podejrzewam tylko dziwne to troszkę mi się wydaje :) a co sądzicie o dawaniu butli na noc???/ ja nie mam pojęcia czemu tak jest, żew nocy mam cycki jak balony aż pękają a w dzień nie moge młej nakarmić bo raz jak jej podam to sie napije ale za 3 godz. jak chce to już jest mało potem jeszcze mniej i wychodzi, że na noc musze dać butle a znowu w nocy ze mnie się leje :/

Ja tak średnio już na żądanie, bo gdyby tak było to by mi wisiał przy cycu cały dzień czysto rekreacyjnie. Minimalnie co 2 godziny, chyba, że jadł bardzo krótko i nie dojadł to oczywiście daje dokładkę paręnaście minut po karmieniu :) Potem zabawiam go ile wlezie, ew. dam troche wody/herbatki - wicej niz 20ml i tak nie pije, aż minie co najmniej 2h. Bo efekt tego, ze jadł kiedy chcial byl taki, ze ciagle jadl mleko drugiej fazy (trzeba w koncu chociaz z 30 minut dac cycom odpoczynku,zeby znow bylo wodniste) i mial ciagle zaparcia. Od przedwczoraj zaczelam go przetrzymywac i dzis od razu poszła super wielka kupa :-)

Ja dostałam jeden jak byłam 8 tyg po porodzie, od tamtego czasu nic. Zbiera mi się juz od paru dni (czuje to, bo zaczynam ekscesy odwalać humorzaste) , ale nie chce jakoś przyjść, wczoraj tylko jakies plamienie dostałam i przeszlo po paru godzinach... Madziarena jak Cie to bardzo martwi to zawsze mozesz podskoczyc do dżinka :-) Ja się wybieram niedługo właśnie na cytologię, bo na wizycie popołogowej było jeszcze za wcześnie.

U mnie @ byl po 5 tyg od porodu i teraz tez nic:no:i tez juz myslalam ze wstreciucha przyjdzie bo czulam sie tak jak y piszesz a jej nie ma i nie ma:-Djak bylam u gina to jajniki czyste wiec na @ sie nie zanosi;-)i dobrze:tak:jakos nie tesknie za nia:-D

Dziewczyny ja karmię piersią i dopajam na noc butlą i jeszcze okresu nie dostałam :/ czy jest tu jakaś dziewczyna co ma podobnie ?

Ja karmię tylko piersią i jeszcze nie miałam i czuję, że szybko nie będzie ;-).

50 min??
mój jak jadł ok 10-15 to myślałam, że wieki je :-) Teraz tak 5 a raz na dzień i w nocy wisi 10-15, chyba się musi poprzytulać ;-D
@

No 50 min. Dziś znowu tyle jadła! A 10-15 to by był dla mnie raj ;-).

Daniel też długo je, z 20 min.

Jak dla mnie to króciusieńko ;-).

Moja mała je króciutko często po 7-10 minut w nocy to samo.Za to w ciągu dnia chciałaby nawet co godzinę.Nie daje jej nic do picia ani wody ani herbatki.Okresu jak na razie nie mam i mam nadzieję ,że jak najdłużej

A czy karmicie jeszcze na żądanie czy macie już jakieś w miarę stałe pory? Bo u nas to raczej jest pełen spontan. Jedynie w nocy je zwykle ok. 2-3 i potem o 6. A w dzień to jak jej się spodoba.
ja karmilam Alanka tak co 2 godziny nw nocy budził ię tak po 1 o ok. 3-4 ale od paru dni wszystko mu się pomieszało w nocy budzi się co chwilkę a dziś jadł w dzień co 4 godz.
tak sobie myślę że jak dziś w nocy będzie się budził co 2 godz. to nie bede mu odrazu dawała cyca bo on ssie chwilunie i spi więc nie ma sensu bo głodny nie jest

reklama
Do góry