reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

Zmienilam mleko wlasnie na Bebiko, bo wczesniej bylo Nan, jadl je normalnie, ale moze teraz mu przestalo smakowac, ale jednak nie chce nic z butelki, nawet herbatki, wody itd. Dawalam mu dzisiaj picie z lyzeczki. Caly dzien nie dostal cycka, przezyl jakos i bylo normalnie :) Dostakl tylko na wieczor, bo juz mnie bardzo bolalo i od razu zasnal.. Smoczek tez ma z Nuka ale mial chyba z 10 innych i faktycznie ten pasuje w miare, ale i tak za bardzo nie chce. Nie robie sobie wyrzutow, ze koncze z karmieniem, bo ja od poczatku nie chcialam tego robic, ale szpitlany terror zrobil swoje..:p Widzialam, ze udzielasz sie w temacie samotnych matek, zapraszam na Ojciec NN w dziale samotni rodzice, powiedz co myslisz na ten temat hehe.

reklama
Jeju jak czytam o waszych dzieciach cycomaniakach, to cieszę się, że moja sama odstawiła. Ja już nie karmię 3 tygodnie, ale wyeliminowałam stopniowo po jednym karmieniu i nigdy nie miałam problemu z piersiami- twardnieniem ,bólem itd. Może Honey Ty też nie odstawiaj tak radykalnie, bo potem masz te bóle, tylko spróbuj stopniowo- np. na początek odpuścić co 2 karmienie?

Honey terror laktacyjny, skąd ja to znam :) Moja bawi się Nukiem, ale tym większym już, dla dzieci powyżej 6 miesięcy. Do butli się może przekona na śpiocha, jak będzie zaspany w nocy to może flaszkę pociągnie :)
A co do ojca nn- nie wypowiadam się, bo nie chcę się kłócić- dawcy nie ma wpisanego w akt urodzenia, i nie mam zamiaru tego zmieniać. Ale większość uzna to za mój błąd, bo najlepiej wszystkie do jednego wora wrzucić...

Ja wlasnie tocze ostra dyskusje na ten temat i to jest cos niesamowitego co tam sie dzieje hehehe, co te kobiety wypisuja.
Dzisiaj kupilam jakas butelke typu kubek niekapek, chyba troche za szybko leci ;/ ale tak to pije ztego soczek, juz jest jakis sukces, pozniej sprobuje z mlekiem, bo teraz jest najedzony moze sie uda. Kolejny dzien leci bez cyca, nie jest nakjgorzej, nawet zasnal po poludniu najpierw w huistawce pozniej w wozku, ale oczywiscie bylo to okupione krzykiem hehehe. Jest coraz lepiej, chociaz z cycusiem bylo fajniej bo czesciej spal w dzien, ale moze i tego sie nauczy :)

Honey czytam cały czas wątek. Coś bym napisała, ale jazda by była, więc milczę :) Wiem, że zrobiłam najlepiej jak mogłam i to jest ważne :)
Ja niekapek dawałam jak mała miała 5 miesięcy, ale z nich strasznie szybko i dużo leci. Kombinowałam z różnymi smoczkami do butelek, teraz ciągnie wodę z butli aż miło :) A już myślałam że pić nie będzie nic poza cycem. A po butlę z wodą sama sięga, bo leży na podłodze :)
Cycy to wygoda, ale i uwiązanie straszne. Ja małej dałam dziś chyba tylko raz. Staram się wyregulować jej pory karmienia, powoli układa mi się dzienne menu :)

Zasnal :) oczywiscie przy cycusiu, ale nie chcial go jakos bardzo, troche pociagnal, wypuscil i poszedl od razu spac. Przed snem zjadla kaszke na dobranoc Hippa taka w sloiczku waniliowa, dawno mu nic tak nie smakowalo az plakal jak poszlam podgrzac mu wiecej. Caly dzien wytrwal bez cycka :) Nie bylo najgorzej. Zasnal w hustawce (taka z ikei duza, miekka, zawieszona na suficie swietna sprawa)kiedy dostawal cycy nigdy mu sie nie zdarzylo zasnac samemu. Jest coraz lepiej, oby tak dalej :)

Moja córka zasnęła dzisiaj przy przewijaniu.Musiała być zmęczona;).Nigdy nie zasypia bez cycusia w domu.chyba ,że jest na spacerze i uda jej się zasnąc w wózku.Chyba zostanę niedługo osamotniona w karmieniu jak patrzę na forum.

reklama
misio123 spokojenie jest nas troszke jeszcze karmiacych, ja tez jeszcze karmię przed spaniem i zdazy sie ze w dzień karmię ale to juz zadko...

Do góry