reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

Kurcze Marta ja nawet czajnika elektrycznego nie posiadam:-D:-D:-D:-D
Mamy gaz ziemny więc raczej nie grozi mi jego brak żeby był potrzebny czajnik dodatkowy;-)
Nic ...zakupie ten termosik i zobaczymy....

Tylko jedno mnie martwi..Hania wprawdzie długo piła w nocy..pod koniec już tylko koło 5..chyba już jej za dużo nie leciało ale takim sposobem zaczęła mi przesypiać całe noce..
i boję się że Tomek przyzwyczai się do tej butli i wiecznie bedę musiała budzic się o 6 żeby mu ją podać....
ale jak nie dam to wstaje o 6:wściekła/y:
nie wiem co gorsze...

reklama
Mnie wstawanie w nocy też przerażało, ale przyzwyczaiłam się :) To chyba najlepszym sposobem będzie trzymanie ciepłej wody w termosie (ale nie tym ze styropianu, ona na pewno temperatury nie utrzyma), i pudełko mleka obok łóżka :)
Ja wolałam wstać i zrobić butlę, niż na samym cycku wstawać do małej po 9 razy... Miałam takie 2 miesiące, koszmar...

Gabrysia budzi się ostatnio 2 razy ,nawet dzisiaj tylko raz.Ale zdarza się,że śpię razem z nią i przysypiam jak ssie.Dopiero od dwóch miesięcy karmię na leżąco.Wcześniej za każdym razem siadałam i tez czasami mnie to wkurzało ,bo nie mogłam zasnąć z powrotem.

Aga styropianowy termos lipa. Wrzątek rano był zimny. Chyba faktycznie lepszy zwykły termos. ZI po dzisiejszej butli przed 6:00 spała do 7:45. Sukces!!!!!! A ja tym sposobem nie karmię 3 dzień :-(. Po jakim czasie zanika mleko??

Mexi ja gdzieś czytałam że do 3 tygodni można na nowo zacząć karmić, ale kiedy pokarm zanika to nie wiem... Ja w prawym nie mam prawie nic, przestał produkować mleko z 4 tygodnie temu.
A napisz mi jak uspokajasz dziecko inaczej niż cycy?? Chyba że smoczkiem, ale moja nie wie do czego służy.

Kurcze Marta ja nawet czajnika elektrycznego nie posiadam:-D:-D:-D:-D
Mamy gaz ziemny więc raczej nie grozi mi jego brak żeby był potrzebny czajnik dodatkowy;-)
Nic ...zakupie ten termosik i zobaczymy....

Tylko jedno mnie martwi..Hania wprawdzie długo piła w nocy..pod koniec już tylko koło 5..chyba już jej za dużo nie leciało ale takim sposobem zaczęła mi przesypiać całe noce..
i boję się że Tomek przyzwyczai się do tej butli i wiecznie bedę musiała budzic się o 6 żeby mu ją podać....
ale jak nie dam to wstaje o 6:wściekła/y:
nie wiem co gorsze...

Wiesz Aga tak pomyślałam, że z tym przyzwyczajeniem sie butli może byc później problem, bo teraz Piotr dostaje wiadomo małą ilośc mleczka nad ranem, dopiero o 8 je treściwiej, zatem mu to wystarcza a jak zacznie dostawać butle to boję się, że się rozepcha;-)

A napisz mi jak uspokajasz dziecko inaczej niż cycy?? Chyba że smoczkiem, ale moja nie wie do czego służy.

Moja się nie uspokajała cycem. No może na początku tak przez pierwsze 3-4 m-ce. Teraz to smoczek dostawała na zaśnięcie- pociumlała i zasypia. Więc nie mam problemu z cycem-uspokajaczem- nie doradzę.

reklama
Właśnie Maarta o to mi chodziło! Hania jak przestała pić cyca to po prostu przesypiała do 7-8 i potem śniadanko! Nigdy mi się nawet na picie nie budziła! A mam koleżankę która karmiła dłużej niż ja..chciała zajść w ciążę..więc zaczęła jej dawać butlę koło 5..i choć ma prawie 3 lata to dalej woła o to mleko!!! A ona żeby przy drugim mieć spokój to jej daje!
A ja nie chcę jeszcze 2 lata wstawać o 6 i szykowac butlę...jak ma byc przespana noc to do końca!

Ale niestety u mnie myslenie to jedno a robienie drugie na dziś :)
Znów dałam rano butlę i spałam do 8 :)

Carlaa..u nas też nie ma uspokajania cycem! A smoczka też nie toleruje..nigdy nie miał!
Jakoś tak sam się uspokaja jak trochę popłacze :)

Do góry