reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Maja hope...moj tez sie zuca ostatnio przy piersi szcWgolnie w dzien... juz wydziwiam z poycjami..ale powiem wam E kazdy moj synek tak mial na pewnym etapie...to jesg jakis skok rozwojowy i niedlugo minie . Ja czasem siedze tak troche wyzej niz pol lezaco maly na mnke brUchem do brUcha...i cyc w bizi a glowa kreci w lewo i prawo i tak je .. oglada sie za dzwiekami ..ja tez chce karmic piersia..choc dIs mnie mwga piers bolala bo pelna scjagnelam j akurat sie obudzil..na szczesci wgpil z butli..najpierw 30 ml...a po pol godzinie jeszcze 90.. czyli 120 gdzies a ja z tej pelnej mocno piersi 80 sciagnelam...

Bandyta mozesz ten sam smoczek ;) tymbardziej ze nie jest niewiadomo jak zuzyty bo glownie piersia karmisz ;)

reklama
No to Adrian też się rzuca... pomaga przystawienie do drugiej piersi. Potem jak się zaczyna rzucać daje mu smoczka i się uspakaja. Nie mam pojęcia o co mu chodzi...

Mi sie wydane ze jak dziecko zaspkkoi pierwszy glod to chce dalej jesc ale chce tez ovladac swiat i to go zlosci ze jak ne to nke za bardzo moze ske rozgladac...

Nie... raczej to nie powód u Adriana... bo niby dlaczego pomaga przystawienie do drugiej piersi? Po drugie Adrian z reguły je patrząc mi w oczy albo przysypia...

Mi to bardziej wygląda na złość ze strumień mleka się zmniejsza... on zaczyna mieć objawy refluksowe - po tej nystatynie.. ale na razie nic z tym nie robię bo ciągle tą buzie smarujemy... - mam wrażenie że to przyłyk go pali a strumień mleka daje mu ulgę w bólu...

Marika, my mamy tego Lovi, Szymon polubił w miarę. Ostatnio kupiłam nuka lateksowego - też akceptuje. W sumie chyba moje dziecię polubiło smoki... Ale daję rzadko.
I je też z 2 piersi od kilku dni, bo jest rzucanie, na szczęście raczej bez płaczu.

moj to myśli że jak ma smoczka w buzi to że jak będzie kręcił głową dookoła to ja z tą butlą będe za nim latała bo akurat mu się coś w tv spodobało ........... albo myśli że jak je to jak włoży rączkę do buzi to nie przeszkodzi mu w niczym i się szarpie uda się czy się nie uda trzymać piastki w buzi i jeść i sie okropnie złosci że mama wyjmuje i czeka aż księciunio obczai że to jest uwarunkowane czynnikami zewnętrznymi itd

Siva - jaki smoczek z butelki??? soothie dalej u nas

i Laura też się pręzy, wygina i bije mnie piąchami po cycu - pomaga pionizacja, najpierw ryk, ze od cyca odstawiona, potem bekniątko i znowu do cyca

Pytanko mam bo ja malo doswiadczona w tej kwestii. Moze glupie wiec z góry przepraszam ale tak sie zastanawiam... Jak liczycie ilosc podanego mleka mm? Bo jak robie np. 150 to leje dokladnie tyle wody i sypie proszek i mleka robi sie 170...wiec liczyc ze bylo 150 czy 170? Bo glupieje ;)

reklama
Anbas ja bym liczyła ilość gotowej mieszanki, bo może być i często jest tak, że takiej mieszanki będziesz mieć powiedzmy 100 ml ale mała wszystkiego nie wypije, tylko np. 80 ml więc już wynik byłby trochę inny albo trzeba by kombinować z obliczaniem tego;-) Poza tym podobno można kupić już gotowe mleko, więc nie liczy się zawartości wody:)

Do góry