reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Marika, ja nie dokarmiałam ani razu. Lena nie toleruje smoczków. O ile brak uspokajającego jakoś nam nie doskwiera, to butla jak chce wyjść byłaby nieoceniona. A tak, siedzę w domu albo małą targam ze sobą.
Miłej niedzieli dla Was!

Ostatnia edycja:
reklama
A nam się udało z butelką:) wzięłam go na pół śpiocha i załapał:) po porannej drzemce zawsze chłopak się budzi z uśmiechem i wtedy spróbowałam :) ale się cieszę:) teraz muszę go namówić na chustę:) ale to jak pogoda będzie lepsza żebym mogła z nim wyjść zawsze na świeżym powietrzu się uspokaja chłopak:)

u nas tak samo jak u kamag, załapała, potem odmówiła, więc przeszlismy na kolejny rozmiar i bosko:)

kazdy inny smok jest wrogiem

To ja chyba tez sie skusze na tego smoczka, może dziś poszukam na allegro bo Zuzia chyba kolejny skok rozwojowy przechodzi i smoczek byłby ulgą dla uszów:tak:

Dziewczyny jestem z dzieci urodzonych w grudniu 2013 ale trafiłam tutaj do was i Was troszkę podczytałam. I widzę że nie jestem sama. Mam straszny problem z moją małą. Kompletnie nie akceptuje smoczka ani butelki- mamy aventa naturals przypominającą pierś. Do tego od ponad miesiąca zrobiła się strasznie nerwowa przy piersi. Płacze, wierzga nóżkami, odpycha się. Wrzaski są straszne. Muszę ją bujać, uspokajać i dopiero jak lekko przyśnie lub od płączu zrobi się zmęczona zaczyna jeść. Ale na śpiąco nie je tak efektywnie. Ja już czasem nie mam sił, płaczę razem z nią. Karmienie stało się straszną walką. Może poradzicie co robić? Jak ją nauczyć pić z butelki? Jestem skłonna odciągać pokarm ale ona z butli też nie chce pić...

Ha!

Kajetan jest cały czas tylko na mleku z piersi, ale w różnej formie - bezpośrednio z cycka albo z butelki wcześniej odciągnięte mleko - czasami zdarza mi się iść czy na basen czy na uczelnię. Cały czas jadł 125 ml, ostatnio jednak osoby, które go karmią (czyt. Mariusz i babcia Mariusza : D ) gdy mnie nie ma, zauważyły, że 125 często już mu nie wystarcza. Kupiłam więc 260 ml butelkę żeby na raz dawać około 170 a w razie czego wylać.

No i moje pytanie - on pił dotychczas z tego smoczka AVENT 0+, który był do butelki dołączony. Teraz jakiś dziwny smoczek jest z tą butelką. I nie wiem czy mogę jeszcze tamtego smoczka używać?

Majka u nas jest to samo też wrzaski przy cycu straszne i wyrywanie się. też muszę na śpiocha karmić żeby się najadła. Ale ja z kolei nawet nie chce dawać z butli bo zależy mi na karmieniu piersią a wrzaski mam nadzieję (być może złudną :) ) że z czasem miną :)

reklama
MIEJSKI pewnie masz smoczek Avent 2 czyli z dwiema dziurkami. Mozesz juz tego uzywac, ale moze warto zostac przy tym 1 bo trudniej sie ssie.

MAJKA a moze podac troche wody z glukoza, dziecie sie uspokoi i przystawisz do cyca

A czy ktos mial smok uspokajajacy Lovi Sothie? Bardzo mi sie spodobaly tylko nie wiem czy Laura by go zatrybila a teraz ma smoczki z Avent

Do góry