reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Maja hope...moj tez sie zuca ostatnio przy piersi szcWgolnie w dzien... juz wydziwiam z poycjami..ale powiem wam E kazdy moj synek tak mial na pewnym etapie...to jesg jakis skok rozwojowy i niedlugo minie . Ja czasem siedze tak troche wyzej niz pol lezaco maly na mnke brUchem do brUcha...i cyc w bizi a glowa kreci w lewo i prawo i tak je .. oglada sie za dzwiekami ..ja tez chce karmic piersia..choc dIs mnie mwga piers bolala bo pelna scjagnelam j akurat sie obudzil..na szczesci wgpil z butli..najpierw 30 ml...a po pol godzinie jeszcze 90.. czyli 120 gdzies a ja z tej pelnej mocno piersi 80 sciagnelam...

Bandyta mozesz ten sam smoczek ;) tymbardziej ze nie jest niewiadomo jak zuzyty bo glownie piersia karmisz ;)

reklama
No to Adrian też się rzuca... pomaga przystawienie do drugiej piersi. Potem jak się zaczyna rzucać daje mu smoczka i się uspakaja. Nie mam pojęcia o co mu chodzi...

Mi sie wydane ze jak dziecko zaspkkoi pierwszy glod to chce dalej jesc ale chce tez ovladac swiat i to go zlosci ze jak ne to nke za bardzo moze ske rozgladac...

Nie... raczej to nie powód u Adriana... bo niby dlaczego pomaga przystawienie do drugiej piersi? Po drugie Adrian z reguły je patrząc mi w oczy albo przysypia...

Mi to bardziej wygląda na złość ze strumień mleka się zmniejsza... on zaczyna mieć objawy refluksowe - po tej nystatynie.. ale na razie nic z tym nie robię bo ciągle tą buzie smarujemy... - mam wrażenie że to przyłyk go pali a strumień mleka daje mu ulgę w bólu...

Marika, my mamy tego Lovi, Szymon polubił w miarę. Ostatnio kupiłam nuka lateksowego - też akceptuje. W sumie chyba moje dziecię polubiło smoki... Ale daję rzadko.
I je też z 2 piersi od kilku dni, bo jest rzucanie, na szczęście raczej bez płaczu.

moj to myśli że jak ma smoczka w buzi to że jak będzie kręcił głową dookoła to ja z tą butlą będe za nim latała bo akurat mu się coś w tv spodobało ........... albo myśli że jak je to jak włoży rączkę do buzi to nie przeszkodzi mu w niczym i się szarpie uda się czy się nie uda trzymać piastki w buzi i jeść i sie okropnie złosci że mama wyjmuje i czeka aż księciunio obczai że to jest uwarunkowane czynnikami zewnętrznymi itd

Siva - jaki smoczek z butelki??? soothie dalej u nas

i Laura też się pręzy, wygina i bije mnie piąchami po cycu - pomaga pionizacja, najpierw ryk, ze od cyca odstawiona, potem bekniątko i znowu do cyca

Pytanko mam bo ja malo doswiadczona w tej kwestii. Moze glupie wiec z góry przepraszam ale tak sie zastanawiam... Jak liczycie ilosc podanego mleka mm? Bo jak robie np. 150 to leje dokladnie tyle wody i sypie proszek i mleka robi sie 170...wiec liczyc ze bylo 150 czy 170? Bo glupieje ;)

reklama
Anbas ja bym liczyła ilość gotowej mieszanki, bo może być i często jest tak, że takiej mieszanki będziesz mieć powiedzmy 100 ml ale mała wszystkiego nie wypije, tylko np. 80 ml więc już wynik byłby trochę inny albo trzeba by kombinować z obliczaniem tego;-) Poza tym podobno można kupić już gotowe mleko, więc nie liczy się zawartości wody:)

Do góry