reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Kasieńka widzę że moja mała jest starsza od Twojej o ok. tydzień i powiem Ci że jeśli chodzi o spanie w ciągu dnia to do zeszłego tygodnia było tak samo, a od kilku dni zdarza jej się przyciąć komara kilka razy po pół godziny czy godzinę, czego i Tobie życzę:-)

Nam w czwartek pediatra też polecił rumianek, bo mała miała wielki problem ze zrobieniem kupki. Podałam jej trochę w butli i oszukałam miarką mm bo ona żadnej herbatki nie wypije i pomogło tego samego dnia:-)

reklama
U mnie Laura ma caly czas katarek i jej sie zatyka nosek w prawej dziurce, tam gdzie ma zatkany kanalik lzowy. Mysle, ze to jest z tym zwiazane.
Dzis znowu wazylismy Laure to wyszko 4,8 a mezowi 4,9 a wczoraj mi wyszlo 4,6 czyli musze kupic nowa wage

A ja już sama nie wiem czy to katar czy co..bo głównie slychac jak placze takie odglosy.. I ze 2 razy cos wylecialo z noska a tak to nic..jak wyciągam to chyba tylko ta sil co zakropilam i jakas babe..chociaz w nocy cos tam bylo..moze mu sie po prostu mleczko cofnelo do noska i podraznilo.. Amelce jak sie kiedyś tak ulalo ze nosem wyszlo to z tydzień katarem taki miala.. No nic będę obserwować oby tylko nic gorszego nie bylo..

Sorki że tak posty pod sobą ale z telefonu pisze..

dziewczyny u Was przy tym katarku to maluchy tak pokaslywaly? Nie taki typowy kaszel, tylko bardziej odkaszlniecie, jakby ślinka wpadła. Mój tak robil i bez kataru ale teraz chyba ciut częściej i nie wiem..

czy kaszel u takiego malucha to wygląda jak normalny kaszel czy inaczej?

bo z nosa w sumie nic nie leci, ssie normalnie, jak spi tez nic nie slychac..a jednak mam wrażenie ze gdziesxten katarem jest i świrować zaczynam czy wzywać lekarza czy nie

Wiolka, moja przy katarze tak delikatnie pokasływała, ale to równie dobrze może być od ślinki. Możesz sprawdzić dla własnego spokoju, bo teraz sezon na wirusy.

Wiolka dzieci przy katarze pokasłują tak delikatnie bo im katar do gardła spływa. Przynajmiej moja tak miała.

WIOLKA tak juz z miesiac ma, ze jedna dziurka sie zatyka, psikam sola i wyciagam Frida i jest ok.
A kaszlec to tez pokasluje ale wydaje mi sie, ze to od tych "cofek"

reklama
a co myslicie na temat chudego i tlustego mleka?
Ja w to wierze. U mnie Laura wytrzymuje max 2 godz na moim mleko. Zdarza sie w nocy ale to tylko raz ze spi 4 godz.
U moich znajomych, ktore karmia dzieci najadaja sie na minimum 3 godz a max nawet do 5 godz.
Kolejne potwierdzenie podpatrzone od krow ;) Jesli krowe karmi sie dodatkowo paszami to mleko zawiera wiecej bialka i tluszczu. Ma wyzsza klase i rolnik dostaje za nie wiecej pieniedzy niz za klasy nizsze. Mimo pasz i tak sa krowy co daja mleko lepsze a sa takie co daja mleko gorsze jakosciowo

Do góry