reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Moja kolezanka, jak dziecko skonczylo miesiac zaczela jesc wszystko i malej nic nie jest. Ani kolek, ani alergii wiec nie ma sensu trzymac diety. Dzieki temu jej corka szybko sie najada i na dlugo jej te mleczko starcza, bo jest syte

reklama
Marika nam kazala lekarka podawac 2 razy dziennie po 2.5ml ale my nie ulewamy tylko te kupki u nas byly takie wodniste, tyle ze kupki nadal takie sa, a problemy z brzuszkiem i stekaniem mam wrazenie ze sie nasilily i nie wiem po czym .

My podajemy Debridat od poniedziałku 3 razy dziennie po 2 ml. Narazie poprawy nie widac a mam wrażenie że mała płacze jeszcze wiecej. Mam nadzieje że pomoże bo osiwieje

Cos mi Laura slabo przybiera na wadze. Wazy tak jakby 4600g. Pisze tak jakby, bo chyba waga sie popsula bo caly czas wyswietla sie ze baterie sie rozladowaly. A to jej waga w ubranku, na golaska pewnie jeszcze mniej.
Przybiera okolo 100gram na 2 tyg lub niecale 2 tyg z moich obserwacji

Marika- dzieci rosną skokowo, jednego tygodnia przybierze 100 albo nic, a następnego 300.Ważne żeby miesięczny rachunek się zgadzał i nie wypadało dziecko z siatek. Np mój ostatnio przez tydzień 90 a potem przez 3 dni 190.

i nas dopadło:( Amela zaraziła Jasia. I z noska mu leci. Oby na katarku się skończyło.. Ile może trwać? Kiedy do lekarza ewentualnie? Jak czesto czyścić ten nosek..no masakra..

Pati u mnie Debridat nie pomaga a Delicol zaostrza objawy brzuszkowe. przestalam podawac i jedno i drugie. tez nie wiem co robic

Wiolka czyszczenie noska jak tylko trzeba, poloz pod materacyk jakies ksiazki zeby maly spal trszoke wyzej główka. ja jestem panikara i od razu biegne osluchac malego do lekarza. ale mysle ze jesli nie bedzie sie pogarszac, nie dojdzie kaszel to lekarz i tak niczego ci nie przepisze. moj mial taki bardzo gesty katar gdzie w glebi i wyciagalam takie smarki zółto zielone i wtedy dostalam antybiotyk w kropelkach i przeszlo po 2 tygodniach. u mnie tez starsza malego zaraza bo przynosi z przedszkola. aktualnie tez od nocy kaszle i juz rano wlalam w nia kilka lekow, mam nadzije ze pomoga

Dona - dzięki. No u nas to póki co bardziej woda i to głównie po płaczu..nie dużo tego sobie tak odkaszlnie( nie taki typowy kaszel). Ale tak często robi jak mu ślinka wpadnie czy cofie mleczko, więc nie wiem czy to tego kataru

Wiola pamiętaj też o wodzie morskiej. My mieliśmy katar dokładnie 8 dni, był już dość gęsty ale udało się zwalczyć:-)

reklama
Dona ja w tej chwili nie podaje niczego jedyne co to rano zaparzam sobie rumianek z dwoch saszetek w duzym kubku 0,5l i po kazdym karmieniu pije 5 lykow ... .tak ze starcza na caly dzuen i mala jakas spokojniejsza ...
mozliwe ze juz nam ogolnie problemy odchodza a moze ten rumianek pomaga ... robi kupki bez jakiegos wysilku ... nie prezy sie mocno na baki ... w nocy spi a w dzien to ona po prostu spac nie bedzie ze trzy razy a dobrze tylko takie drzemki jest ich ze 4 po 40 minut i jedna ok 2-3h

Do góry