reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Kasieńka moja dosłownie od wczoraj coś takiego robi - z prawego cyca je póki fajnie leci a potem wykręca głowę na wszystkie strony. Przystawiłam ją do drugiego i pięknie dalej jadła więc już wiem o co chodzi i jej nie odpuszczę;-)

Kurczę, cieszyłam się, że w końcu mi się ładnie zagoiły sutki to teraz znowu przy karmieniu czuję taki ból jak w pierwszych dniach po porodzie... Też tak macie?

reklama
Oj to wtedy też ale od paru dni za każdym razem jak sie zasysa to aż jęczę z bólu a myślałam że już mam to za sobą;-)

Teraz i tak jest dobrze bo przynajmniej te ranki się pogoiły, ale za to znowu czuję taki ból jak mała zasysa że sama nie wiem co jest grane, a teraz już miało być tak pięknie;-)

A mi dalej bola. Na poczatku. Druga bardziej, bo w 90% sie dopiero zagoila.
I cos mi Laura zle lapie bo czesto slychac cmokanie. Probuje na rozne sposoby i dalej nic

Poczytałam troche Wasze przygody z karmieniem. U nas mała je w dzień co 3godz i karmię Ją tylko z jednego cycka. Noce są różne, wg rad z ks. "Zaklinaczka dzieci" dokarmiam ją o 23 przez sen i powinna spać przynajmniej do 3ciej ale nie śpi ;)
Zastanawiałam się czy na noc nie dokarmić jej mlekiem modyfikowanym żeby sprawdzić czy pośpi dłużej ale jeszcze się na to nie zdecydowałam.

I okazuje się, że to nie jest takie proste do czegoś zmusić moje dziecko;-) Macie może jakiś patent jak je zachęcić do jedzenia z tego mniej lubianego cyca? Myślałam, że ją przetrzymam ale tak się rzuca jak skończy samo lecieć ze może być z tego wiecej szkody niż pożytku...

reklama
jagus no nie wiem, bo moj tez czasem sie rzuca i szarpie cyca wiec podnosze go do odbicia, i nawet jak nie odbije to za chwile znowu przykladam do tego samego cyca i znowu troszke pomucka, ale u mnie to chyba jest efekt jelitowy. o cholera znowu zzaczyna sie placz , bo to u nas pora kolek, spadam lulac malego, a on robi sie az purpurowy niekiedy. tak mi go żal

Do góry