reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Ikasia mój w dzien potrafi nawet i 80 o mnie wtedy trafia bo za 1/1,5 znowu ale najcześciej 100/120 w nocy jest to 120 chyba ze płacze daje koperek to ciut mniej ale czy zje czy nie to robię 120 bo niech zostanie te 20ml i śpi niż zeby mi wisial na butelce cały dzien o tak o mamy :)

reklama
czy dziec moze sie rozleniwic na piersi ? moja ssa poki samo leci a potem \wije sie jak piskorz a jak scisne piers to leci mleko.... a drugie pytanie czy moze miec ulubionego cyca ? bo mam wrazenie ze w lewej mam mniej mleka bo z prawej ciagne porzadnie a z lewej tyle co ciurkiem wyleci ... przy prawej jeszcze troszke wysilku czasem w ssanie wlozy

Kasieńka odnośnie'pierwszego pytania to moja Marti tak miała . Ssała dopóki samo leciała a potem płacz i wicie i łapczywe szukanie cyca. Byłam nawet w tej prawie w poradni laktacyjnej. Powiedzieli mi że to wina tego że raz czy dwa razy ją dokarmiłam bo wydawało mi się że głodna. Ale ja się niebem końca z tym zgadzam bo teraz Lenka też czasem tak ma a nie dokarmiałam jej ani razu właśnie bo bałam się tego. Dlatego nadal nie wiem dlaczego tak jest.
Z ulubionym cycem to często tak jest że dzieciaki wola jednego.

ikasia ja wprawdzie karmie piersia ale wczoraj zrobilam eksperyment i dalam malemu mleko modyfiokwane na noc zeby zobaczyc ile on wypija (nakarmilam go o 23 spal do 4 rano) a i dodam ze wypil 150 ml gerbera1 . duzo a 2 godziny wczesniej wytrabil cycka , szczerze mowiac tak sie martwilismy bo przez pierwsze dwa tygodnie malutko przybral bo 230 gram a teraz przez tydzien 400 gram za tydzien w srode wizyta kontrolna ciekawe ile maly przybierze lekarka sie przestraszy :OO on sie zrobil taki puchaty w ciagu tygodnia ;O jak te dzieci to robia :O

Hope ano wlasnie ja ostatnio dokarmialam ponad tydzien temu ... a jeszcze wtedy tak nie miala ... nauczyla sie jakie 3-4 dni temu ... wtedy ciagnela nawet pustego cycka bez takich cerygieli :| nedobrze z tym cycem bo chodze z jednym mniejszym drugim wiekszym :|

jeszcze jedno pytanko ... w nocy mi cyc sie napelnia kolo 2,5-3 h i jest taki twardy a w dzien nawet jak misia mala spi 2,5-3h to one sa znacznie mniej napelnione ... czy ktoras tak ma ? juz nie wiem co z nimi robic zeby w dzien bylo wiecej :(

Ostatnia edycja:
Kasienka ja tez w nocy nam napiete a w dzien tak nie, zeby miec wiecej pokarmu to zaraz jak mala zje to odciagaj laktatorem...to daje sygnal zeby wiecej produkowac.

ja tez tak mam ze w jednym cycu wiecej mleka mi sie produkuje i niestety stale jestem zalana tym mlekiem, pomimo wkladek laktacyjnych. a pytanie do was, jakich wkladek uzywacie bo ja zakupilam Mamma i jestem strasznie niezadowolona bo one wcale nie sa chlonne, przynajmniej u mnie, musialabym co 2 godziny wkladke zmieniac

Ja uzywam wkladek Johnsona co prawda do tanich nie naleza, bo 17zl z kawalkiem za 60 sztuk. Ale sa najlepsze, jakich w zyciu uzywalam. Super chlonne. I zamieniaja ta wilgoc w zel. To cos jak pampers wsrod pieluch jednorazowych

Ja mam teraz z lidla wkladki, a wczesniej z Canpola, byly dobre.

A u nas jakos teraz mniej je 90-100 , czasem 110 a bylo tak ze zjadal 140, tyle ze czesceij akrmie piersia i niew iem ile wtedy zjada.
A mam pytanie guzek mi sie zrobil na piersi , wystarczy to rozmasowac?

reklama
Do góry