reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Ikasia mój w dzien potrafi nawet i 80 o mnie wtedy trafia bo za 1/1,5 znowu ale najcześciej 100/120 w nocy jest to 120 chyba ze płacze daje koperek to ciut mniej ale czy zje czy nie to robię 120 bo niech zostanie te 20ml i śpi niż zeby mi wisial na butelce cały dzien o tak o mamy :)

reklama
czy dziec moze sie rozleniwic na piersi ? moja ssa poki samo leci a potem \wije sie jak piskorz a jak scisne piers to leci mleko.... a drugie pytanie czy moze miec ulubionego cyca ? bo mam wrazenie ze w lewej mam mniej mleka bo z prawej ciagne porzadnie a z lewej tyle co ciurkiem wyleci ... przy prawej jeszcze troszke wysilku czasem w ssanie wlozy

Kasieńka odnośnie'pierwszego pytania to moja Marti tak miała . Ssała dopóki samo leciała a potem płacz i wicie i łapczywe szukanie cyca. Byłam nawet w tej prawie w poradni laktacyjnej. Powiedzieli mi że to wina tego że raz czy dwa razy ją dokarmiłam bo wydawało mi się że głodna. Ale ja się niebem końca z tym zgadzam bo teraz Lenka też czasem tak ma a nie dokarmiałam jej ani razu właśnie bo bałam się tego. Dlatego nadal nie wiem dlaczego tak jest.
Z ulubionym cycem to często tak jest że dzieciaki wola jednego.

ikasia ja wprawdzie karmie piersia ale wczoraj zrobilam eksperyment i dalam malemu mleko modyfiokwane na noc zeby zobaczyc ile on wypija (nakarmilam go o 23 spal do 4 rano) a i dodam ze wypil 150 ml gerbera1 . duzo a 2 godziny wczesniej wytrabil cycka , szczerze mowiac tak sie martwilismy bo przez pierwsze dwa tygodnie malutko przybral bo 230 gram a teraz przez tydzien 400 gram za tydzien w srode wizyta kontrolna ciekawe ile maly przybierze lekarka sie przestraszy :OO on sie zrobil taki puchaty w ciagu tygodnia ;O jak te dzieci to robia :O

Hope ano wlasnie ja ostatnio dokarmialam ponad tydzien temu ... a jeszcze wtedy tak nie miala ... nauczyla sie jakie 3-4 dni temu ... wtedy ciagnela nawet pustego cycka bez takich cerygieli :| nedobrze z tym cycem bo chodze z jednym mniejszym drugim wiekszym :|

jeszcze jedno pytanko ... w nocy mi cyc sie napelnia kolo 2,5-3 h i jest taki twardy a w dzien nawet jak misia mala spi 2,5-3h to one sa znacznie mniej napelnione ... czy ktoras tak ma ? juz nie wiem co z nimi robic zeby w dzien bylo wiecej :(

Ostatnia edycja:
Kasienka ja tez w nocy nam napiete a w dzien tak nie, zeby miec wiecej pokarmu to zaraz jak mala zje to odciagaj laktatorem...to daje sygnal zeby wiecej produkowac.

ja tez tak mam ze w jednym cycu wiecej mleka mi sie produkuje i niestety stale jestem zalana tym mlekiem, pomimo wkladek laktacyjnych. a pytanie do was, jakich wkladek uzywacie bo ja zakupilam Mamma i jestem strasznie niezadowolona bo one wcale nie sa chlonne, przynajmniej u mnie, musialabym co 2 godziny wkladke zmieniac

Ja uzywam wkladek Johnsona co prawda do tanich nie naleza, bo 17zl z kawalkiem za 60 sztuk. Ale sa najlepsze, jakich w zyciu uzywalam. Super chlonne. I zamieniaja ta wilgoc w zel. To cos jak pampers wsrod pieluch jednorazowych

Ja mam teraz z lidla wkladki, a wczesniej z Canpola, byly dobre.

A u nas jakos teraz mniej je 90-100 , czasem 110 a bylo tak ze zjadal 140, tyle ze czesceij akrmie piersia i niew iem ile wtedy zjada.
A mam pytanie guzek mi sie zrobil na piersi , wystarczy to rozmasowac?

reklama
Do góry