reklama
Marika30708
Fan(ka)
Monika niektorzy daja sama wode, bo to zdrowsze. Mysle ze taki zestaw, jaki podajesz jest ok. Koperek na wiatry a woda na ugaszenie pragnienia
kasia150491
Mamusia synusia:)
Dziewczyny karmiace cycem!
Powiedzcie co ile wasze dzieciaki jedzą w dzien?
Bo u nas coraz bardziej przerwy sie skracają...kiedyś co 3 godz syn jadł,teraz co godz nawet. Ale problem w tym,ze popije i ciumka tylko cyca, a za chwilę ryk bo głodny....
Co robić??????
Dodam,ze pokarmu mam duzo...i w nocy maly budzi sie co 4 godz na jedzonko....
Powiedzcie co ile wasze dzieciaki jedzą w dzien?
Bo u nas coraz bardziej przerwy sie skracają...kiedyś co 3 godz syn jadł,teraz co godz nawet. Ale problem w tym,ze popije i ciumka tylko cyca, a za chwilę ryk bo głodny....
Co robić??????
Dodam,ze pokarmu mam duzo...i w nocy maly budzi sie co 4 godz na jedzonko....
Ostatnia edycja:
Kasia u mnie jak akurat ma czas czuwania to co półtorej-dwie godziny, mało kiedy są dłuższe przerwy. No chyba że śpi w ciągu dnia (co raczej zdarza się dopiero popoludniu) to wtedy przerwa trwa 3 godziny. Ale też ostatnio staram się trochę więcej pić i jeść by ten pokarm był bardziej wartościowy i wydaje mi się że faktycznie jest trochę lepiej:-)
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Kasia możesz być teraz na etapie kryzysu laktacyjnego. Małemu zwiększyły się potrzeby a mleczka jest za mało - minie po 2-3 dniach. Nie przejmuj się :-)
Kryzysy rozkładają się mniej więcej w ten sposób:
6 tydzień życia maluszka i 3, 6 i 9 miesiąc życia maluszka. Jak macie wrażenie ze mleka brakuję w tym czasie to są właśnie kryzysy... bardzo często właśnie wtedy kobiety poddają się z karmieniem bo mleka jest mniej. Ale jak się weźmiecie w sobie, będziecie przystawiać częściej i nie dacie butli to taki kryzys mija po 2-3 dniach.
Kryzysy rozkładają się mniej więcej w ten sposób:
6 tydzień życia maluszka i 3, 6 i 9 miesiąc życia maluszka. Jak macie wrażenie ze mleka brakuję w tym czasie to są właśnie kryzysy... bardzo często właśnie wtedy kobiety poddają się z karmieniem bo mleka jest mniej. Ale jak się weźmiecie w sobie, będziecie przystawiać częściej i nie dacie butli to taki kryzys mija po 2-3 dniach.
kasia150491
Mamusia synusia:)
Dzieki za odpowiedzi dziewczyny:-)
Troszkę to częste karmienie uciążliwe sie staje,bo ani na zakupy wyjść nie mozna, a za dwa tyg na uczelnie wracam i wtedy moze być problem... co godzinę nie dam rady odciągnąć mleka ani wracać do domu...
Troszkę to częste karmienie uciążliwe sie staje,bo ani na zakupy wyjść nie mozna, a za dwa tyg na uczelnie wracam i wtedy moze być problem... co godzinę nie dam rady odciągnąć mleka ani wracać do domu...
G
gość 574
Gość
Kasia u mnie w zasadzie to podobnie - jak ma czuwanie to karmię co godzinę, półtorej w dzień - chociaż jak tak często karmię to mam wrażenie, ze on nie je tylko ciumka żeby być blisko mnie i żebym go nie odkładała. Potem idę na spacer i dopiero zasypia lepiej i śpi 3h
malinka1984
Fanka BB :)
Mój też często je, w dzień jak nie śpi nawet co godzinę. A wieczorem to już przechodzi samego siebie, jakby się wściekł, ciągle by na cycu wisiał... Wy też tak macie?
(ale jak się tak napije dużo to śpi i po 5h)
(ale jak się tak napije dużo to śpi i po 5h)
reklama
G
gość 574
Gość
malinka: u mnie się wścieka, jak jest najedzony (no bo jak 3 razy pod rząd je co godzinę to nie ma się co dziwić) i jak mu daję drugiego cyca, który jest pełny i mu leci za szybko - jest krztuszenie się i wrzask, że go zalewa, a on sobie pociumkac chce...
i ogółem to takie wiszenie na cycu ma dwa razy - rano jak ma aktywność i właśnie wieczorem, przy czym wieczorem to jest taki maruda, że się odłożyć nie da..
no i w nocy jak najedzony to ostatnio 4,5h spał nawet do 5h jeszcze nie dobijamy, ale żyję nadzieją ;-)
i ogółem to takie wiszenie na cycu ma dwa razy - rano jak ma aktywność i właśnie wieczorem, przy czym wieczorem to jest taki maruda, że się odłożyć nie da..
no i w nocy jak najedzony to ostatnio 4,5h spał nawet do 5h jeszcze nie dobijamy, ale żyję nadzieją ;-)