reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Malinka nie mam pojęcia czemu :-( Moi chłopcy to cycoholicy i oni nie mieli problemów z załapaniem nawet jak Adrian poczuł butelkę wolał ssać pierś.
Albo to przez to ze jest za duże ciśnienie? Bo piszesz ze samo leci. Przed karmieniem ściągnij nawet ręką trochę mleka tak żeby brodawka była mięciutka. Niektóre dzieci nie chcą jeść jak jest za dużo mleka a brodawka nie jest wyciągnięta.

Kajtek no na to wyglada. Nie jest to raczej żaden rekord ale mieści się w normie :-)

Wiola ja piłam całe. Ale nie na raz a tak przez cały dzień po trochu. Trzymałam otwarte w lodówce i sobie dolewałam. Latem to i dwa potrafiłam wipić bo zimnego i gazowanego się chciało! :-D

reklama
Ja nie muwie o rekordach ... wazne aby w normie sie miescil... jest tylko na moim mleku .. ciekawe ile bedzie wazyl 19 lutego wtedy idziemy na szczepienie bedzie mial pełne 6 tyg i wtedy zrobie podsumowanie ..heh .. Dzieki

Kajtek moj w ciagu 2 tyg przybral 750 g, ale twoj sie wiekszy urodzil, wiec moze jyz nie musi tak szybko przybierac... jak lekarz mowi ze dobrze to tak jest. Moj tez na cycowym.

u nas z pokazmem odpukać nie mam problemu,zapas zrobiłam tak jak Fifka po porodzie jak miałam nawały,teraz już mam unormowany-jest tyle ile trzeba,ale czasem jak chcę jechać do miasta i mieć pewność że mała w razie co nie będzie głodna to karmię ją przed wyjściem i jeszcze staram się ściągać żeby było w butli w razie wojny:-D:-)

Wow kochane jakie zbiory imponujące:)
Ja też muszę coś kombinować żeby rozkręcić tą moja laktację:) bo niby wystarcza ale ściągnąć nie ma z czego. Wczoraj wieczorem miałam też wrażenie że brakuje małej. Bo wisiała i wisiała. Ale jakoś zasnęła. Obudziła się o 24 i już cycki pełne. Musiałabym w nocy ściągać ale tak mi się nie chce wstawać i laktatorem naginać:)

Elama - jeśli dasz radę to nie dawaj butli tylko niech maluszek doi ile chce nawet caly czas. Męczące ale sie ustabilizuje. Ja tez miałam, teraz z cycków tryska. A maly i tak dużo wisi na piersi nie koniecznie jedząc. Po prostu czuje sie bezpieczny, czasem sie wkurza ale to może gazy, może brzuszek, może zmęczenie.

reklama
wiolka- wysłałam męża po mleko. Pani w aptece powiedziała to samo - CIERPLIWIE PRZECZEKAĆ i powinno się unormować. No to czekamy, co 5 minut wisi na cycku.

Do góry