reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Vinga ja w woreczkach mrożę :-)

Już z 1 litr mam zapasów :-D w porcjach po 160-130ml. Mogłabym jeszcze naściągać ale nie widzę potrzeby...

reklama
ja mam 10 porcji po 150-200ml:-) i już zapasów nie robię,na wszelki wypadek mleko jest i jestem spokojniejsza:-)

Jak wy to robicie? Ja tam nigdy nawalu nawet nie mialam. No i cycoholik wciaz na cycy i ciezko cos nazbierac

U mnie to zbiory z okresu po szpitalu bo miałam nad produkcję. Ściągałam tylko tyle żeby dac sobie ulge ale tez zeby nie rozkręcać laktacji... teraz czasem mam przepełnione piersi ale nie chce przyzwyczajać do nadprodukcji znowu, Nie wychodzę praktycznie i tyle co mam juz starczy...

A Adrian też ciągle na cycy - choć teraz już się unormował :-)

Z Konradem raz dziennie piłam - dlatego też przytyłam w pół roku 11kg.... bo to bardzo kaloryczne...

Teraz pije raz na tydzień może? Jak mam ochotę a nie z przymusu bo nie narzekam na ilość mleka.

Kurcze, jak wy dajecie radę zrobić zapasy :szok: u mnie nawet jak ściągnę trochę więcej niż trzeba, to mały dostaje jakiegoś wścieku z jedzeniem i chce jeść co godzinę i po zapasach...

tak w ogóle to u nas z cycem dupa, przystawianie tylko wpędza mnie w płacz, mały nie chce pić z cyca, drze pysia na cały regulator, jak tylko próbuję mu cycka wsadzić do buzi... a z cyca samo leci... czemu to dziecko nie chce ssać???:-:)-:)-(

Kacperek urodzil sie z waga 3850g przy wypisie wazyl 3696g

17 stycznia mial 9 dni i wazyl 4080g
23 stycznia mial 15 dni i wazył 4266
27 stycznia miał 2,5 tyg i wazyl 4480g

wiec w ciagu 2,5 tyg przybral 400 g dobrze licze??

bo od wagi wypisowej to przybral 784g tak?

XDXD

reklama
u mnie było podobnie ale wzięłam Tymka sposobem jak nie chce siać piersi a wiem że jest glodny to daje mu possac smoczka wtedy on sie rozkręca a ją smoka wyciągam w trakcie ssania i przestawiam go do piersi zazwyczaj wtedy jest już dobrze jak to nie pomaga to zakładam kapturek i daje małemu i tu ta sama opcja jak tylko zacznie ssac to odstawiam go i przostawiam go do piersi wtedy brodawka jest już wyciagnieta i mały lepiej chwyta

Do góry