reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

mam pytanie do mam robiących zapasy mleczka, w czym mrozicie mleko? są i kubeczki i torebki...
chcę zrobić mały zapas w razie gdybym musiała małego zostawić w domku

reklama
Do mam karmiacych tylko mm dziewczyny ile robicie mieszanki swoim maluchom i ile one jedzą ????

ja robię Oliwii 90 ml ale mam wrażenie ze jej mało :( zastanawiam sie czy nie robić 120 bo te 90 do końca wypija i smoka mało nie polknie :(

Vinga ja zamówiłam na allegro takie woreczki z aventu. I w tym zamierzam mrozić. Tylko póki co nie bardzo mam co bo ten mały ssak wypija wszystko!

Magsus - moj je od 80 do 120 i trudno stwierdzić bo i przepajam go woda albo koperkiem a z mlekiem to degustator ogromny zazwyczaj jest to 100

Pustiszi dzięki :) kurcze chyba bede robić jej 120 bo po 80 tylko 2 godz wytrzymuje i chce znowu mimo ze ja tak samo przepajam

Vinga ja kupowałam woreczki, ale jak na razie udało mi się jeden zamrozić i zastanawiam się ile w tej zamrażarce wytrzyma skoro mała ostatnio ma taki apetyt;-)

Mam pytanie do tych z Was, które kupowały te usztywniane staniki do karmienia - jesteście z nich zadowolone? Chodzi mi np. o coś takiego:) Biustonosz do KARMIENIA ALLES MaMa CAFFE LATTE 70H (3902953791) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jaguś, ja z tego jestem bardzo zadowolona, tylko muszę już większy kupić - mnie nie uciska, świetnie trzyma piersi i nie wyglądam jakbym namiot na cyckach miała ;)

reklama
Vinga ja zamrozilamw kubeczkuu 70 ml bo tyle sciagnelam jakis tydzien temu a dzis 90 ml w woreczku (na butelce pokazalo 90 ml przelalam do woreczka i tam pokazuje 120 hehe) bo kupilam w koncu, wiec corraz wiecej mleka produkuje.

Mi przybral maly 750 g w dwa tyg. Wiec chyba bardzo ladnie, a w oczach mi sie zmienil...

Wiola ja nie dokarmiam a tez mi czasem maly wisi, wiesz oni z dnia na dzie potrzebuja wiecej mleczka wiec zeby wiecej lecialo musza dluzej ssac. Ale po 1, 2 dniach powinno sie znowu unormowac.

Bandyta ojjj to teraz nie zapmnij laktatora nastepnym razem , bo szkoda zebys znowu musiala walczyc o laktacje. Ja mialam takie problemu przy alexie alke ja nie miakam orzerw w karmjeniach z powodu wyjscia tylko Alex raz jadl co 7 godzi. A raz co 3...musialam przez jakis czas wstawac do laktatora w nocy...i karmilam do ponad roku.

Do góry