reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

mam pytanie do mam robiących zapasy mleczka, w czym mrozicie mleko? są i kubeczki i torebki...
chcę zrobić mały zapas w razie gdybym musiała małego zostawić w domku

reklama
Do mam karmiacych tylko mm dziewczyny ile robicie mieszanki swoim maluchom i ile one jedzą ????

ja robię Oliwii 90 ml ale mam wrażenie ze jej mało :( zastanawiam sie czy nie robić 120 bo te 90 do końca wypija i smoka mało nie polknie :(

Vinga ja zamówiłam na allegro takie woreczki z aventu. I w tym zamierzam mrozić. Tylko póki co nie bardzo mam co bo ten mały ssak wypija wszystko!

Magsus - moj je od 80 do 120 i trudno stwierdzić bo i przepajam go woda albo koperkiem a z mlekiem to degustator ogromny zazwyczaj jest to 100

Pustiszi dzięki :) kurcze chyba bede robić jej 120 bo po 80 tylko 2 godz wytrzymuje i chce znowu mimo ze ja tak samo przepajam

Vinga ja kupowałam woreczki, ale jak na razie udało mi się jeden zamrozić i zastanawiam się ile w tej zamrażarce wytrzyma skoro mała ostatnio ma taki apetyt;-)

Mam pytanie do tych z Was, które kupowały te usztywniane staniki do karmienia - jesteście z nich zadowolone? Chodzi mi np. o coś takiego:) Biustonosz do KARMIENIA ALLES MaMa CAFFE LATTE 70H (3902953791) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jaguś, ja z tego jestem bardzo zadowolona, tylko muszę już większy kupić - mnie nie uciska, świetnie trzyma piersi i nie wyglądam jakbym namiot na cyckach miała ;)

reklama
Vinga ja zamrozilamw kubeczkuu 70 ml bo tyle sciagnelam jakis tydzien temu a dzis 90 ml w woreczku (na butelce pokazalo 90 ml przelalam do woreczka i tam pokazuje 120 hehe) bo kupilam w koncu, wiec corraz wiecej mleka produkuje.

Mi przybral maly 750 g w dwa tyg. Wiec chyba bardzo ladnie, a w oczach mi sie zmienil...

Wiola ja nie dokarmiam a tez mi czasem maly wisi, wiesz oni z dnia na dzie potrzebuja wiecej mleczka wiec zeby wiecej lecialo musza dluzej ssac. Ale po 1, 2 dniach powinno sie znowu unormowac.

Bandyta ojjj to teraz nie zapmnij laktatora nastepnym razem , bo szkoda zebys znowu musiala walczyc o laktacje. Ja mialam takie problemu przy alexie alke ja nie miakam orzerw w karmjeniach z powodu wyjscia tylko Alex raz jadl co 7 godzi. A raz co 3...musialam przez jakis czas wstawac do laktatora w nocy...i karmilam do ponad roku.

Do góry