reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Jutro właśnie pójdę tam chyba i odrazu pobiorę krew w lab. Bo coś jest nie tak z tym cukrem. Zawsze było ok ale podobno na tym etapie może szaleć ... rano było 81 po śniadaniu równo godzinę 125 ( zawsze jem to samo i miałam 115 max ). I z ciekawości zobaczyłam jeszcze 15 minut później i był 130.

reklama
Tylko bierz pod uwagę, że im starsza ciąża tym cukry mogą szaleć. Ale warto trzymać rękę na pulsie.
Daj znać co i jak.

Ostatnia edycja:
Na czczo z palca 92-100 mimo trzymania diety. Najpierw mała dawkę bo zaczynałam od 2j, ale miałam przywolenie sama zwiększać. Dopiero ok 18j cukier na czczo był ok przez 60 dni. No i teraz znowu miałam trochę zawirowań cukrowych.
Zwiększyłam do 22j i zobaczę co dalej. Ja tam insuliny się nie boję. Jak trzeba to zwiększam nawet się nie zastanawiam. Ważniejsze są mi dobre cukry niż jakieś wahania a to denerwuje najbardziej.
No właśnie wiem ze mogą szaleć ... mam pytanie przy jakich wynikach dostałaś insulinę ?

Diabetolog przełożony na jutro dziś nie było nikogo w poradni.
No właśnie bo u mnie od kilku dni jest dziwne zjawisko teraz po posiłku to samo.
1h po - wszystko ok cukier 117
2h po - 120
Czyli on po prostu nie osiąga maksymalnego stężenia po godzinie i utrzymuje się ...

Na czczo z palca 92-100 mimo trzymania diety. Najpierw mała dawkę bo zaczynałam od 2j, ale miałam przywolenie sama zwiększać. Dopiero ok 18j cukier na czczo był ok przez 60 dni. No i teraz znowu miałam trochę zawirowań cukrowych.
Zwiększyłam do 22j i zobaczę co dalej. Ja tam insuliny się nie boję. Jak trzeba to zwiększam nawet się nie zastanawiam. Ważniejsze są mi dobre cukry niż jakieś wahania a to denerwuje najbardziej.
Jak długo utrzymywał Ci się taki cukier na czczo ze dostałaś insulinie ?

Yyyy ale po co mierzysz po 2 godzinach ?
Mierzysz po godzinie i jest przecież ok ?
Diabetolog przełożony na jutro dziś nie było nikogo w poradni.
No właśnie bo u mnie od kilku dni jest dziwne zjawisko teraz po posiłku to samo.
1h po - wszystko ok cukier 117
2h po - 120
Czyli on po prostu nie osiąga maksymalnego stężenia po godzinie i utrzymuje się ...

reklama
Do góry