Jutro właśnie pójdę tam chyba i odrazu pobiorę krew w lab. Bo coś jest nie tak z tym cukrem. Zawsze było ok ale podobno na tym etapie może szaleć ... rano było 81 po śniadaniu równo godzinę 125 ( zawsze jem to samo i miałam 115 max ). I z ciekawości zobaczyłam jeszcze 15 minut później i był 130.
reklama
No właśnie wiem ze mogą szaleć ... mam pytanie przy jakich wynikach dostałaś insulinę ?Tylko bierz pod uwagę, że im starsza ciąża tym cukry mogą szaleć. Ale warto trzymać rękę na pulsie.
Daj znać co i jak.
Na czczo z palca 92-100 mimo trzymania diety. Najpierw mała dawkę bo zaczynałam od 2j, ale miałam przywolenie sama zwiększać. Dopiero ok 18j cukier na czczo był ok przez 60 dni. No i teraz znowu miałam trochę zawirowań cukrowych.
Zwiększyłam do 22j i zobaczę co dalej. Ja tam insuliny się nie boję. Jak trzeba to zwiększam nawet się nie zastanawiam. Ważniejsze są mi dobre cukry niż jakieś wahania a to denerwuje najbardziej.
Zwiększyłam do 22j i zobaczę co dalej. Ja tam insuliny się nie boję. Jak trzeba to zwiększam nawet się nie zastanawiam. Ważniejsze są mi dobre cukry niż jakieś wahania a to denerwuje najbardziej.
No właśnie wiem ze mogą szaleć ... mam pytanie przy jakich wynikach dostałaś insulinę ?
Diabetolog przełożony na jutro dziś nie było nikogo w poradni.
No właśnie bo u mnie od kilku dni jest dziwne zjawisko teraz po posiłku to samo.
1h po - wszystko ok cukier 117
2h po - 120
Czyli on po prostu nie osiąga maksymalnego stężenia po godzinie i utrzymuje się ...
No właśnie bo u mnie od kilku dni jest dziwne zjawisko teraz po posiłku to samo.
2h po - 120
Czyli on po prostu nie osiąga maksymalnego stężenia po godzinie i utrzymuje się ...
Saraaa11
Fanka BB :)
Jak długo utrzymywał Ci się taki cukier na czczo ze dostałaś insulinie ?Na czczo z palca 92-100 mimo trzymania diety. Najpierw mała dawkę bo zaczynałam od 2j, ale miałam przywolenie sama zwiększać. Dopiero ok 18j cukier na czczo był ok przez 60 dni. No i teraz znowu miałam trochę zawirowań cukrowych.
Yyyy ale po co mierzysz po 2 godzinach ?
Mierzysz po godzinie i jest przecież ok ?
Mierzysz po godzinie i jest przecież ok ?
Diabetolog przełożony na jutro dziś nie było nikogo w poradni.
2h po - 120
reklama
Z 10 -14 dni. I po telefonie do diabetolog, że bieda kazała przyjść po insulinę. Przy trzymaniu diety oczywiście.
Jak długo utrzymywał Ci się taki cukier na czczo ze dostałaś insulinie ?