Pleśniawek ?? No bez jaj, tego nie słyszałam. W ulotce od maltan jest nawet napisane, że wskazane jest stosowanie dla hartowania sutków 2 mc przed porodem. To może ja zostanę przy zwykłej oliwce a ten maltan będę używać jak urodzę.Dziewczyny pisały że od niego można dostać plesniawek na sutkach właśnie od cukru.
Lepsza czytała lanolina.
Ja nie hartuje bo nie będę raczej karmić [emoji85] chociaż myślałam smarować linomagiem bo mam ale sama nie wiem
reklama
Ennis92
Fanka BB :)
Nie znam się. Ale dla mnie ogólnie kremy z cukrem są podejrzane zwłaszcza na rany. Bakterie cukier lubią.Pleśniawek ?? No bez jaj, tego nie słyszałam. W ulotce od maltan jest nawet napisane, że wskazane jest stosowanie dla hartowania sutków 2 mc przed porodem. To może ja zostanę przy zwykłej oliwce a ten maltan będę używać jak urodzę.
Nooo racja zostaje przy oliwce. Ty to mądra babka jesteśNie znam się. Ale dla mnie ogólnie kremy z cukrem są podejrzane zwłaszcza na rany. Bakterie cukier lubią.
Okiennica
Może Ci wywaliło cukry po obiedzie i kolacji, bo wcześniej Ci za nisko spadły?Łooo kurna ale ja dziś rozbujana z cukrami.
Rano 62 na czczo, po omlecie z borówkami 102, obiad tortilla pełnoziarnista po godzinie 143 - już za wysoko.
Teraz po kolacji hit 173 była sałata,.ogórek, pestki prażone, sól i trochę jogurtu plus 2 kanapki z masłem i wędliną z indyka. Obstawiam tą wedlinę po kupiłam inną i widać sama chemia no i masło ;(
Na późną kolację to już chyba nic nie powinnam jeść bo jutro rano kosmos będzie;/
U mnie coś takiego widać, że po jakimś większym spadku wywala mi potem po następnym posiłku. Jakby organizm próbował sam się wyregulować i po spadku przykręcał na parę godzin kurek z insuliną.
Jak bym miała 62, to bym chyba nie miała siły podnieść ręki z kanapką
Dzień wcześniej przed tym 62 miałam dobry cukier na kolację 108. Myślę że to ta wędlina bo innego wytłumaczenia nie widzę. Dzisiaj sobie specjalnie budzik nastawiłam na 7 żeby nie było takiego spadku i cukier 81. Więc dobrze, że zjadłam wczoraj późną kolację. No pewnie to, że był wysoki po kolacji to zaginiony był cukrem w wędline. Szybko wzrosło i szybko spadło i późna kolacja uratowała przed wywaleniem cukru z głodu. Taką moja teoria
slodkatrojeczka
Ja dzisiaj zapomniałam zmierzyć [emoji23][emoji23]U mnie dzisiaj też 104 na czczo, pierwszy raz powyżej 100 mam, ale może dlatego, że nie jadłam ostatniego posiłku[emoji848]
Kasiuuuula12876
Zaciekawiona BB
U mnie po śniadaniu z pierwszymi dawkami insuliny wynik i wczoraj i dziś jak zaczarowany 137, pomimo 6j insuliny, w zaleceniu mam od 6-8j jutro spróbuję 8j, na czczo super po obiedzie i kolacji też a po śniadaniu co bym nie zjadła zawsze prawie 140. Mam nadzieję że tą insulina po zwiększeniu pomoże a jak nie to już nie wiem będę dzwonić i pytać czy mam dalej zwiększać dawkę do tego śniadania, a może za późno ją podaję, niby tam jest że zaczyna działać po 15 minutach i działa od 2 do 5 godzin no i podaję ją zaraz przed rozpoczęciem śniadania. Ja już nie wiem co źle robię
reklama
Ennis92
Daj organizmowi kilka dni żeby się przyzwyczaił do tych 6j bo jak wejdziesz na 8j to do 6 już wrócić nie możesz.U mnie po śniadaniu z pierwszymi dawkami insuliny wynik i wczoraj i dziś jak zaczarowany 137, pomimo 6j insuliny, w zaleceniu mam od 6-8j jutro spróbuję 8j, na czczo super po obiedzie i kolacji też a po śniadaniu co bym nie zjadła zawsze prawie 140. Mam nadzieję że tą insulina po zwiększeniu pomoże a jak nie to już nie wiem będę dzwonić i pytać czy mam dalej zwiększać dawkę do tego śniadania, a może za późno ją podaję, niby tam jest że zaczyna działać po 15 minutach i działa od 2 do 5 godzin no i podaję ją zaraz przed rozpoczęciem śniadania. Ja już nie wiem co źle robię