reklama
Oooo matko mi takie płatki kukurydziane się marzą z mlekiem ;p ale nie ryzykuje bo znając życie cukier w kosmos. Od 2 dni testuje na śniadanie omlet z jogurtem i mąką owsianą. Dziwne, że jest dobry cukier. Chociaż po tych przekroczeniach znowu przed zmierzeniem modlę się żeby cukier był dobry.A ja dziś na szybko zjadłam płatki rano plus 10j insuliny i cukier 110 [emoji23] normalnie w szoku jestem bo zawsze mi wywla
No norma jest do 140 więc teoretycznie ok po posiłku. A co tam jadłaś na to śniadanie?U mnie po śniadaniu z pierwszymi dawkami insuliny wynik i wczoraj i dziś jak zaczarowany 137, pomimo 6j insuliny, w zaleceniu mam od 6-8j jutro spróbuję 8j, na czczo super po obiedzie i kolacji też a po śniadaniu co bym nie zjadła zawsze prawie 140. Mam nadzieję że tą insulina po zwiększeniu pomoże a jak nie to już nie wiem będę dzwonić i pytać czy mam dalej zwiększać dawkę do tego śniadania, a może za późno ją podaję, niby tam jest że zaczyna działać po 15 minutach i działa od 2 do 5 godzin no i podaję ją zaraz przed rozpoczęciem śniadania. Ja już nie wiem co źle robię
Kasiuuuula12876
Zaciekawiona BB
Moja diabetolog twierdzi że w ciąży do 120 powinno być, niby powiedziała, że do 140 też ale nie cały czas tak jak to u mnie po śniadaniu jest, a na śniadanie co bym nie zjadła to tak od początku mam że naczczo po 80 zjem śniadanie i bummm 130-150, zazwyczaj ciemne pieczywo na zmianę z wędliną, pomidorem, jajkiem, ogórkiem co dzień staram się co innego ale wynik zawsze mniej więcej ten sam, próbowałam różne ciemne chleby, śniadanie bez chleba - np. omlet i to samo, popołudniami i wieczorem mogę nie raz zgrzeszyć i cukry do zawsze do 120 a z tym śniadaniem to cały czas pod górkę już nawet oswoiłam myśli i pomimo strachu cieszyłam się że dostałam tą insulinę ale tak jak Ennis92 pisze chyba muszę dać czas organizmowi do przyzwyczajenia się .... ObyNo norma jest do 140 więc teoretycznie ok po posiłku. A co tam jadłaś na to śniadanie?
Diabetolog to se może twierdzić że i do 100 po jedzeniu jest normą. Wytyczne ptd jasno i wyraźnie mówią że norma jest do 140.Moja diabetolog twierdzi że w ciąży do 120 powinno być, niby powiedziała, że do 140 też ale nie cały czas tak jak to u mnie po śniadaniu jest, a na śniadanie co bym nie zjadła to tak od początku mam że naczczo po 80 zjem śniadanie i bummm 130-150, zazwyczaj ciemne pieczywo na zmianę z wędliną, pomidorem, jajkiem, ogórkiem co dzień staram się co innego ale wynik zawsze mniej więcej ten sam, próbowałam różne ciemne chleby, śniadanie bez chleba - np. omlet i to samo, popołudniami i wieczorem mogę nie raz zgrzeszyć i cukry do zawsze do 120 a z tym śniadaniem to cały czas pod górkę już nawet oswoiłam myśli i pomimo strachu cieszyłam się że dostałam tą insulinę ale tak jak Ennis92 pisze chyba muszę dać czas organizmowi do przyzwyczajenia się .... Oby
Spróbuj chleb z biedronki 7 ziaren żytni ten z zieloną etykietą. Chleby ciemne mają to do siebie że są na karmelu i wywalają cukier po prostu. A jesz śniadanie 30 min od wstania. Może z glodu Ci wywala.
Kasiuuuula12876
Zaciekawiona BB
Tak 30 minut czasem do 45 bo najpierw naczczo biorę euthyrox i muszę zawsze odczekać te pół godziny
Odczekaj z parę dni.Tak 30 minut czasem do 45 bo najpierw naczczo biorę euthyrox i muszę zawsze odczekać te pół godziny
No a mi masło nie służy.
Na kolację 2 kanapki z masłem ogórkiem i parówki z musztardą. I cukier 141. Wczesniej taki sam zestaw ale bez masla tylko z serkiem bieluch do smarowania i cukry ok 110.
Więc nic z tego masła nie jem już, dobrze, że majonez jeszcze szoku na cukrów nie robi
Na kolację 2 kanapki z masłem ogórkiem i parówki z musztardą. I cukier 141. Wczesniej taki sam zestaw ale bez masla tylko z serkiem bieluch do smarowania i cukry ok 110.
Więc nic z tego masła nie jem już, dobrze, że majonez jeszcze szoku na cukrów nie robi
reklama
To Ty se jakiś budzik w telefonie nastawiaj żeby przypominało o jedzeniuJa się kurde załatwiłam. Zjadłam o 13z wzięłam insulinę I zapomniałam o jedzeniu. Coś mi się teraz łapy zaczęły trzasc, sprawdzam a tu niecałe 42 :/