No żadnym powietrzem. Poszukaj w necie jest dużo przepisów z cc. Broń Cię Boże się głodzić i jeść sałatę z wodą bo zrobisz sobie i dziecku krzywdę. Musisz opracować schemat o której wstajesz itd. Jedź regularnie co 2,5-3 godziny, pij dużo wody z cytryną i dasz radę. Jednak jakby cukry były dalej szalone idź po insulinę. Nie bój się jej bo ona nie szkodzi dziecku, a wysoki cukier owszem. Odzywaj się tutaj, zawsze coś poradzimyDostałam skierowanie do poradni i wytyczne, z których wynika że w zasadzie to mam żyć powietrzem denerwujące, ale nic nie poradzę. Nastawiam się, że i tak będzie dobrze, choćbym miała to sobie narysować, póki co na diecie typu "zobaczymy jak będzie jeśli zjem to i to" plus częstsze jedzenie, w miarę nad tym bałaganem panuję. Na czczo cukry wahają mi się od 84 do 94 chyba że odpuszczę wieczorne jedzenie, a reszta dnia to w zasadzie bajka.
Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi i będę z badziewiem walczyć
reklama
slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Nie patrz w ogóle na wytyczne. Testuj co możesz jeśćDostałam skierowanie do poradni i wytyczne, z których wynika że w zasadzie to mam żyć powietrzem denerwujące, ale nic nie poradzę. Nastawiam się, że i tak będzie dobrze, choćbym miała to sobie narysować, póki co na diecie typu "zobaczymy jak będzie jeśli zjem to i to" plus częstsze jedzenie, w miarę nad tym bałaganem panuję. Na czczo cukry wahają mi się od 84 do 94 chyba że odpuszczę wieczorne jedzenie, a reszta dnia to w zasadzie bajka.
Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi i będę z badziewiem walczyć
Łooo kurna ale ja dziś rozbujana z cukrami.
Rano 62 na czczo, po omlecie z borówkami 102, obiad tortilla pełnoziarnista po godzinie 143 - już za wysoko.
Teraz po kolacji hit 173 była sałata,.ogórek, pestki prażone, sól i trochę jogurtu plus 2 kanapki z masłem i wędliną z indyka. Obstawiam tą wedlinę po kupiłam inną i widać sama chemia no i masło ;(
Na późną kolację to już chyba nic nie powinnam jeść bo jutro rano kosmos będzie;/
Rano 62 na czczo, po omlecie z borówkami 102, obiad tortilla pełnoziarnista po godzinie 143 - już za wysoko.
Teraz po kolacji hit 173 była sałata,.ogórek, pestki prażone, sól i trochę jogurtu plus 2 kanapki z masłem i wędliną z indyka. Obstawiam tą wedlinę po kupiłam inną i widać sama chemia no i masło ;(
Na późną kolację to już chyba nic nie powinnam jeść bo jutro rano kosmos będzie;/
Ennis92
Masło nie podnosi cukru bo to sam tłuszczŁooo kurna ale ja dziś rozbujana z cukrami.
Ja po kanapce z szynka I pomidorem 149. Ale doszłam do tego że chyba ten chleb mi nie pasuje [emoji85]
No właśnie masło, majonez nie powinno. Ja obstawiam tą super szynkę: indyk pieczony na dziko ;p kurna chemii w nim pewnie ful ;/ muszę znowu się bardziej kontrolować. Mam nadzieję, że takie jednorazowe wyskoki nie są groźne. Już mam przed oczami wizje insuliny przed posiłkiem ;( ale też fakt, że dziś mało się ruszyłam bo mam lenia i cały dzień na kanapie.Masło nie podnosi cukru bo to sam tłuszcz
Ja po kanapce z szynka I pomidorem 149. Ale doszłam do tego że chyba ten chleb mi nie pasuje [emoji85]
Ennis92
Jednorazowe wyskoki są ok gorzej będzie jak no codziennie po obiedzie będzie Ci wywalac nie ważne co zjesz. Ale jednym bym się nie przejmowałaNo właśnie masło, majonez nie powinno. Ja obstawiam tą super szynkę: indyk pieczony na dziko ;p kurna chemii w nim pewnie ful ;/ muszę znowu się bardziej kontrolować. Mam nadzieję, że takie jednorazowe wyskoki nie są groźne. Już mam przed oczami wizje insuliny przed posiłkiem ;( ale też fakt, że dziś mało się ruszyłam bo mam lenia i cały dzień na kanapie.
Może to też to wesele teraz mi wychodzi W cukrach No zobaczymy będę się bardziej kontrolować, wizytę mam 31.05Jednorazowe wyskoki są ok gorzej będzie jak no codziennie po obiedzie będzie Ci wywalac nie ważne co zjesz. Ale jednym bym się nie przejmowała
Ennis92
Ja mam 30 ostatnia przed porodem[emoji23][emoji33][emoji33]Może to też to wesele teraz mi wychodzi W cukrach No zobaczymy będę się bardziej kontrolować, wizytę mam 31.05
Eee to Ty już jedną nogą w domu. A podpytam się coś jeszcze. Hartowałaś czymś brodawki piersi ? Dużo osób zaleca maltan ale on jest na bazie glukozy. Nie będzie to przypadkiem nie wpływu na cukry ?Ja mam 30 ostatnia przed porodem[emoji23][emoji33][emoji33]
reklama
Ennis92
Dziewczyny pisały że od niego można dostać plesniawek na sutkach właśnie od cukru.Eee to Ty już jedną nogą w domu. A podpytam się coś jeszcze. Hartowałaś czymś brodawki piersi ? Dużo osób zaleca maltan ale on jest na bazie glukozy. Nie będzie to przypadkiem nie wpływu na cukry ?
Lepsza czytała lanolina.
Ja nie hartuje bo nie będę raczej karmić [emoji85] chociaż myślałam smarować linomagiem bo mam ale sama nie wiem