reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Odesłali, bo niby zrobiliby tylko obciążenie glukozą a oni tego nie robią. Tzn wczoraj mówili że robią, dzisiaj zmienili zdanie. Za chwilę idę odebrac grupę krwi bo zapomniałam i porozmawiam z lekarką to może się czegoś mądrego dowiem. Bez flaszki nie rozgryziesz, a w ciąży pić nie wolno;)
A masz tam jakaś poradnię diabetologiczną ? Nie dawaj się zbyć, stój twardo przy swoim. Na spokojnie ale stanowczo powiedz im że w tym momencie jestes bez opieki diabetologicznej i tak nie moze być.

reklama
Eh zjadłam 2 jajka sadzone i tosta i cukier 149(8.3) [emoji34][emoji34][emoji34] a brałam 4j insuliny szybkiej do trgon

Poradnia jest przy innym szpitalu, ja chodzę prywatnie ale ten mój niby się nie nadaje dla ciężarnych. Coś czuję że ten szpital w którym miałam być ma pozytywne opinie na wyrost, bo większej olewki dawno nie widzialam
Skąd jesteś? To idź do tej poradni przy innym szpitalu

Eh zjadłam 2 jajka sadzone i tosta i cukier 149(8.3) [emoji34][emoji34][emoji34] a brałam 4j insuliny szybkiej do trgon
U mnie też dziś rano katastrofa. Wstaje zawsze ok 8 no i tak mierze cukier. Dziś 62 więc licho Cię wie czenu. Albo zjadłam za mało wczoraj na późną kolację ale bylo tyle co zawsze. Kromka białego chleba, wędlina i pomidory. Tyle, że bez majonezu to może temu ;p

U mnie też dziś rano katastrofa. Wstaje zawsze ok 8 no i tak mierze cukier. Dziś 62 więc licho Cię wie czenu. Albo zjadłam za mało wczoraj na późną kolację ale bylo tyle co zawsze. Kromka białego chleba, wędlina i pomidory. Tyle, że bez majonezu to może temu ;p
Mu zostało 12 - 14 dni ciąży więc już mi wszystko jedno. Nie będę się martwić pojedynczymi skokami.

U mnie dziś na czczo 104. Wczoraj bylo na czczo 87. No ale życie, widzialam od kilku dni, że insulina przestaje dawać radę... Obiady też mi się zawaliły. Tak z przytupem w 34 tydzień weszłam [emoji23] Ale przy 62 to bym padla.

reklama
U mnie dziś na czczo 104. Wczoraj bylo na czczo 87. No ale życie, widzialam od kilku dni, że insulina przestaje dawać radę... Obiady też mi się zawaliły. Tak z przytupem w 34 tydzień weszłam [emoji23] Ale przy 62 to bym padla.
Tak szczerze na 62 to się nie czułam. Na szybko zjadłam ciastko i zrobilam omlet z borowkami i cukier po 104.

Do góry