reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cukrzyca ciążowa

Margolisiu,bedzie dobrze! :-*

Ja ide na badanko 16 czerwca,bo wtedy mam wolne i moge sobie jakos wreszcie zaplanowac wyjscie,heh. ;)

reklama
Było okropnie, strasznie i przebrzydle. Jednak nie do końca dałam radę. Na miesjce przybyłam przed 9 i juz wtedy byłam głodna bo małą kolacje zjadłam. Wypiłam to swiństwo za jednym razem, duszkiem. Było mi ok choc troszke mna wstrząsneło. Wyszłam, usiadłam na krzesełku i nagle jakoś mi dziwnie. Akurat byłam sama bo koleżanka które ze mna przyjechała poszła załatwic swoje sprawy a ja czuje jak na twarzy poty mi wychodzą. Wstałam, poszłam do łązienki i dotarłam tam w ostatnim momencie. Niestety, troszke ze mnie wyszło ale niewiele. Za to to co sie działo po 20 minutach to był dla mnie szok, zrobiło mi sie slabo, w brzuszku sie mieszalo, mała sie niepokoiła a ja znów biegiem do kibelka. Dostałam takie rozwolnienie że chyba cale jelita mam czyściutkie. Z dwoch godzin spędzonych w klinice 1,5 byłam w kiblu. Boze, to było straszne. Jak sie nie daj Bóg okarze że mam te wyniki powtórzyć to na pewno nie dam rady, po prostu będę musiała zalatwic toi inny sposób. Moze kupic glukometr i sama codziennie mierzyc stan cukrów. Dopiero teraz dochodzę do siebie. Jutro wyniki

Ja byłam dzis rano. Moja znajoma jest leborantka i robi mi wszystkie badania. Wiec ta glukoze tak mi rozrobiła ze nawet była znosna. Wypiłam na trzy razy. Ale wyniki tez bede miała dopiero jutro.

mam juz wyniki testu obciażenia gulukoza 75%

na czczo - 84
po 2 godzinach - 115

ogólnie jest super :)

Hej! u mnie też nie było za dobrze z tym piciem ale dałam parę kropel cytryny i jakoś poszło.
Cukier na czczo 80 a po 2 godzinach 113. Jestem bardzo szczęśliwa ale lekarz i tak kazał zdecydowanie ograniczyć (usunąć) z diety wyroby cukiernicze w stylu batoników i tym podobnych.

Za to wczoraj wieczorem po tym badaniu czułam się okropnie. Bolała mnie głowa, byłam jakaś taka bez sił i w ogóle ogólnie baeznadzieja!

Moje wyniki glukozy nie sa zachwycajace jestem ciekawa co powie gin.
Glukoza na czczo 65 a po 1 godzinie 139.
Zastanawia mnie jedno czemu kazła mi zrobic po jednej godzinie a nie po dwóch ??

Nadzia 2 godziny czeka sietylko wtedy kiedy pijesz glukozę 75%, przy 50% wystarcza godzina. Twój wynik jak widzę jest na pograniczu. Pewnie jak Magrolis dostaniesz nakaz omijania słodyczy.

Aha kurde nie wiedziałam Dzieki Cleos :)
Buuuuuuuuuuu ja bez słodyczy no a dzis juz sobie dałam czadu z wafelkami w czekoladzie pychota :)

reklama
Nadzia! Jesteś w normie. Po 1 godzinie po wypiciu 50g glukozy norma jest do 140. Udało Ci się! Po 75g po 2 godzinach nie powinna przekroczyć 180. :)

Do góry