reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cukrzyca ciążowa

Dziewczyny - choroby lokomocyjnej nie mam, ale czytałam że imbir jest dobry - najlepiej kupić w warzywniaku świeży korzeń i zetrzeć trochę do herbatki, na wszelkie mdłości działa rewelacyjnie, ale oczywiście najlepiej zapytajcie lekarza czy jest odpowiedni dla Was.

Próbę glukozową robiłam w piątek i nie było najgorzej, przełknęłam jakoś 75mg - słodycz straszna,przypominała mi smak watry cukrowej z dzieciństwa :) wyniki już odebrałam i jest wszystko w porządeczku. kamień z serca spadł :) i tokso powtarzałam i też ok, a kontakt z kotami mam prawie non stop i nawet je czasem pogłaszczę, ale do kuwety się nie zbliżam, no i łapki myję super często :)

reklama
Moje wyniki z badań po podaniu glukozy to

glukoza naczczo - 79,8
po 60min - 80,10
po 120min - 148,15

Kobita w laboratorium stwierdziła że chyba ta różnica przed podaniem i po podaniu glukozy coś mała, chociaż po 2h wzrosła.
Natomiast dzisiaj gin stwierdził że widocznie mam taką dobrą trzustkę i powinnam się cieszyć bo mogę spokojnie obiadać się słodyczami :laugh: :laugh:

mycha12 pisze:

Natomiast dzisiaj gin stwierdził że widocznie mam taką dobrą trzustkę i powinnam się cieszyć bo mogę spokojnie obiadać się słodyczami :laugh: :laugh:

oj tego ci zazdroszczę :D

mycha12 pisze:

glukoza naczczo - 79,8
po 60min - 80,10
po 120min - 148,15

Kobita w laboratorium stwierdziła że chyba ta różnica przed podaniem i po podaniu glukozy coś mała, chociaż po 2h wzrosła.

eee, a to nie jakaś pomyłka?? chyba odwrotnie powinno być ::) znaczy się, po godzinie może być podwyższone a po 2 powinno wrócić do normy ::) może coś źle wpisali...

ja miałam za to robiony w szpitalu profil cukrowy. kłucie co 2 godziny od niedzieli 8:00 rano do poniedziałku 6:00 rano. i wyniki są w normie :) i teraz się zastanawiam czemu te testy wychodziły tak znacznie powyżej normy...

Leynko wszystko jest OK! Babka w laborat. powiedziała mi nawet zebym przekazała lekarzowi że to nie pomyłka laborat. bo wynik był sprawdzany dwa razy!! ;)

Faktycznie wynik dziwny, raczej powinno być na odwrót. Mycha a może Ty coś przekąsiłaś w trakcie czekania i cukier się podniósł? ;)

Adasia no wiesz co??? :laugh: całe dwie godziny siedziałam w laborat. na kanapce w pełnej gotowości na pobranie krwi i nawet nie pomyślałam o jedzeniu!! :) a tak na serio to mnie też to zastanowiło ale skoro gin powiedział że OK to OK!

Jasne , że skoro gin mówi spoko to jest ok ! W końcu to lekarze wiedzą lepiej
Miśka - powodzenia na glukozie !!!

reklama
No byłam dzisiaj, wyniki jutro, chociaz czekałam na nie 3 godziny, bo miały być!!!! ale panie laborantki cosik zamuliły chyba :) takze do jutra czekam!

Do góry